Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, kanon7 napisał(a):

Jeżeli te same kartridże pasują do Switch 1/2 to gry będą wychodzić tak samo jak na Xbox’a - jedna płytka do Xbox One/Series o w zależności do jakiej konsoli ją wczytamy, taka wersja (czyt. takie tekstury się władują). 
Ekslusivy Nintendo (Pokemony, Mario, Zelda itd) myślę że będą wychodzić równocześnie jeszcze przez 5-6 lat minimum na Switch 1. 
Opakowanie gry Switch 1/2 -> kupujesz na Switcha 1 z ceną gry jak na Switch 2 :E 

Przecież 5-6 lat to cała generacja. Pierwszy Switch będzie miał wtedy na karku grubo ponad dekadę. Nie założą sobie takiego kagańca na tak długi okres. Część gier pewnie się pojawi, ale muszą też mieć coś, co przyciągnie ludzi do NS2, a to będą tytuły, które odpalisz tylko na nowej konsoli. 

Opublikowano
12 minut temu, Reddzik napisał(a):

Będziecie zostawiać swojego Switcha oleda, czy raczej po premierze dwójki pozbywacie się?

Jak mi będzie wszystko grało to prawdopodobnie sprzedam. Nie potrzebuje dwóch "takich samych" konsol. 

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Reddzik napisał(a):

Ja nie miałem styczności z LCD na Switchu, mam OLED.
Będziecie zostawiać swojego Switcha oleda, czy raczej po premierze dwójki pozbywacie się?

Ja raczej zostawiam. Mam limitkę z motywem Animal Crossing, która jest na LCD. Trochę żal się pozbywać. 

Opublikowano (edytowane)

Wy tu wszyscy tacy madrzy I obeznani a co poniektorzy nie wpadli na to od samego poczatku, ze NIE DA SIE DZISIAJ zmiescic GPU z Series S do TDP 5 wat? I ze Switch 2 bedzie slabszy od konsol current gen?

Edytowane przez daerragh
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Nie oczekuję bebechów na miarę next gena, ale żeby tego typu hiciory jak Zelda BotW, TotK itp były lepiej wyglądające- ciut, i lepiej działały, bo czasem bywało różnie. Jest tyle gier na Switcha, szczególnie exów które wyglądają fajowo jak na taką konsolkę, do tego bawią "starego chłopa", nigdy bym nie przypuszczał że będę mieć Switcha. Z leaków sugerowali, że może to być moc ps4 pro, ale nawet takiej mocy to nie ma, ale na pewno ma na tyle mocy, żeby być odpowiednim upgradem- ale z tym trzeba poczekać do kwietnia.

Ostatnio(kilka miesięcy temu) przeszedłem Zeldę Echoes of Wisdom i była to bardzo fajna gra, nie była to AAAAA bo nie potrzeba takiej na takiego pstryczka.
1399426625.thumb.jpg.98fc6c0f30bbc8aa678b914c97631aa2.jpg 

Co do sprzedaży OLEDa to zobaczę, na pewno poleży u mnie przez jakiś czas po nabyciu Switcha 2, i potem się zobaczy, wpierw muszę obczaić dwójkę co i jak, i wtedy będę mógł ze spokojem powiedzieć pa:magik:

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, daerragh napisał(a):

Wy tu wszyscy tacy madrzy I obeznani a co poniektorzy nie wpadli na to od samego poczatku, ze NIE DA SIE DZISIAJ zmiescic GPU z Series S do TDP 5 wat? I ze Switch 2 bedzie slabszy od konsol current gen?

Szczerze to mam gdzieś sprzęt. Wystarczy mi, że będzie o wiele lepiej w stosunku do SW1.  Kupuję Switcha głównie dla gier 1-party Nintendo, do 3-party mam PC.  

Opublikowano
2 godziny temu, kanon7 napisał(a):

Jeżeli te same kartridże pasują do Switch 1/2 to gry będą wychodzić tak samo jak na Xbox’a - jedna płytka do Xbox One/Series o w zależności do jakiej konsoli ją wczytamy,

Skąd założenie, że do Switcha będą pasować kartridże ze Switcha 2?

Opublikowano (edytowane)

Mi tam pasuje, kończę Stellar Blade, powoli kończę Banishers of Ghost Eden, jak się z nimi uporam to lecę z Indianą i Kingdom Come (jak mi przypasi to łykne 2ke), a niedługo nowy Sniper Elite i Assasin, także będzie w co grać do tego czasu, a gdybym cudem wszystko ograł za szybko to Football Manager 2025 pożre każdą ilość czasu ;)

Edytowane przez Elvis79
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Spychcio napisał(a):

Premiera powinna być już w zeszłym roku a oni to jeszcze przeciągną teraz do lipca... no comment.

smile-laugh.gif

Obstawiam, że nie mają na obecną chwilę wystarczającej ilości gier a po co nam konsola bez gier?

Opublikowano
6 godzin temu, Spychcio napisał(a):

Premiera powinna być już w zeszłym roku a oni to jeszcze przeciągną teraz do lipca... no comment.

Dla mnie jakikolwiek hype opadł do zera. Nie pokazali nic czego by się już dawno nie widziało, premiera uj wie kiedy i znowu ten manewr z chamskimi ramkami dookoła i zapewne lcd żeby potem "cudownie" zamienić te czarne pasy na większy ekran i może oled. Dziękuję, postoję. 

Wiadomo, zobaczy się może nowe mario 3d to będzie kusiło, ale na chwilę obecną cieszę się z zaoszczędzonej kasy i zostaję przy ns1 oled.

Opublikowano

Osobiście nie zawiodłem się na niczym jakoś, chyba przyzwyczaiłem się do tego, że nintendo tak czy siak nie wyda sprzętu na miarę danego roku tylko sprzęt jak zawsze będzie miał jakąś rysę - tutaj pod postacią ekranu lcd, czyli jak zawsze sprzęt będzie już zacofany. Jak dla mnie mogli by dalej robić gameboye :D  A tak na serio to kupię chyba jak wyjdzie rewizja z oledem CHYBA, że gry które dotąd wyszły na NS1 z automatu będą chodziły lepiej - pograłbym w Xenoblade na 60fps :D

• Upvote 1
Opublikowano

Mnie trochę dziwi ta nijaka kolorystyka dwójki. Nie bardzo śledzę, co robi Nintendo, ale jednak zawsze kojarzyło mi się z kolorowymi, ciekawie wyglądającymi sprzętami. A tutaj taki w sumie nijaki handheld który ciężko odróżnić od wszystkich pozostałych.

switch.thumb.jpg.c351f08a768b84db14acf725bb245f8f.jpg