Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie jak to jest, zarzeka się kilkaset osób na popularnych wpisach o bojkocie, a pozostałe kilkanaście tysięcy nawet nie wie o istnieniu takich for/dyskusji bo ich to nie interesuje i po prostu kupuje konsolę do grania ;)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Geble napisał(a):

Wiecie jak to jest, zarzeka się kilkaset osób na popularnych wpisach o bojkocie, a pozostałe kilkanaście tysięcy nawet nie wie o istnieniu takich for/dyskusji bo ich to nie interesuje i po prostu kupuje konsolę do grania ;)

Najlepiej odpuścić wszystko wg ciebie ? niech korporacje robią co chcą niech cena konsoli będzie 10 tysięcy dolarów a licencja na użytkowanie gry 1000 dolarów niech banuja komuś dostęp do gry bo ktoś nie ma 180 cm wzrostu itd

syndrom sztokholmski zrezygnowanej ofiary widze bardzo często w Polsce

Ja się postawiłem nawet jak jestem małym trybikiem

Edytowane przez voltq
Opublikowano
W dniu 30.08.2026 o 12:48, Phoenix. napisał(a):

I dlatego wiele gier w przeszłości działało gorzej jak na PS5 🤣🤣🤣 

PS5 jest faworyzowane! Przypominam Playstation 1 i grę NTSC 60 fps, zaś PAL skaczące 15-50 fps - idealnie taka sama moc konsoli (chip nie wzmacniał jej).

Dlaczego są wydawane gry na Xboxa skoro to bez sensu? Bo po prostu robi się grę na PS5 a potem robi szybką konwersję niczym z NTSC na PAL, tu jeszcze taniej i łatwiej. W efekcie gra jest dopracowana na słabszym PS5, a na X-a byle tylko chodziła.

18 godzin temu, hwdp43 napisał(a):

Przy ps3 mialem ponad 40 pudelek . Ps4 - 10 pudel . Aktualnie na ps5 tylko 1 pudelko :E

Ja ok. 300 na PS2, ok. 60 na X360, 1 na XOne.

17 godzin temu, Elvis79 napisał(a):

Czemuż to taka tendencja spadkowa ?

Z powodu "wyprzedaży" i Game Passa (i odpowiedników Sony). Np. kiedyś chciałem kupić RDR na Allegro ale latami miało zabójczą cenę 40-60 zł no więc kupiłem na "wyprzedaży" za zabójczą cenę chyba 32 zł. Ogólnie ogromna większość gier jest tańsza niż na Allegro.

2 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a):

a tak się konsolowcy zarzekali, że nie będą kupować x D

A skąd pewność, że Sony to produkuje a oni kupują? Przy tych cenach RAM (i SSD) to nie sądzę by to produkowali, zapewne mało co i wyprzedają towar. Daj 10 bochenków chleba na duży market i się sprzedadzą po 20 zł za sztukę.

Opublikowano
10 minut temu, sino napisał(a):

Bo po prostu robi się grę na PS5 a potem robi szybką konwersję niczym z NTSC na PAL, tu jeszcze taniej i łatwiej. W efekcie gra jest dopracowana na słabszym PS5, a na X-a byle tylko chodziła.

Bzdury opowiadasz ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
16 godzin temu, voltq napisał(a):

Najlepiej odpuścić wszystko wg ciebie ? niech korporacje robią co chcą niech cena konsoli będzie 10 tysięcy dolarów a licencja na użytkowanie gry 1000 dolarów niech banuja komuś dostęp do gry bo ktoś nie ma 180 cm wzrostu itd

syndrom sztokholmski zrezygnowanej ofiary widze bardzo często w Polsce

Ja się postawiłem nawet jak jestem małym trybikiem

Naprawdę nie wiem jakim cudem wywnioskowałeś z mojego wpisu, że najlepiej odpuścić, dorobiłeś sobie jakąś swoją teorię do mojego wpisu i odpierasz zarzuty, których tam nie ma %-)

Napisałem po prostu, że nasze zdanie, czyli ludzi będących zawiedzionymi decyzjami wielkich korporacji jest praktycznie nic nie warte, bo zdecydowana większośc ma to w pompce.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 31.08.2026 o 13:27, Geble napisał(a):

Tak było jest i pewnie będzie, na siedmiu moich znajomych co mają konsolę to ani jeden nie udziela się na forach, jeden gra notorycznie a reszta od święta, a najwięcej ich dzieciaki w fortinite minecraft itd i mają w dupie akcję pudełka-cyfry i takich ludzi jest tysiące co kupią konsolę i grają raz na ruski rok albo dzieciakom dla kilku gier ;)

Edytowane przez Elvis79
  • Upvote 1
Opublikowano

Tylko prosiak do GTA 6 :E Nawet jak nie dadzą trybu 40fps to będzie przynajmniej lepsza rozdziałka, mniej mydła, lepszej rozdzielczości odbicia, a nie całkiem rozciapany rzyg :hihot:

Ogólnie ta gra powinna od razu wychodzić na PC bez kombinacji i tak drastycznego cięcia na konsolkach :E 

Opublikowano

@Elvis79Normalnie bym tak stawiał, bo RDR2 lepiej i najlepiej działało na Xboxie. Ale wtedy najmocniejszą konsolkę miał właśnie xbox.

Dzisiaj najmocniejszą ma Sony. Do tego Rocstar prezentuje materiały właśnie na konsolach PS5 z GTA, czyli współpraca zdecydowanie bliżej z Sony.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Elvis79 napisał(a):

Prosiak za 4k normalnie jak za darmo :E

https://www.amazon.pl/PS5-Console-2TB-Pro-White/dp/B0FRYBZR91

czas dostawy akurat jak połatają GTA6 :E

Spokojnie, do koszyka i tak nie dodasz. :E 

43 minuty temu, TmK napisał(a):

Już dziś State of Greed / State of Pay. Oby pokazali Intergalactic z łysym aktywiszczem od Cuckmana, internety wybuchną :E

Czego by nie pokazali, i tak dostaną srogi wpier... :E 

• Upvote 2
Opublikowano
4 godziny temu, Vulc napisał(a):

Przejdź sobie dalej do finalizacji zakupu i wywali z koszyka przez brak dostępnych sztuk. ;) Normalna sprawa na Amazonie, niestety.

Ale do koszyka dodasz a pisałeś, że nie :E