Katystopej 1 243 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 Wkrętarkę normalną mam 18V, 12V nie chce kupować, chyba wezmę tego Boscha Go3 bo za niedługo będę miał 13 szafek z ikei do skręcenia więc w zasadzie jedynie do szafek będzie no i czasem żona jak coś będzie chciała na ścianach przewiesić to go użyje
larry.bigl 498 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 To nie lepiej kupić normalna wkrętarkę niż takie nimi cudo z tak małym momentem obrotowym? Do "trudniejszych" prac się nie nada. Ja mam coś z zielonej serii Boscha od 6 lat, już tyle zrobiłem tym że zwróciło się z zapasem.
GordonLameman 9 185 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 @Katystopej Popieram opinię @larry.bigl w tej kwestii. Sam 2 lata temu przy skręcaniu mebli z Ikei wziąłem po prostu dobrą wkrętarkę i to był strzał w dziesiątkę. Bateria na tyle duża, że nie było żadnych problemów z ładowaniem czy przekładaniem pracy. No i zostaje w warsztacie naprawdę fajne narzędzie, które wciąż używam Jak coś to śmiało mogę polecić to: De Walt DCD796NT
Katystopej 1 243 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 (edytowane) Poranna ropa na oczach przysłania wam ogląd sytuacji przecież napisałem, że mam wkrętarkę, 18 voltowego Ryobi z udarem, chyba 53Nm, daje rade w cegle wiercić, cały system z resztą mam Ryobi. Ślepoki Edytowane 9 Marca 2025 przez Katystopej
GordonLameman 9 185 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 No to nie wiem po co ten wkrętak 1
Katystopej 1 243 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 (edytowane) No właśnie do samych mebli, bo spora, ciężka wkrętarka jest nieporęczna. Jedną szafkę można skręcić, ale nie 13 i chyba 16 drzwiczek, kilkanaście szuflad A tymczasem reset Edytowane 9 Marca 2025 przez Katystopej 1 1
KiloKush 735 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 55 minut temu, Katystopej napisał(a): Poranna ropa na oczach przysłania wam ogląd sytuacji przecież napisałem, że mam wkrętarkę, 18 voltowego Ryobi z udarem, chyba 53Nm, daje rade w cegle wiercić, cały system z resztą mam Ryobi. Ślepoki No ale mi właśnie o to chodzi. Wkrętak z dużym momentem jest nieporęczny. Źle się pracuje że zgiętym nadgarstkiem jak masz duży moment. Ja wolę taką małą wkrętarkę z baterią w rączce.
GordonLameman 9 185 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 Ja przy Ikei miałem tak, że używałem sporo końcówek z zestawu, w tym kątowych i przedłużek. Fajnie kupować nowe narzędzie, też lubię
Katystopej 1 243 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 Znalazłem coś takiego z Ryobi, i faktycznie te końcówki kątowe i mimośrodowe mogą być nieodzowne w pewnych miejscach, dodatkowo można dokupić akumulator, hmmm.... https://allegro.pl/oferta/wkretarka-ryobi-5133006211-4v-usb-rsd4-120ta2-wymienne-glowice-16519886702
larry.bigl 498 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 (edytowane) Ale co jest nieporęcznego w podstawowym modelu jakiegoś Boscha albo DeWalt? Przecież to nie waży tony. Przy tej przeprowadzce nie wiem ile mebli złożyłem ale ani razu nadgarstek mnie nie bolał. Szukasz usprawiedliwienia dla zakupu taka prawda Edytowane 9 Marca 2025 przez larry.bigl 2
GordonLameman 9 185 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 Hehe, nadgarstek wyćwiczony 4
Katystopej 1 243 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 12 minut temu, larry.bigl napisał(a): Szukasz usprawiedliwienia dla zakupu taka prawda Yyy tak
marko 861 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 (edytowane) 28 minut temu, GordonLameman napisał(a): Fajnie kupować nowe narzędzie, też lubię Daj spokój. Ja zacząłem niewinnie od wiertarki udarowej od Boscha. No i tak dochodziły kolejne cegiełki. Zrobił się niewinny nałóg. Teraz się uśmiecham do piły szablastej i klucza udarowego... Na obronę mam, że nie piję, nie palę ani nie mam żadnych innych drogich hobby. Tak też tłumaczę to żonie Powoli myślę nad montażem systemu alarmowego do piwnicy Edytowane 9 Marca 2025 przez marko
marko 861 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 (edytowane) U mnie kamera nie przejdzie. Bo czy to w DE czy w CH (w Austrii chyba też) kamera może nagrywać jedynie wnętrze Twojej piwnicy i ani grama korytarza, co ma sens, ale... masz obowiązek przymocować tabliczkę, że obiekt jest monitorowany kamerą co by złodziej nie zapomniał założyć kominiarki Bardziej chodzi mi po głowie czujka ruchu Edytowane 9 Marca 2025 przez marko
GordonLameman 9 185 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 2 godziny temu, Katystopej napisał(a): Yyy tak To trzeba tak od razu Tu chyba kkażdy ma podobnie Ja w końcu dziś odpakowałem nowy nabytek do trawy. To w ramach elektryfikacji mojej floty:
marko 861 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 Wygląda trochę jak zabawka Z drugiej strony jak nie ma dużej powierzchni, to też nie ma co przesadzać. Nie myślałeś nad robotem?
GordonLameman 9 185 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 Do koszenia jest 1000-1100m2 mniej więcej. Myślałem o robocie, ale jako że mam niezbyt aktywny tryb życia to koszenie trawnika motywuje mnie żeby trochę dodatkowych krokow raz czy dwa w tygodniu zrobić. w spalinowym Vikingu przeszkadzał mi hałas. Tu jest dużo lepiej. Do tego słuchawki, eBook i można jeździć 1
Katystopej 1 243 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 32 minuty temu, marko napisał(a): Wygląda trochę jak zabawka Jakbyś wszedł do salonu Stihla to byś się przeraził, wszystkie ich sprzęty obecnie wyglądają jak plastikowe zabawki ale mechanicznie w dalszym ciągu topka dla domowych zastosowań. 1
marko 861 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 (edytowane) U mamy w garażu: MS230, FS 55, FS260, Weibang bodajże WB537 i jakaś podcinarka do gałęzi z Boscha. Poza laniem paliwa i zwykłej eksploatacji absolutnie nic się z tym nie dzieje. Co mi się podoba, to jak wpadam do garażu po roku, to wyciągam co chcę, podpompowuję paliwo i to jest gotowe do pracy. Edytowane 9 Marca 2025 przez marko
Gang 391 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 ja mam taką małą 4.8v z Lidla. mega robote robi. ogólnie mam w pip parkside i jestem zadowolony
huudyy 3 106 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 30 minut temu, Gang napisał(a): ja mam taką małą 4.8v z Lidla. mega robote robi. ogólnie mam w pip parkside i jestem zadowolony Apropos to są teraz chyba dostępne w Lidlu po 80zl czy jakoś tak
larry.bigl 498 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 Panowie jakiej firmy warto brać sprzęt do podlewania? Żadne podziemne rozwiązania, zwykły wąż ze zraszaczami. Sobie sam rozstawie. Dziś mega dobry dzień, oczyściłem ziemię przed nawiezieniem warstwy pod trawnik, złożyłem dzieciakom domek ogrodowy i piaskownice drewniana. Ogarnąłem garaż. Dzieciaki cały dzień na dworze Przyjemna niedziela. 1
GordonLameman 9 185 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 Ja jednak polecę na wszelki wypadek zraszacze podziemne Ale takie ogrodowe to Cellfast jest spoko i jest polski. mam zarówno węże jak i końcówki z cellfast. Gardena jakoś do mnie mniej przemawia. 1
Seeba03 129 Opublikowano 9 Marca 2025 Opublikowano 9 Marca 2025 3 godziny temu, Gang napisał(a): ja mam taką małą 4.8v z Lidla. mega robote robi. ogólnie mam w pip parkside i jestem zadowolony Też mam od nich tą wkrętarkę i mogę z czystym sumieniem polecić. Grosze kosztuje, a podstawowe czynności mocno ułatwia
Rekomendowane odpowiedzi