Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w tzw facie miałem podstawkę pionową i poziomą, a te nowsze wersje zostały okrojone, jak nie brak napędu to jeszcze brak podstawki i wyższa cena konsoli, czy to jest normalne? NiE:niegrzeczny:
Ja podołam z przeczekaniem na PS6, kupi się nową grafikę w przyszłym roku, może i Switcha 2. To co odwalają z PS5 to jest dziadowanie i robienie nas graczy w bambuko.

30 minut temu, voltq napisał(a):

tak ustawie w pionie bez i będzie mi się wyłączać bo się przegrzeje przecież podstawka unosi do góry konsole żeby był przepływ powietrza

Nic ci sie nie przegrzeje bo nie ma jak. Wszystkie glowne doplywy powietrza sa z tylu. I to twoje wymyslanie akcesori na sile, no chces miec komfort to ty myslisz ze akcesoria sa za darmo?? Do PC to pewnie tez za darmo udogodnienia daja jak poprosisz :lol2: Juz tak na sile wymyslasz takie bzdury ze sie to w glowie nie miesci.

Godzinę temu, voltq napisał(a):

P.s offtop , nie polecam TV większego niż 55 cali w 4k do grania w gry , chyba ze ktoś bierze 8k

To już zależy jak daleko od niego siedzisz. Jak to salon i okazjonalne granie z dostosowanej odległości to nic nie szkodzi, aby zapakować 77" czy 83" w 4k oleda dla klimatu dużego ekranu.

1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Podstawka to była na początku, od "slima" przestali dodawać.

No ale jaka byla ta podstawka? Nie taka jak jest dostepna w sprzedazy tylko biedo kawalek plastiku, ktorego sam bym nie chcial za darmo bo tylko szpeci.

Gdyby to byla identyczna podstawka co w sprzedazy i by ja zabrali to ok rozumiem ale nie to cos.

59 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Przy PS6 będziesz kupować w kawałkach obudowę i resztę komponentów jak i kabel zasilania i inne pierdoły. To tylko przymiarka Sony oni jeszcze nie skończyli.

Ps6 Unboxing: w kartoniku goła konsola bez paneli bocznych !!!!

Osłony do konsoli PS6® (panele boczne) Pad, kable hdmi, podstawka, dysk, Napęd blu-ray do kupienia osobno.This Is For The Players !!!

3 minuty temu, Qrdello napisał(a):

Nieoficjalne źródło

Ukryj zawartość

odpisało mi, że porównując PS5 FAT do PS5 Pro, ta druga konsola wypada gorzej pod kątem głośności. Cewek natomiast nie słychać. 

To też jest trochę mylne. Nie wiadomo kto na jaką Fat trafł, wiadomo jakie tam potrafiły być różnice w zależności od wentylatora. Jednym chodzi bezgłośnie, natomiast przykładowo moja gwizda jakby ufo lądowało.

Tak, to się zgadza. Sam wielokrotnie o tym pisałem - dostałem NIDECa fabrycznie - a te śmigiełka były bardzo słabe. Dopiero DELTA uspokoiła pracę mojej piątki. 

Biorąc pod uwagę, że mój FAT jest obecnie wybitnie cichy, i zasadniczo nawet po długich sesjach konsoli praktycznie nie słychać - cokolwiek głośniejsze będzie wymagało przyzwyczajenia :E 

2 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Wy tu się pierduł czepiacie a tu jest większy problem.

Premiera najszyjaszej konsoli a tu Sony nie daje żadnego exa tylko opierają promocje na starociach:/

Tu się zgodzę... Dostane swoją we czwartek i co, nie mam w co grać nowego. A i z płyty sobie nic nie włączę bo napędu nie mam.

Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Wszystko poza napedem to fanaberia gracza i cos czego sony od poczatku nie dawalo. Wiec dziwi mnie ten rozczeniowy ton tak jakby to mialo byc za darmo dodawane ;)

Podstawka była normalnie w ps5 fat i napęd też :)

A bateria w padach wytrzymuje krótko wiec dwa pady to mus

wiec koszt ogólny PS5 PRO to jest 4500zł w normalnych cenach

- komputer w cenie 4300zł + klawiatura i myszka to bedzie 100-150zł https://www.morele.net/inventory/info/c35148c3/

shopping?q=tbn:ANd9GcTK6LhqFeWVP241XDL_I

Edytowane przez voltq

4 minuty temu, Tomek1623 napisał(a):

Tu się zgodzę... Dostane swoją we czwartek i co, nie mam w co grać nowego. A i z płyty sobie nic nie włączę bo napędu nie mam.

Ja mam AW2 do skończenia, GOW2, SM2, FF7R - wszystko mam w cyfrze, więc póki co tego problemu nie mam - ale to raczej efekt mojej kupki wstydu niż sytuacji, bo nie wróciłbym do żadnej z tych gier tylko po to żeby sobie sprawdzić prosiaka :E 

No ale po co mi o tym mowisz ze dwa pady to mus, kogo to obchodz, ze ty dwa potrzebujesz? Chcesz miec dwa lub nawet trzy to sobie je po prostu dokup, ja jakos gram z jednym padem i nie narzekam a jak sie rozladuje to robie przerwe na jedzenie czy dosiadam do komputera i nie robie z tego problemu. Dla mnie do grania mus to oled ale nie narzekam, ze trzeba go kupic :lol2: Z napedem sie chyba kazdy zgodzi ze powinien byc w cenie i to jest niezaprzeczalne ale ta podstawka to juz indywidualna sprawa, ja jej nawet nie zakladalem bo brzydko wyglada, a ta co jest do kupienia wyglada elegancko.

Lista gier PRO:

https://www.ppe.pl/news/356279/ps5-pro-z-oficjalna-lista-ulepszonych-gier-na-premiere-jest-niespodzianka.html

• Like 1
  • Upvote 1