Element Wojny 4 775 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) 2 minuty temu, Vulc napisał(a): Oficjalna rekomendacja to 850W psu, choć pewnie z 750 idzie się zmieścić. W Twojej sytuacji się nie dziwię, różnica w cenie jest do przełknięcia. Szczególnie za ja lubie Foundersy, 4070 bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl a tyle pisali ze karta do bani ze to tamto sramto. Do tego na wejsciu robie UV, wiec zuzycie mocy tez powinno zejsc w dol. Jedyne co mogloby mnie przekonac do 5070Ti w tym momencie to cena, jesli taki Gigabyte gaming 5070Ti bylby bliski MSRP, to pozostane przy nim, ale jak przekroczy £800 to wale po 5080. Edytowane 10 Stycznia przez Element Wojny
JDM 40 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 10 minut temu, CryptTM napisał(a): A za ile wtedy, w grudniu to kupiłeś? 4099zł, najwyższy wtedy model Zotac-a
Totek 782 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Ja na OLX i marketplejsie sprzedałem masę rzeczy, wszystko odbiór osobisty. Wszystko da się sprzedać osobiście, kwestia ceny, ludzie są w stanie przyjechać nawet 200km. No i gotoweczka do kieszonki i spokój ducha bo chłop przetestuje na miejscu
maras2574 891 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 11 minut temu, JDM napisał(a): Bez przesady, 3080 kupiłem bez problemu w grudniu, a premiera była przecież we wrześniu. Co prawda kupiłem to co było (Zotac AMP Holo), ale było. Mi X-kom zrobił prezent wtedy na święta i 23 grudnia jechałem do salonu odebrać świeżutkiego, pachnącego SuprimaX za 3999zł. W styczniu znowu mnie wezwali po odbiór SuprimaX, ale 3070 za 3200zł. Dla szczęśliwców fajne to były czasy 1
GAZuOOT 192 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia W grudniu sprzedałem na OLX za 6,5k 4090 Gamerocka, którego kupiłem za 7,2k. Gostek jechał prawie 300km po kartę w jedną stronę, przyjechał, zrobiliśmy testy, wziął kartę i z uśmiechem na twarzy odjechał . Takie deale można robić. 1 5
areczek1987 902 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 3 minuty temu, Vulc napisał(a): Oficjalna rekomendacja to 850W psu, choć pewnie z 750 idzie się zmieścić. W Twojej sytuacji się nie dziwię, różnica w cenie jest do przełknięcia. Ta karta ma ile tdp? 380? Będzie można ją rozbujać powerlimitem do tych 600 jak 2x większego brata? Da to jakiś zysk? 600W będzie na granicy z 10600k? Zasilacze wytrzymują jakieś peak ponad tą wartość. To raczej by się ktoś z byczą konfiguracją na 14900k nie martwił.
Vulc 2 191 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 3 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Szczególnie za ja lubie Foundersy, 4070 bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl a tyle pisali ze karta do bani ze to tamto sramto. Do tego na wejsciu robie UV, wiec zuzycie mocy tez powinno zejsc w dol. Jedyne co mogloby mnie przekonac do 5070Ti w tym momencie to cena, jesli taki Gigabyte gaming 5070Ti bylby bliski MSRP, to pozostane przy nim, ale jak przekroczy £800 to wale po 5080. No ja nigdy nie miałem Foundersa. I lubię generalnie jak się w budzie coś świeci, choć w przypadku karty to nie jest wymóg. Tutaj zawsze dopłacam do chłodzenia i głośności. Raz kupiłem dwuśmigłowca żeby nieco oszczędzić i dostałem nauczkę. 1 minutę temu, areczek1987 napisał(a): Ta karta ma ile tdp? 380? Będzie można ją rozbujać powerlimitem do tych 600 jak 2x większego brata? Da to jakiś zysk? 600W będzie na granicy z 10600k? Zasilacze wytrzymują jakieś peak ponad tą wartość. To raczej by się ktoś z byczą konfiguracją na 14900k nie martwił. Lepiej mieć zapas niż go nie mieć. Dla spokoju ducha. Co nie znaczy, że powinno się też kupować na wyrost. Ja sobie z reguły życia nie utrudniam i kupuję zgodnie z rekomendacją producenta karty albo większy. Wymiana zasilacza zajmuje sporo czasu, a jak masz zapas, nie musisz się martwić w przypadku upgrejdu komponentów. 1
Art385 339 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 2 minuty temu, maras2574 napisał(a): Mi X-kom zrobił prezent wtedy na święta i 23 grudnia jechałem do salonu odebrać świeżutkiego, pachnącego SuprimaX za 3999zł. W styczniu znowu mnie wezwali po odbiór SuprimaX, ale 3070 za 3200zł. Dla szczęśliwców fajne to były czasy Oj fajne w sumie po sprzedaży 3080 suprima za którego dałem 4200, kasy styknęło nie tylko na 3080 LHR od GB ale i na obecnego XTX 1
areczek1987 902 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) Nie oszukujmy się ten powerlimit został ustawiony na 575W nie bez przyczyny. Zaraz za tym lub nie daleko pewnie się kończy ten chip skalować. Oni już wyciągnęli prawie wszystko z tych kart. 760W lub 800 byłaby pełna moc chipu lub niedaleko jej w przypadku pełnego gb202... W dzisiejszych czasach latających boost term/powerlimit to lepiej robić undervolt. Trzeba sprawdzić ile gwarancji na psu zostało Edytowane 10 Stycznia przez areczek1987
DżonyBi 1 969 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) @Art385 Ja wtedy odebralem 11 stycznia 2021 w Komputroniku za 3349, ale karta szybko poszla na allegro, bo bylem mocno rozczarowany wydajnoscia. Edytowane 10 Stycznia przez DżonyBi
Kris194 4 717 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 23 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Czy teraz już Wam pasuje treść? Twoja oferta?
maras2574 891 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 7 minut temu, DżonyBi napisał(a): Ja wtedy kupiłem 11 stycznia 2021 w Komputroniku za 3349, ale karta szybko poszla na allegro, bo bylem mocno rozczarowany wydajnoscia. Moja poszła, ale latem za 6500zł. Trzymałem ją tak długo, bo padł mi SuprimX 3080 miesiąc po zakupie. Stara i długa historia, niektórzy kojarzą pewnie 1
MarcoSimone 669 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia https://www.olx.pl/elektronika/komputery/podzespoly-i-czesci/karty-graficzne/q-rtx-4090/ Trochę tych 4090'tek sypnęło...
aureumchaos 440 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Jesli udaloby sie sprzedac 4080S i dolozyc max 1k do 5080 to bym bral...
Prykon 17 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 23 minuty temu, MarcoSimone napisał(a): https://www.olx.pl/elektronika/komputery/podzespoly-i-czesci/karty-graficzne/q-rtx-4090/ Trochę tych 4090'tek sypnęło... Jak grzyby po deszczu. I po niektórych opisach aż żal byłoby nie wziąć po 5 sztuk
Voodoo2 958 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 9 minut temu, aureumchaos napisał(a): Jesli udaloby sie sprzedac 4080S i dolozyc max 1k do 5080 to bym bral... Małe szanse, musiałbyś za prawie 4,5k sprzedać, a na OLX już jest korekta cen przez brak zainteresowania nawet ofertami poniżej 4 tys.
CryptTM 404 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 8 minut temu, Voodoo2 napisał(a): na OLX już jest korekta cen przez brak zainteresowania nawet ofertami poniżej 4 tys. No tak, bo w końcu mamy już drugą generację kart, którą będzie można normalnie kupić w sklepie, a nie jak było za czasów RTX 3xxx i dodatkowo szału krypto. Teraz, mimo, że jest boom na SI, to rynek wycenia towar dużo niżej, niż za czasów krypto. To widać, i nie ukrywam, że to cieszy. Kto będzie chciał - kupi nowe, kto nie będzie chciał - kupi stare i każdy będzie zadowolony.
Spl97 1 292 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 23 minuty temu, CryptTM napisał(a): No tak, bo w końcu mamy już drugą generację kart, którą będzie można normalnie kupić w sklepie, a nie jak było za czasów RTX 3xxx i dodatkowo szału krypto. Przy tym również nie będzie trzeba czekać dobrych kilka miesięcy czy roku albo nawet dłużej jak cieć . 1
VRman 2 635 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Godzinę temu, aureumchaos napisał(a): Jesli udaloby sie sprzedac 4080S i dolozyc max 1k do 5080 to bym bral... Zapomnij. Nie w okolicach premiery. Chyba, że stanie się cud i AMD zaskoczy. Ale w maju/czerwcu to już być może, chyba, że marketing DLSS4 zrobi swoje i Twoja poleci na wartości. Ogólnie to jak wyjdzie, że DLSS4 Ci się by przydał to zmieniaj, ale jak nie, to pewnie różnica w wydajności będzie za mała, żeby się w ogóle zastanawiać. Wtedy poczekaj do kostek 3GB i na wprowadzenie serii Super, czyli +50% pamięci do każdego modelu. Przynajmniej wtedy z 24GB RAMu będziesz miał bardziej "future proof"
CryptTM 404 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia @VRman ale wiesz, że DLSS4 będzie dostępny na kartach RTX 2xxx, 3xxx i 4xxx - jedyne, czego nie będzie, to MFG na kartach starszych od 5xxx. Co jak co, ale na serii 4xxx nie oczujesz specjalnie jego braku, z uwagi na FG. Zobaczymy też, jak wypadnie ta nowa metoda kompresji tekstur, czy odciąży troche karty z 8GB VRAM (jak to ma w teorii zrobić). 2
Umpero 979 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, Pavel87 napisał(a): Pamiętam jak kupiłem Suprima 3080 za 4k na premierę w proshopie, a po dwóch miesiącach na forum pclab jeden ziomuś proponował mi 7-8k za niego, bo miał już wszystkie inne podzespoły, a się uparł na Suprima, a wtedy ciężko było dostać, to były czasy Mi jakiś gościu na PCL odstąpił zamówienie i kupiłem PNY 3080 za 4400. Po pół roku przyjechać kopacz i kupił tą kartę ode mnie za 9k PLN. Edytowane 10 Stycznia przez Umpero 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Czemu moje posty o kartach 50XX laduja w tym temacie??
Zhao 583 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia @Element WojnyWylądowały bo były wymieszane z dyskusją na temat ogłoszenia na OLX - żeby zachować ciągłość wątku wylądowały razem tu 2
duniek 255 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) allegro lokalnie syf 3 mieseiace sprzedalem 3 itemy (mialem 4) dosc niszowe kazdorazowo dopiero po 2-3tyg od wystawienia wystawilem wczoraj na zwyklym allegro - 3 wiadomosci w ciagu 24h jako ze na zwyklym mialem drozej to kupił gosc przez lokalnie i tak Edytowane 11 Stycznia przez duniek
Rekomendowane odpowiedzi