Skocz do zawartości

Sztuczna inteligencja AI - (OpenAI, ChatGPT, Midjourney, DALL-E) - Temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postęp w muzyce AI jest ogromny. Na YT jest zalew kanałów z muzyką stworzoną w całości przez AI. Czasem coś tam sobie szukam w tym temacie. Głównie w gatunku synth-coś-tam i.. tego się już całkiem dobrze słucha.
To jest fajne do czytania jakiegoś fantasy (cały kanał):

A tutaj głos, muzyka i tekst - 100% AI. Niedługo będą wyspecjalizowane profesjonalne algorytmy do muzyki w danym gatunku. Z czasem pewnie do filmów, gier itd.

Opublikowano

Dawno nie używałem Claude AI. Dzisiaj go odpaliłem i za nić w świecie nie mogę się z nim dogadać. Piszę jakieś zdanie to są pozmieniane wyrazy. Niby pisze po polsku ale ciężko to przeczytać. Zauważyłem że w momencie pisania zdania jest poprawnie napisane ale zaraz to poprawia tak że właśnie nie idzie tego zrozumieć. Kiedyś miałem z tym problem ale wystarczyło mu napisać że są źle zdania pisane i potem już normalnie pisał, a teraz za nic nie chce. Ktoś wie o co z tym biega?

Opublikowano

Claude ma kilka modeli więc nawet nie wiadomo o którym piszesz ale pisać poprawnie po Polsku potrafią nawet najmniejsze modele które odpalisz lokalnie na telefonie  ;)

Ostatnio była premiera dwóch gigantów: Opus 4.6 i GPT 5.3-Codex.

W video ostra jazda będzie za tydzień, globalna premiera chińskiego modelu seedance 2.0 :D

Opublikowano
13 godzin temu, Sidr napisał(a):

Chiński Nowy Rok. Jestem ciekaw modeli w laboratoriów wojskowych.

To Boston Dymanics też już okradli z know-how? Czy to może tylko AI albo montaż filmu? Bo aż za dobrze to wygląda, choć w sumie od osiągnięcia niemal ludzkich ruchów w Boston Dymanics, minęło dobre kilka lat.