Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@SidrW dobie AI to pewnie wskaźnik jest jeszcze wyższy. Farmy botów to plaga, X ma 2x więcej użytkowników z PL niż Polaków jest na całym świecie :E 

Wiadomo kto tym operuje - głównie Rosja, ale wykluczyć Izraela też nie można. 
Nic się z tym nie zrobi niestety, chociaż negowanie tego faktu bo nikt takim małym forum by się nie przejął jest również niebezpieczne. Nawet fora motoryzacyjne mają boty polityczne ;) 

Podobno to już 4 miesiąc z rzędu. Od 15-20 kwietnia powinna zacząć się rosyjska ofensywa. 

Opublikowano (edytowane)

@SidrxD 

Ciężko twój wpis inaczej skomentować.

A pokonanie reżimu irańskiego jest konieczne dla państw zachodnich by osłabić Chiny i Rosję. Ale o tym juz pisałem, szkoda czasu by co chwile pisać te same oczywistości.

Fajnie że Izrael pomaga, bo to też ich interes, ale bez nich byłoby to samo.

Edycja: @TheMr. Tak, jest sporo info że kacapy mniej mobilizują niż tracą. Ale w straty wchodzą też ranni, z których wielu wraca z czasem na front, więc ciężko ocenić bilans w dłużym okresie.

Widać też większe ruchy szkoleniowe i mobilizacyjne na Białorusi. Pewnie ich kacapy cisną by weszli na Ukrainę. Do tej pory jakoś się opierali, może teraz też tylko pozorują przygotowania a finalnie nie odważą się zaatakować lądowo.

Edytowane przez Badalamann
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Sidr napisał(a):

komentarze @Badalamanni sie zastanawiam. Czy to jest jakiś Izraelski AI-bot do hasbary? Ten "użytkownik" jest tak bardzo zdeterminowanym orędownikiem racji stanu Izraela i jego propagandy, że może warto sprawdzić, czy to nie bot?

bot w sensie oplacony uzytkownik to prawdopodobne, tam leci przekaz 1:1 to do czego izrael probuje przekonac region i "sojusznikow",

ale bot w kategorii automatycznego toola to raczej nie

nie da sie nic zrobic, nawet ruska propaganda jest w wiekszosci "legalna" a izraelska ma do tego wplywy na kazdym szczeblu wladzy

na takim malym forum na szczescie wszyscy wiedza "od kogo wy sa"

Cytat

Lumen’s CEO warns that AI bots now rule the internet  

https://happymag.tv/lumens-ceo-warns-ai-bots-rule-internet/

12 minut temu, Badalamann napisał(a):

szkoda czasu by co chwile pisać te same oczywistości

to moze spozytkuj lepiej i nie pisz? :hihot:

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano (edytowane)

Izrael pomaga. :E To jest w ich interesie oraz oni doprowadzili do tej wojny, prowadząc jeszcze kilka innych. Ich obywatele łapani z ulicy nawet twierdzą, że trzeba wybić Arabów i gdyby dano im przycisk zlikwidowania ich wszystkich to dawno już to zrobiliby. Pytając się o śmierć i cierpienie dzieci, mówią że to przecież Arabowie.

Chcą kompletnie zniszczyć potencjał rozwoju innych państw, aby być dominującą siłą wojskową oraz gospodarczą w regionie, jednoczenie prowadząc apartheid. Przecież ten syjonizm już jest blisko nazizmu, może nawet mniej cywilizowany. Wystarczy podmienić "to wszystko wina Ż" na "to wszystko wina Arabów" i mamy prawie 1:1. :E 
Jedynie rzeczywiście byli arabscy radykałowie, którzy stawiali opór walką, jak i terrorem, ale Izrael stara sie, aby ich opór był uzasadniony, robiąc to co robią. Niech ktoś potwierdzi z innego źródła, bo z jednego trudno mi uwierzyć, że Syjoniści dekapitują nawet dzieci. Było o tym we filmie wyżej. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
1 godzinę temu, Badalamann napisał(a):

@trepek Tu wyjątkowo pisowcy maja rację. Nie z samym poparciem dla Pomarańczowego i MAGA, ale z tym że nasi żołnierze powinni brać większy udział w tej operacji.

Dlaczego? NATO to sojusz obronny, a jeśli nie, to Putin ma niestety rację w tej i nie tylko tej sprawie. Co nam Iran zrobił, że mielibyśmy się włączać z nim do wojny? Takie wojny (ofensywne) załatwia się samodzielnie albo koalicją chętnych. Ja nie widzę Polski w żadnej wojnie ofensywnej.

Opublikowano

@Suchy211 pisałem już wiele razy dlaczego.

Teraz pozostaje czekać na koniec rozejmu. Liczę że wówczas ruszy dalszy etap operacji zbrojnej.

Lub zostanie blokada morska Iranu i będzie jakiś czas osłabainia reżimu a dopiero potem działania militarne.

Narazie trwa właśnie osłabianie, choć to start, bo blokda jest coś od wczoraj oraz uzupełnianie amunicji, może też sił zbrojnych w regionie.

Opublikowano
Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Od 15-20 kwietnia powinna zacząć się rosyjska ofensywa. 

może jednak nie

...W przekonaniu analityka doszło do ogromnych zmian na froncie. Rosyjska ofensywa utknęła i nie widać perspektyw, aby coś się miało w tym fakcie zmienić. – To zupełna nowość, bo trzeba jasno powiedzieć, że od co najmniej tygodnia rosyjskie wojska nie zajęły ani jednej nowej osady na Ukrainie – powiedział analityk Walerij Szyriajew.

Zasługa kontrataków

Stwierdził, że to zasługa „skutecznych kontrataków Ukrainy i precyzyjnych uderzeń z powietrza”. – Efekty ostrzałów ukraińskiej armii są piorunujące. Potrafią na długi czas zatrzymać postępy rosyjskiej armii. Trzeba przyznać, że teraz cały rosyjski front stoi w miejscu – dodał. 

Analityk uzupełnił, że to „całkowita zmiana”. – Jeszcze jesienią 2025 roku Rosjanie mieli całkowitą przewagę strategiczną na całej linii frontu. Teraz nic z tego nie zostało – stwierdził. 

https://www.tvp.info/92578609/ukraina-ofensywa-armii-putina-zatrzymana-front-stanal-w-miejscu-nowe-dane-jakie-powody

Opublikowano
Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

@Suchy211 pisałem już wiele razy dlaczego.

Teraz pozostaje czekać na koniec rozejmu. Liczę że wówczas ruszy dalszy etap operacji zbrojnej.

Lub zostanie blokada morska Iranu i będzie jakiś czas osłabainia reżimu a dopiero potem działania militarne.

Narazie trwa właśnie osłabianie, choć to start, bo blokda jest coś od wczoraj oraz uzupełnianie amunicji, może też sił zbrojnych w regionie.

Ty powinieneś założyć kanał na YT. Serio, to nie przytyk. Tu już nawet nie ma znaczenia czy masz rację czy nie masz racji. Wystarczy że masz swoje zdanie i entuzjazm aby je wyrazić. A ludzie i tak wybierają wierzyć w to co chcą wierzyć. 

Opublikowano

@GordonLameman Jeśli sprawy eskaluja tak, że dojdzie do mobilizacji to kto wie, kto z nas gdzie zostanie przydzielony ;)

Narazie jeśli nasi tam działają to tylko komandosi z wojsk specjlanych. Nic niewiadomo byśmy wysłali innych zawodowych, nie mówiąc o mobilizowaniu rezerwistów.

P.S. Nie spodziewałem sie po Tobie tak infantylnych tekstów, w tak poważnym temacie.

Opublikowano
Teraz, Badalamann napisał(a):

@GordonLameman Jeśli sprawy eskaluja tak, że dojdzie do mobilizacji to kto wie, kto z nas gdzie zostanie przydzielony ;)

Narazie jeśli nasi tam działają to tylko komandosi z wojsk specjlanych. Nic niewiadomo byśmy wysłali innych zawodowych, nie mówiąc o mobilizowaniu rezerwistów.

P.S. Nie spodziewałem sie po Tobie tak infantylnych tekstów, w tak poważnym temacie.

Nie spodziewałem się po Tobie takiej chęci do dołączenia do tej skandalicznej wojny. 

I to z Trumpem.

Opublikowano
55 minut temu, Badalamann napisał(a):

@SidrxD 

Ciężko twój wpis inaczej skomentować.

A pokonanie reżimu irańskiego jest konieczne dla państw zachodnich by osłabić Chiny i Rosję. Ale o tym juz pisałem, szkoda czasu by co chwile pisać te same oczywistości.

Fajnie że Izrael pomaga, bo to też ich interes, ale bez nich byłoby to samo.

BZDURA! 

Pokonanie Iranu jest "konieczne" tylko i wyłącznie Izraelowi.

Przestań siać propagandę!

Żadne Państwo poza Izraelem nie ma korzyści z konsekwencji tego konfliktu. USA jeszcze liczyło. że przejmie kontrolę nad irańską ropą ale się przeliczyło.

W 2025 w Iranie USA wraz z Izraelem zabiło w 12 dni 40+ dzieci, 130+ kobiety, a w sumie ponad 500 cywilów

W 2026 w Iranie USA wraz z Izraelem zabiło w 40 dni 200-300+ dzieci - 200-500 kobiet, w sumie minimum 1400-1500 cywilów 

Dla porównania ruskie od 2022-2026 zabili 700 dzieci w 4 lata

Patrząc wyłącznie na statystyki, to USA i Izrael są znacznie skuteczniejsi od ruskich w zabijaniu dzieci.

I teraz hit działania Izraela 2023-2026:

Cywile zabici (dane wg ONZ/UNICEF)

~44 000 – 60 000+ cywilów

~18 000 – 25 000+ dzieci

10.2023-12.2023 -  6-10 tysięcy dzieci

2024 - 7-9 tysięcy dzieci

2025 - 3-5 tysięcy dzieci

2026 - setki

ruskie w tym czasie zabili 14.500-14.600 cywilów 

Izrael jest 4 razy bardziej skuteczny w zabijaniu cywilów w tym dzieci niż ruskie

Kurde aż sam się zdziwiłem że tak mocno biją ruskich w statystykach...  

@Badalamann Jesteś hipokrytą 

Opublikowano
1 minutę temu, trepek napisał(a):

@Badalamann co się stało z Twoim zdjęciem w awatarze? Miałeś dzisiaj flagę amerykańsko-izraelską jak się nie mylę.

To nie było moje, tzn jakiś żarcik moderatora. Nie mam w zwyczaju pisać szczegółowo o sobie, ale obywatelstwo mam wyłącznie polskie.

@GordonLameman Widocznie mnie nie znasz. Jestem gorącym zwolennikiem wejścia do Iranu od wielu lat. Można powiedzieć że w pełni się zgadzam z tzw "jastrzębiami" z USA w tym względzie.

Powinniśmy tam wejśc jako koalicja, gdy kontrolowaliśmy Irak. Bo już wówczas reżim irański budował, poza hamasem i hezbollahem, wiele milicji w Iraku. Było jasne, że nie utrzymamy silnej kontroli bez całkowitego pokonania Iranu.

Zamiast tego zaczęto powolne wojny zastępcze, w tym dużą w Syrii.

Mam nadzieję że teraz USA zdecydowało się zrobić to co trzeba i działania będą kontynuowane do pełnego pokonania reżimu.

Może nawet być tak, że kolejny duży etap zacznie się dopiero po prezydenturze Trumpa. A teraz będzie osłabianie gospodarcze reżimu i zamiana Iranu w tzw państwo upadłe.

Opublikowano

wpis temacie brutalnych liczb izraela ktorego efekty mozna juz liczyc w zabitych % populacji celu

Cytat

Zbrodnia wojenna nie ma narodowości

Izrael zabił w Gazie proporcjonalnie więcej cywilów niż jakikolwiek inny konflikt XXI wieku. Świat milczy.

https://cezaryklimowicz.substack.com/p/zbrodnia-wojenna-nie-ma-narodowosci

warto dodac ze sa tez najskuteczniejszym panstwem polujacym na dziennikarzy

10 minut temu, trepek napisał(a):

@Badalamann co się stało z Twoim zdjęciem w awatarze? Miałeś dzisiaj flagę amerykańsko-izraelską jak się nie mylę.

zloto XDDDDDDDDDDDDDDDDD