Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Suchy211 Akurat ja nie mam zamiaru uchodzić w ramach Europy. W planie mam bardziej odległy teren. Nawet z zakupioną tam dziadowską nieruchomością na początek.

Co do traktowania polskich uchodźców w razie ataku Rosji podzielam opinię. Co do murzynów jej nie podzielam. Byłem w Sudanie. To jest kompletnie zdemoralizowana rasa. Polacy czy ukry też są. Ale u nas sprowadza się to raczej do dóbr materialnych, a aby poświęcić ludzkie życie przeciętnie trzeba mieć na drugiej szali co najmniej dziesiątki tysięcy dolarów. Tam zabiją cię za jeden tysiąc bez mrugnięcia murzyńskim okiem. I to się nie równoważy w sile nabywczej. Jest dalekie od równowagi. To nie są tacy sami ludzie jak my.

Atak kinetyczny Rosji będzie dla NATO szokiem. Pierwsze co zrobią to poderwą myśliwce i przeprowadzą bezkompromisowe działania obserwacyjne. W tym czasie Rosja posunie się co najmniej ze 100 km do przodu. Będzie czas na reakcję.

Edytowane przez adashi
  • Like 1
  • Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jakby w 2022 ruskie uderzyły na nas zamiast na Ukrainę to owszem, byłby to szok dla NATO.

Dziś się tego ataku i wojny spodziewamy i na niego przygotowujemy.

Jak będzie pewność że atak jest prawdopodobny i zostanie ogłoszony stan wyjątkowy/wojenny to dla potencjalnych poborowych granice zostaną zamknięte.

A i potem będzie mobilizacja w państwach NATO do polskich sił zbrojnych.

Myślę więcc że relanie ucieknie na tyle niewiele osób, że to będzie bez większego znaczenia dla mobilizacji.

P.S. Z dobrych wiadomości w NATO zaczyna się mówić o ataku wyprzedzającym jako o obronie.

Może więc dojdzie scenariusz hiper opymistyczny - nie będziemy musieli walczyć na swoim terenie ani państw bałtyckich. Tylko wjedziemy w kacapów, po uprzednim masowym uderzeniu lotniczym i artylerii rakietowej w ruskie wojska zachodniego okregu wojskowego.

Piękna wizja :D  

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

taaa piękna wizja ... jak by tak było to Putin co pierwsze zrobi to naciśnie czerwony guzik... bo wtedy go już wszystko walić będzie i będziesz miał piękną wizję grzyba atomowego. To będzie zarzewiem 3 wojny światowej, a 4 będzie na maczugi i kamienie jak to Einstein kiedyś powiedział. 

Edytowane przez AndrzejTrg