Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zaczepia mnie chwilę temu ppd lidlem kobiecina 60+

Mogę się o coś zapytać?

-Słucham

Bo wie pan, mieliśmy takiego mitsubishi i zostały nam prawie nowe opony zimowe po jednym sezonie z 19 roku

-Proszę pani, ja też mam teraz założone prawie nowe z 19 roku

Ale one na prawdę są prawie nowe, tylko jedna zima

-Niech pani wystawi na olx, za 3 stówki pewnie ktoś weźmie

Mieliśmy wystawione za 1000, nikt nie chciał, za 300 nie oddam prawie nowych opon

badumm tsss 8:E

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Katystopej napisał(a):

Zaczepia mnie chwilę temu ppd lidlem kobiecina 60+

Mogę się o coś zapytać?

-Słucham

Bo wie pan, mieliśmy takiego mitsubishi i zostały nam prawie nowe opony zimowe po jednym sezonie z 19 roku

-Proszę pani, ja też mam teraz założone prawie nowe z 19 roku

Ale one na prawdę są prawie nowe, tylko jedna zima

-Niech pani wystawi na olx, za 3 stówki pewnie ktoś weźmie

Mieliśmy wystawione za 1000, nikt nie chciał, za 300 nie oddam prawie nowych opon

badumm tsss 8:E

ja do astry kupilem dwie nowe caloroczne debica 14 cali w styczniu za 330zł

zrobilem na nich 3000km moze 

do nich mialem jeszcze dwie w dobrym stanie troche starsze

wystawilem komplet z felgami za 299zł bo myslalem ze dobra cena - nikt nawet nie pisał

obnizylem na 200 - to samo :E 

za 100 w koncu poszły :E 

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Są urzędnikami...gdy się ich kara 😂😅

tak z ciekawości. ilu rocznie traci uprawnienia? jest jakiś rejestr? 

tak ba szybko w google szukałem, to jeden co stracil to w sądzie odzyskał 

Opublikowano (edytowane)

Na stacji na której obecnie pracuję 4 w ciągu ostatnich 10-12 lat, sam jestem na miejscu jednego który poleciał. U konkurencji poleciał jeden w zeszłym roku... miał chłopina pecha że podbił dowód pojazdu który właśnie uczestniczył w stłuczce i na miejscu już była policja, swoją drogą też policjant mu ten dowód przywiózł ponoć :rotfl2: Ogólnie w bliskiej okolicy w ostatnich latach straciło uprawnienia 10-11 jak tak na szybko liczę.

Wyroki sądów się mają nijak do uprawnień tak naprawdę, ten na którego miejscu jestem od sądu dostał bodajże 6 miesięcy zakazu wykonywania zawodu bo udowodnili mu bzdurę, a wydział komunikacji zabrał na 5 lat. Bo tu nie ma stopniowania kar, czy za bzdurę czy za grubą rzecz starostwo na tyle musi cofnąć uprawnienia. Czasami nie cofa mimo że sąd dał zakaz, czasem cofa mimo że sąd nie dał. Wolna amerykanka 😅😂

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co do garaży i elektryków...dziś gadam ze znajomym lekarzem, który synowi kupił mieszkanie gdzieś w Krakowie, no i jedyne miejsce parkingowe w garażu było na "windzie" a syn ma teslę X bodajże...no i wyszło, że musi parkować w ogóle "przed szlabanem", bo auto masą własną przekracza udźwig i nikt nie chce się zamienić miejscem...nawet ci spod chmurki :E

Być może deweloper zaoszczędził na tych "windach" i stąd problem niskiej nośności (nie wiem, nie wnikałem nigdy w to bo mnie nie dotyczyło)...no ale jednak problem mają :E

No ale przynajmniej ma gdzie trzymać rowery czy kartony z niepotrzebnymi rzeczami w mieszkaniu...albo koła :D

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

Windy przynajmniej u mnie mają 2T. Ale przecież może jej nie podnosić bo zgaduje, że to jest miejsce podwójne, jedno nad drugim :hmm: a co do trzymania kartonów czy kół... No to nie może :E przepisy ppoż zabraniają 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)

Panowie, mój sąsiad, starszy Pan, sprzedaje BMW 216d 2015r. Wyposażenie takie sobie (automat k grzanie dupki ale nic specjalnego). Salonowy, od początku w jego rękach. Przebieg niecałe 100k. 

Chce za niego 35-40k do dogadania, pewnie urwać coś się da jeszcze.

Zastanawiam się co to w ogóle warte by było, patrząc przez pryzmat 100% znanej historii samochodu. 

Nie wiem jak te 3 cylindry się zachowują. 

To cudo ma euro 5 czy euro 6?

Edytowane przez larry.bigl
Opublikowano (edytowane)

@marko ja nie zamykam się na konkretne paliwo w przypadku drugiego auta. Szczerze mówiąc będę kierować się "pewnością" historii. Stąd nie tyle zainteresowanie co ciekawostka dla mnie co ten silnik sobą oferuje. Grzebiąc w necie znalazłem główne zastrzeżenie względem kultury odpalania i gaszenia (wibracje), ale nie dokopałem się do poważniejszych usterek. Ten egzemplarz w rękach mojego sąsiada od salonu, znam jego styl jazdy i wiem, że serwisował go zawsze na czas, zawsze w ASO. 

Ofc do miasta wolałbym benzynę albo hybrydę ale też bałbym się kilkuletniej hybrydy z ręki gdzie gwarancji do do stanu baterii nie mam żadnej. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Katystopej napisał(a):

:o :stukniety:   podejrzewam że większość kombiaków z boxem by się nie zmieściła

Jup, nic na dach, w suvach nawet bagażniki mogą wadzić.

Jak kupowałem mieszkanie to chciałem przyoszczędzić i wziąłem miejsce na lifcie. Gdy spojrzałem, co kupiłem to się lekko załamałem bo to jednak upierdliwe jest. Mam szczęście głupiego, bo przy odbiorze mieszkania dostałem darmowy upgrade do wolnostojącego miejsca parkingowego, bo okazało się że nie muszą tyle liftow budować XD 

Edytowane przez huudyy
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@marko ale moje pytanie nie brzmi czy byście kupili tylko jakie opinie o tym silniku są. I ogólnie o modelu BMW. Jeżdżę dieslami od 2015r i żaden nie cierpiał na jazdę miejska, nie miał z tego powodu problemów których bym nie doświadczył jeżdżąc poza miastem. 

Zgadzam się że są lepsze alternatywy do miasta, ale moje pytanie było inne;)

Stan baterii to też loteria. Odczyt elektroniki to jedno a rzeczywistość to drugie.

Opublikowano (edytowane)

Nadal mnie nie zrozumiałeś. Typowe usterki znam, bo są typowe dla modelu silnika. Tak jak w moim om642 ludzie narzekają na EGR, nastawnik turbo itp. To że coś jest typową usterka nie oznacza że występuje często. I tego szukam. Typowa usterka to dla mnie "jak zacznie się psuć to od tego". A nie jest to równoznaczne z "psuje się szybko". 

Niemniej dzięki za chęci poszukania :piwo: