Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy minus gry taki co mi przeszkadza.

Gra jest za latwa, az musialem sprawdzic czy napewno gram na najwyzszym.

Graficznie pierwsza klasa. Widac re-use asetow, nie ma jak w np odyssey gdzie te re-use byl ale nie az tak widoczny.

Wnetrza pomieszczen sa troche za sterylne. Gierka fajna, ciekawe kiedy mi sie znudzi, dam znac ;) 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

To juz jest nieaktualne, ubi to polatalo i nie mozna nic juz zniszczyc itp ;)

Nie, to nic nie załatwia w kontekście nieautoryzowanego komercyjnego wykorzystania własności intelektualnej. Tutaj jest prosta droga do ogromnego odszkodowania. No chyba że nagle pozmieniają nazwy i wygląd budynków w grze :D 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Kadajo napisał(a):

Tym wlasnie mi obrzydził i gry i filmy. Nie czerpie już przyjemności z tego wszystkiego bo nie mogę patrzeć na ilość głupot jaka sie probuje na mnie wylac za moje pieniądze, nie moge stac i im klaskać. Nie mogę przechodzić obok tego obojetnie jak sie niszczy cos co kiedys kochalem.

I ja się odnoszę tylko do nowych produkcji.

Bo po stare sięgam i bawię się tak samo jak w dniu ich premiery. Co tylko pokazuje mi ze to nie ja się wypaliłem, to rynek implodował w jakiąś pokręcona kupę gówna za przeproszeniem.

Jak już wspomniałem mam nadzieje, że nigdy do takiej ściany jak Ty nie dojdę. Może faktycznie mam dużą tolerancje na ten syf dookoła. Nie wiem ale mnie tam gry cieszą tak samo jak kiedyś. 🤷

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a):

Gra jest za latwa, az musialem sprawdzic czy napewno gram na najwyzszym.

Poczekaj na aktualizacje, bo wrogowie potrafią bugować się i nie atakować, nawet bossowie :E No chyba że to "feature ".

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Nie wiem czy się przewinęło, bo miałem kilkanaście stron do "przekartkowania", ale jeszcze większe kontrowersje mogą być z innym opcjonalnym romansem Yasuke (na wszelki wypadek wrzucę w spoiler żeby nie psuć tym co chcą w to zagrać) :E

Spoiler

image.thumb.png.7761357f302ce1c6bfc1e0c742b6a233.png

image.thumb.png.06b565ed13c5223d6d3a58942eb00000.png

• Like 2
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Jak już wspomniałem mam nadzieje, że nigdy do takiej ściany jak Ty nie dojdę. Może faktycznie mam dużą tolerancje na ten syf dookoła. Nie wiem ale mnie tam gry cieszą tak samo jak kiedyś. 🤷

Ja bylem przy takiej ścianie, gdzie żadna gra mi się nie podobała, wyłączałem wszystko po 10 minutach, przez co zrobiłem sobie przerwę od grania na jakieś dwa lata jak nie lepiej, i pomogło :jupi: A co do Shadows, to jak na razie po paru godzinach jest w juch lepsza niż myślałem że będzie.

Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

Ubi nie szanuje graczy jeszcze bardziej, niż japońskiej kultury. Głupi Nier w wersji na PS3 miał już bardziej angażujący gameplay, a był tam beznadziejny. 

Dlatego ja pisalem wczesniej, ze czarny to najmniejszy problem w tej grze bo te misje, dialogi sa po prostu tak tepe i beznadziejne oraz bezsensowne... I te przeciagane dialogil..

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, tuhmunud napisał(a):

Nie wiem czy się przewinęło, bo miałem kilkanaście stron do "przekartkowania", ale jeszcze większe kontrowersje mogą być z innym opcjonalnym romansem Yasuke (na wszelki wypadek wrzucę w spoiler żeby nie psuć tym co chcą w to zagrać) :E

Pokaż ukrytą zawartość

image.thumb.png.7761357f302ce1c6bfc1e0c742b6a233.png

image.thumb.png.06b565ed13c5223d6d3a58942eb00000.png

I? 

ac-shadows-take-this-game-as-a-work-of-f

ac-shadows-take-this-game-as-a-work-of-f

• Upvote 1
Opublikowano
44 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

W Japonii im tego nie odpuszczą. Skoro sprawa trafiła już do parlamentu, i jest konsensus że Ubi złamało prawo plus użyło własności intelektualnej bez zgody właścicieli, tutaj jeszcze może być grubo. 

Aktualizacja:

Jak podaje IGN, firma zapowiedziała na dziś premierową łatkę do gry, która wprowadzi odpowiednie zmiany. Aktualizacja sprawi, że stoły i półki znajdujące się w kapliczkach staną się niezniszczalne. Patch zmniejszy również liczbę nieistotnych przedstawień rozlewu krwi w kapliczkach i świątyniach. Dodatkowo podczas atakowania nieuzbrojonych NPC nie będą już przedstawiane krwawe sceny.

Czyli Ubisoft nie dość że kłamcy to jeszcze złodzieje 

Tencent zadowolony pewnie 

Opublikowano (edytowane)

Fikcją fikcją, ale kiedy używasz postaci historycznych, to nie możesz sobie ich tak po prostu przerabiać wedle uznania. Przecież oni tutaj nawet użyli postaci historycznej żony jednego z samurajów, która z własnej woli pozostała przy mężu i zginęła u jego boku, a tutaj murzyn ją posuwa. Serio? 

Czyli teraz róbta co chceta, wszystkie chwyty dozwolone? 

image.thumb.png.bea01b08a53748fd4469ee7f13805891.png 

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 4
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Teraz to jest "work of generative AI".
AC:Unity ponoć było ostatnią grą Ubishitu, gdzie miasta czy w ogóle lokacje były ręcznie dopieszczone. Następcy to generowana sraczka z ich narzędzi, pewnie ręcznie przycinana tam gdzie trzeba. 

6 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Czyli teraz róbta co chceta, wszystkie chwyty dozwolone? 

image.thumb.png.a776a0e269395379bd401ddfd96c5733.png

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
6 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Fikcją fikcją, ale kiedy używasz postaci historycznych, to nie możesz sobie ich tak po prostu przerabiać wedle uznania.

Tylko że nie została przerobiona. Oda Nobunaga wygląda w porządku. 

Yasuke także nie wybielili. :E

Opublikowano
15 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Dlatego ja pisalem wczesniej, ze czarny to najmniejszy problem w tej grze bo te misje, dialogi sa po prostu tak tepe i beznadziejne oraz bezsensowne... I te przeciagane dialogil..

Można skipować dialogi.

Opublikowano (edytowane)

Oh, przy googlowaniu za memem "speedrun to bankruptcy", spotkałem takie coś sprzed 5 miesięcy.
"Ubisoft insider claims NEXT Assassins Creed will be "GAYEST game yet!"
Więc insider jednak wiedział, ale czarne chmury przysłoniły temat :E 

Opublikowano
45 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Japońskie prawo. Pisałem o tym wielokrotnie, jak się za coś zabierasz, to wpierw upewnij się, że szanujesz obowiązujące lokalne prawo i panujące w danym kraju zasady. UBI miało na to wywalone od samego początku, elegancja francja w końcu. 

Wątpię, aby japońskie prawo tak działało :E 

Opublikowano

Widać Japończycy nie mają tak w***** na dobra kulturowe jak reszta świata, wystarczyło trochę szacunku i konsultacji z rządem Japonii oraz nie wpierdzielanie tam tego murzyna i było by wszystko w porządku.