Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tydzień siedzenia w garażu ale rozrząd w VR6 wymieniony. Przy okazji dwumasa i uszczelki gdzie trzeba. Samo wytarganie motoru dało mi w tyłek ale wkładanie było 2x trudniejsze. Wszystko robione na chytrusa, by jak najmniej rozkrecać. Ostatecznie udało się nawet odkręcić kompresor od klimy i go delikatnie odsunąć na bok by nie opróżniać układu. 

Teraz auto pracuje idealnie, silnik nawet nie drgnie. Sam rozrząd nie był jakoś strasznie rozciągnięty, na vagu nawet trzymał się blisko wartości idealnych, ledwo 2 stopnie przesunięcia między dołem a górą, ale to wystarczyło by już praca była taka sobie. 

• Upvote 3
Opublikowano

Jakby nie to, że z tyłu masz 8,5" to bym brał 4x225 bo nic więcej do tego auta nie potrzeba. No chyba, że lekki naciąg Ci nie będzie przeszkadzał. 8" + 225 jest bardzo delikatny, sam tak mam na letnich i zimowych.

43 minuty temu, Totek napisał(a):

Teraz auto pracuje idealnie, silnik nawet nie drgnie. Sam rozrząd nie był jakoś strasznie rozciągnięty, na vagu nawet trzymał się blisko wartości idealnych, ledwo 2 stopnie przesunięcia między dołem a górą, ale to wystarczyło by już praca była taka sobie. 

Dobrze, że wariatory całe ;)

Opublikowano
15 godzin temu, Gang napisał(a):

jestem na wycieczce, przez dwa dni zrobiłem 65000 krokow, a dzis ma byc najintensywniejszy dzień;p

ja normalnie, az tyle nie chodzę, ledwo nogi czuje;p

Przynajmniej wytrenowales nogi żeby przejść się do Gordona wyjaśnić sytuacja z grillem :E

• Haha 2
Opublikowano
41 minut temu, marko napisał(a):

Też nie rozumiem tej rozkminy. Założyć to co jest na naklejce na samochodzie i tyle. Szczególnie, że nie ma jakiejś różnicy w cenie. 

Na naklejce nie ma tego rozmiaru, bo felgi nie są od tego modelu :)

Opublikowano
W dniu 6.04.2025 o 07:27, Gang napisał(a):

jestem na wycieczce, przez dwa dni zrobiłem 65000 krokow, a dzis ma byc najintensywniejszy dzień;p

ja normalnie, az tyle nie chodzę, ledwo nogi czuje;p

W lutym się tak załatwiłem, na co dzień praca zdalna z domu, wyrwałem się na wyjazd. Pierwszego dnia 37k kroków, kolana to już miały mega dość, później każdy kolejny dzień okolice 12k kroków i dosyć :E

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kowal_ napisał(a):

No to weź te 235, 255 to mi się wydaje niepotrzebnie taki lać ;)

Ale nie jest homologowany :E zamówiłem, temat zamknięty. 

Edytowane przez dannykay
Opublikowano
38 minut temu, Arczevski napisał(a):

W lutym się tak załatwiłem, na co dzień praca zdalna z domu, wyrwałem się na wyjazd. Pierwszego dnia 37k kroków, kolana to już miały mega dość, później każdy kolejny dzień okolice 12k kroków i dosyć :E

To ile wy kroków dziennie normalnie robicie, że takie liczby są duże? :E ja mam średnią miesięczną 13-15k/dzień :E codziennie robię 10k+

Opublikowano

Normalnie robię tak z 7k w ciągu dnia. Ale to na pewno przez to że mam nogi długie i mój krok to czyjeś dwa :E Te 10-12k normalnie to też nie jest wyzwaniem, tylko jak sobie załatwiłem giry tak, że ciężko było zejść po schodach, to przez kilka dni to była moja granica bólu :D Na szczęście nie planuję iść na żadną pielgrzymkę.

Opublikowano

Jakie firmy teraz produkują dobre jakościowo amortyzatory?

Auto to Citroen C4 picasso mk2 2016.

Do kompletu wiem, że właśnie z przodu będę wymieniał górne mocowania na od DS-a. Podobno jest dodatkowa guma która tak szybko nie wyciera się i niweluje hałas.

Opublikowano

ja mam średnia też powyżej 10k. 

i to od 500 dni ciągiem. 

ale teraz dobiłem do 100 000 kroków w 3 dni. i to było lekko za duzo jednak. 

a dzis z rana 5h w aucie i było ciężko wyjsc ;d

• Upvote 1