Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przynajmniej przez moc konsoli dalej trzeba będzie skupiać się na dobrej rozgrywce, zamiast robić efekt wow samą grafiką i przerywnikami.
Ciekawe czy będą jakieś ambitniejsze porty starszy gier, dodające coś od siebie? Trochę odróżniłoby to ich od Steam Decka,

Te wypożyczanie pewnie działa na zasadzie steam i rodzinnego dzielenia się, ale jest bardziej ograniczone.
Za to wymóg połączenia się konsol lokalnie jest bardzo dobrym rozwiązaniem, dzięki temu ograniczy to nadużywanie. Mam nadzieję, że jest to jednorazowe dla tych 14 dni. Z drugiej strony, jak ma się siostrę lub brata w innym mieście...  :E 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
2 godziny temu, Isharoth napisał(a):

Teraz tylko pytanie czy to nie fejk :E 

EDIT: Jednak fejur jak tak czytam niżej :E 

Fejkiem śmierdziało na kilometr, ale jakąś fajną edycję specjalną w takim stylu chętnie bym przygarnął. 

Ponoć wedle przecieków do zamówień przedpremierowych mają dodawać "ekskluzywną monetę kolekcjonerską" :E 

https://insider-gaming.com/nintendo-switch-2-pre-order-plans/

Cytat

The documents also included details on a exclusive collectible coin for those who pre-order the console.

• Haha 1
Opublikowano

Teraz nikt nie będzie mógł mówić, że grafika to pikseloza. Switch2 spokojnie ogarnie grafikę na poziomie np. The Last of Us 2, Uncharted 4, RDR2, Resident 3 Remake. Zwłaszcza, że będzie DLSS4.

A co do konsoli to mi podoba się ta podstawowa czarna. Ta z przecieku MP4 jest jak dla mnie totalnie pstrokata...paskudna.

Opublikowano (edytowane)

Tak sobie porównuję wielkość i mam pewne wątpliwości co do rozmiaru dwójki. Odnoszę wrażenie, że nie tylko straci ciut na mobilności, co również trochę na poręczności. Aczkolwiek to takie wrażenie jak na razie.

4428649-switch2sizecomparisonlarge.jpeg

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano (edytowane)

Switch już w oryginale stracił na mobilności, a przydałoby się coś we formacie PS VIta.
Baa, mogliby zrobić jakiś projekt retro współczesnego 2DSa / 3DSa, bo pomysł zamykanej konsoli wydaje się świetny. Skupiliby się na obsłudze gier do czasów gamecuba i z handheldów sprzed switcha, przez co wgryźliby się w rynek handheldów do emulacji.
Nowego 3DS kupiłbym nawet dziś za 600-900 zł, aby doświadczyć tego eksperymentu w oryginale... Byle był większy - nieco szerszy i z normalnym, drugim analogiem, choć nie wiem na ile byłby potrzebny.

Edit.
PSP GO 128mm x 69mm
3DS zamknięty 134mm x 74mm
New 3DS XL złożony 160mm x 93.5mm
telefon 6.5 cala moto g53 162mm x 74.7mm
PSP 170mm x 74mm 
PS Vita Slim 182mm x 83.5mm
Switch Lite 208mm x91mm
Switch OLED 242mm x 102mm
Switch 2 w szacunkach 270mm x 115mm
Steam Deck  298mm x 117mm
laptop 14 cali ~335mm x 230mm

Sam byłem ciekaw, jak to urosło. Switch 2 to prawie Steam Deck. Może TDP zauważalnie wzrośnie? Switch Lite na papierze ma 4w w czasie gry. 

Opublikowano

No właśnie, dlatego Switch Lite jest wg mnie ciekawszy względem podstawowego modelu. Nieco mniejszy, bardziej poręczny i sztywniejsza konstrukcja, bo joysticki są na stałe. Ciekawi mnie, czy Nintendo wprowadzi również drugą generację w wersji Lite.

Zwykły Switch obsługuje gry z Nintendo 64 (i nie tylko). Trochę tego jest: KLIK i dodają co jakiś czas kolejne tytuły do listy. Może pokuszą się o krok dalej do GameCube. W sumie, można kupić konsolę, opłacić abonament i ma się spory zapas gier retro począwszy od NES-a.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Pawelek6 napisał(a):

Zwykły Switch obsługuje gry z Nintendo 64 (i nie tylko). Trochę tego jest: KLIK i dodają co jakiś czas kolejne tytuły do listy. Może pokuszą się o krok dalej do GameCube.

Niby tak, ale do tak starych konsol wystarczy byle co, choć N64 jest bardziej wymagające od PS1 / PSP, ale byle telefon z 2 dużymi rdzeniami da radę.
Switch na GameCube jest raczej za słaby i potrzebowałby specjalnego programu lub ręcznego portowania. Gdyby przeportowali wszystkie klasyczne Resident Evil, w tym zapomniany Outbreak to kupiłbym Lite, choć po co gdy Steam Deck może odpalić każdego RE, w tym nowe.
Natomiast Switch 2 powinien emulować nawet Switcha, bez wstecznej, więc gamecube to już nie problem.
Jeśli dodadzą Physx w takim Arkham City to już mają jakąś przewagę nad SD.

W tej chwili nie potrzebuję jeszcze handhelda, ale jak nadrobię wymagające, ale stare gry to potem mogę sobie je zgłębiać na Switchu lub SD.
Miałem kiedyś Vitę i splatynowałem na niej Resoguna... Pluję sobie w brodę przez sprzedaż, a jak były tanie to miałem przejściowo nawet dwa, OLEDa i Slima :E 

Opublikowano
14 godzin temu, Isharoth napisał(a):

Rozmiar powinien być ok. Ja korzystam z Nitro Decka, który powiększa trochę jedynkę i nie wiem czy nawet nie jest wygodniej niż z joyconami.

Również korzystam z nitro decka I moim zdaniem jest dużo wygodniej. Konsola jest sztywna jak zwłoki a gałki są znacznie bardziej precyzyjne, w Splatoon gra się tak samo wygodnie jak na pro controllerze.  pierwszym akcesorium jakie kupię do sw2 będzie właśnie nitro deck, byle crkd nie kazało czekać na niego zbyt długo. 

Opublikowano

Ja akurat Nitro Decka wziąłem z konieczności. Coś mi się rozwaliło w moim pstryku i joycony potrafią odłączać się w losowych momentach, mimo że twardo trzymają się ramy konsoli. I to na pewno nie wina joyconów, bo specjalnie kupowałem nowe i było to samo. :( Dopiero na Nitro Decku dało się normalnie pograć. 

Opublikowano
1 minutę temu, Gonzo3211 napisał(a):

No właśnie, niech się najpierw okaże czy tutaj będzie w co grać :E 

Podatek od nowości, gry po 300 zł... 

Założę się, że będzie. Dużego Mario nie było od czasu Odyssey, Mario kart jeszcze dłużej. Idę o kafla, że obie te gry zadebiutują z konsolą lub niewiele później. Mario kart to gra na kilka lat a duże Mario spokojnie starczy na kilka miesięcy, ja chyba z pół roku zbierałem księżyce w Odyssey. 

Opublikowano

Jeśli konsola będzie normalnie dostępna i u nas nie oskalpują to myślę że nowym Mario mnie kupią. W końcu te gry są wyjątkowe.

+ ciekawe czy jakieś usprawnienia dla gier we wstecznej.

Obawiam się że będzie jedna duża gra, a reszta to zapychacze definitive edition po 300 zł i albo tylko łatki 60fps za ~50 zł. $ony już przetarło szlaki, dlatego tym bardziej ps5 mnie jakoś wcale nie obchodzi.

• Upvote 1
Opublikowano
49 minut temu, Jaycob napisał(a):

devkity konsoli Nintendo Switch 2 nie obsługują wyjścia wideo w rozdzielczości 4K.

Ciekawe czy docelowa konsola będzie miała... IMO powinna, przy tej mocy i DLSS to spokojnie dałoby się grać, wiadomo może nie RDR2 ale lżejsze gierki?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Chery Tiggo:   Anonimowy uczestnik orSndtpoes0ich3c1t44g07 c0047cmcm1ughhdh79f6ucmi1.zu8oi05t00  · Cześć, macie czasem tak ze parkujecie Tigacza, wysiadacie, auto sie zamyka i nagle zaczyna trąbić bardzo głośno z nikąd? Ktoś może wie czym to jest spowodowane? Jakaś zmiana w ustawieniach do zrobienia ?   Małgorzata Wiśniewska A zostawiasz wtedy dzieci w aucie albo psy? Czasem też reaguje na fotelik-tak pisali niektórzy. "Wykrywanie dziecka w aucie" w ustawieniach do wyłączenia ale każdorazowo niestety   Szymon Ponikiewski Małgorzata Wiśniewska Mi się włacza to nawet bez dzieci. Fotelików nie mam. Cały samochód pusty. Też kilka razy zaczął sam trąbic. Pomaga jedynie zamknięcie auta z kluczyka.   Małgorzata Wiśniewska Szymon Ponikiewski o kurczę, mam nadzieję że z czasem aktualizacje kolejne pomogą, bo choć auto fajne to parę rzeczy denerwuje...   Aleksander Hauba mi się zdarza   Anonimowy uczestnik 153 Też mi sie z 2 razy zdążyło. Inteligenty kluczyk do dupy dziala u mnie wiec wyłączyłem to. Mam nadzieję ze na serwisie mi to zresetuje   Anonimowy uczestnik 972 Mam podobnie, problemy z trąbieniem rosną wraz z przebiegiem. Na początku auto trąbiło powiedzmy 2 na 10 razy, gdy nie zamknąłem rolety. Teraz zdarza się to znacznie częściej i nie ma związku wyłącznie z szyberdachem. Wykrywanie dziecka mam wyłączone. Szukałem jakiegoś wzorca zachowania auta, ale jestem pewien, że to losowe. Samo trąbienie też jest różne: raz trąbi ostrzegawczo, a raz dosłownie wyje. Mówię o sytuacjach, w których nikogo nie ma w samochodzie. Oby aktualizacja pojawiła się jak najszybciej, bo coraz bardziej mnie to irytuje. Generalnie zachowanie inteligentnego kluczyka to jakaś masakra.   Szymon Ponikiewski Anonimowy uczestnik 972 Dokładnie. Zamykaj samochód z kluczyka, zauważyłem że wtedy nie trąbi. Po prostu odchodzę, on sam sie zamyka i dodatkowo klikam zamknięcie z kluczyka.   Kecaj Bi Kecaj Bi Mam to samo niestety.   Dawid Malinowski Ja mialem kilka razy ten problem i skończyło się wyłączeniem inteligentnego kluczyka. Obejście problemu, ale jak mi zaczął trąbić na parkingu wieczorem to uznałem że przebrała się miarka.   Anonimowy uczestnik 443 Mam to samo. Na 100% nie jest to wina rolety bo jeżdżę z zamkniętą. Mam fotelik na tylnej kanapie i podejrzewam, że to wina systemu wykrywania dziecka w samochodzie. Narazie testuje jazdę z każdorazowym wyłączaniem tej opcji i od kiedy tak zacząłem jeździć to nie zdarzyło się żeby trąbił.   Szymon Ponikiewski Nie, ja nie mam fotelików, psów itp, roleta zamknięta i trąbi.   Anonimowy uczestnik 151 Hej, z faktu że nigdy nie byłem pewny czy auto sie zamkneło, wyłączyłem bezkluczykowe zamykanie i otwieranie. Czyli zamykam i otwieram pilotem. Problem z trąbieniem od razu znikł. Coś jest jest z systemem za to odpowiedzialnym. Wymagana jakaś aktualizacja.   Paweł Bednarski Ja też miałem taką przypadłość że auto jak odchodziłem to zaczęło trąbić ale zauważyłem że jak Zostawiam telefon albo jakąś torbę lub plecak albo otwarty właz szyberdachu to tak się dzieje bez tego jest wszystko okej   /nawet właściciele ponad dwudziestokilkuletnich królowych lawet z HF nie mają takich przygód/   ******************* BYD Seal U DM-i Polska   Karolina Szewczyk  · Obserwuj ornSdpestohi0u ghc1 2 18tc1t0c53la784831051:729279n7t0iuzsyo  · Cześć czy zdarzyła Wam się sytuacja, że podczas jazdy zaczęła migać Wam kontrolka check z dopiskiem „ sprawdź układ silnika”? Mi 2 raz w przeciągu tygodnia. Jutro wybieram się na serwis żeby podpięli go pod komputer. Mam przejechane 17500km. Wersja boost   Tomasz Strugacz Najbardziej zasłużony współautor Temat już na tapecie na grupie, nie jesteś pierwszy.   Piotrek Broniak U mnie w niedziele też się to zdarzyło dwa razy - raz po odpuszczniu gazu, drugi raz przy przyspieszaniu. Kontrolka migała jakieś 5 sekund i zgasła.   Karolina Szewczyk Autor Piotrek Broniak pierwszy raz było kilka sek, dziś około 3min   Jacek Borotko U mnie ras przy 500 kilometrow w tej chwili mamy 2,5tys i narazie spokój   Stanley Kuhn Jak jest zimno i wilgotno podobno czasami wypada w nich zapłon, pewnie nad którąś swieca skondensowała woda i wypadaja zapłony. Rozgrzej go porzadnie i pewnie minie, albo do wymiany cewka,badz swieca.   Pawel Jagielowicz Też tak miałem przedwczoraj, przebieg 500km więc prawie nówka. Pomrugalo kilka sekund i zgasło.   Kasia Kosecka - Botwicz Potwierdzam przy tzw. Depnięciu miałam już dwukrotnie sytuację migania checka. Dajcie znać co serwis na to? Wiem, że jeśli się zgasi auto to błędy się resetują i warto udać się do serwisu na gorąco bez gaszenia auta po wystąpieniu błędu… ale to tylko info z grupy.   Darek Smorąg Obiecujący współautor 15 tysi i zero takich sytuacji u mnie występuje tylko tłuczące zawieszenie w lutym mam przegląd będę to zgłaszał   Grzegorz Jaworski Cześć. Miałem taką sytuację dwa razy. Pierwszy raz po tankowaniu przy minus 10 stC. Za każdym razem problem znikał sam. Co więcej jak podepniesz pojazd przez ODB błędu nie widać. Byłem w serwisie i po samoczynnym ustapieniu problemu serwis nic w historii nie był w stanie znaleźć. Powiedzieli ze z ich poziomu w autoryzowanym serwisie nic nie widać może coś BYD w Chinach by zobaczył... Generalnie check eng pomarańczowy kwalifikuje pojazd do lawety i serwisu. W praktyce jeśli silnik pracuje miarowo i niema jakiś większych drgań to jeździć obserwować... Za drugim razem u mnie zniknęło przy przywróceniu systemu do ustawień fabrycznych... Ale to może przypadek...   Marcel Trzyb Grzegorz Jaworskinie ma innego check engine niż pomarańczowy. A migający zawsze oznacza wypadanie zapłonu. Ilość mignięć oznacza na którym cylindrze. Pozdro   Karolina Szewczyk Autor Marcel Trzyb a ile jest cylindrów? Bo mi raz mignęło 3 razy, a raz 25   Grzegorz Jaworski Karolina Szewczyk trafiła Ci się zatem wersja z V26   Łukasz Polański Marcel Trzyb ilość sygnałów check engine to który cylinder wypadanie zapłonów daje stały sygnał odczytywalny przez obd, tu przychodzi mi do głowy jakiś czujnik np gazów w zbiorniku ale mimo wszystko dobrze rozbawiasz ludzi   Marcel Trzyb Karolina Szewczykbyła przerwa pomiędzy mignieciami na 100%   Karolina Szewczyk Autor Marcel Trzyb migało non stop   ***************  
    • Mi przez te mrozy w styczniu zeszło że 100 kilo więcej pelletu  Kupowałem w czerwcu po 1000zl tona.  Przeglądu pieca nie robiłem ani razu od 8 lat ;p  (Ale czyszcze go regularnie)   PS. Na wiosnę muszę sobie uszczelki w oknach wymienić bo już wieje. 
    • Dlatego wlasnie ciesze sie ze mamy na forum kolesia ktory potrafi wszystko tak szybko i zrozumiale wytlumaczyc.   Powaznie mowiac, to widac, ze to osoba albo odklejona albo oplacana. Jesli to polak to powinnien odpowiadac, bo przez takie osobniki doszlo wlasnie do targowicy i zniknelismy z mapy i gdyby nie IWW to by nas po prostu nie bylo jako panstwo. Byli bysmy teraz mala mniejszoscia narodowa z ograniczonymi prawami, a moze i by nas juz prawie nie bylo. By nas sukcesywnie wywozili i eliminowali gdzies na syberii. Albo czekala by nas egzystencja jak kurdow czy romow. Za sluchanie Chopena czy czytanie Mickiewicza czakala by nas sroga kara. Mowa polska byla by pewnie zakazana i karana. I wszystko przez wlasnie takie XXX. Niestety w kazdym narodzie sa mordercy, PDFy, sprzedajne ku.... wylaniajacy sie z otchlani jak nikt nie patrzy i niszczacy zycie normalnych dobrych ludzi.  
    • Na xboxach można grać w więzieniu, a na playstation nie  dziwne  https://tech.wp.pl/zakaz-grania-w-wiezieniu-na-playstation-3-zielone-swiatlo-dla-xboksa,6034797816681089a   edit o_0, artykuł ma 13 lat, ciekawe czy nadal przepisy obowiązują 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...