Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie 508 to była taka trochę zapchaj dziura, akurat się trafił w dobrych pieniądzach, znam wszystkie wady, gdzie był obity, malowany to wziąłem. W tym roku jeszcze ocieplenie domu i dach na budynkach gospodarczych, na wiosnę ogrodzenie...no i w 2027 trzeba będzie powoli się zacząć rozglądać za czymś 2020+. Aż się tego boję :rotfl2:

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, SuLac0 napisał(a):

nigdy nie zrozumiem tego, ze ktos nie ma AC na auto warte kilkadziesiat tys. :hmm: a potem "drama", bo nie stac go na nowe. to samo z ubezpieczeniem domow/mieszkan itd itp

Tu już nie chodzi o wartość tego auta, tylko faktycznie w jakiej dupie wówczas są ludzie, którzy nie mają AC. Kara za bycie biedakiem. Przez debila są kilkadziesiąt tysięcy w dupę których nigdy nie odzyskają. Sam byłbym w takiej sytuacji, z tą różnicą że mój paździerz nie jest tyle wart. 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

Patrząc na moją dokonania (Civic skasowany, Vectra zgruzowana, E38 skasowane) Fluence mimo relatywnie niskiej wartości (relatywnie, bo każdą złotówkę należy szanować...) ma pełne AC bez wkładu własnego / amortyzacji / naprawa w ASO;
No i najwyższy pakiet assistance kolizja / awaria, bez limitu km w PL, 1000 km za granicą... Tak dla spokoju ducha :E 

Póki co żadne się nie przydało...

• Upvote 1
Opublikowano

Tylko, że w przypadku AC rozbija się też o wysokość potencjalnej "dopłaty" względem samego OC. 

Mi za AC mojego gruza wołali tyle, że no stwierdziłem, że nie ma to sensu. Ale z ciekawości sprawdze ile wyjdzie AC w tym roku. 

Opublikowano (edytowane)

Tanio. Na BMW (2006) mubi wyliczało mi 800zł w jakichś TU, których nazwy pierwszy raz widziałem. Coś sensownego dopiero 950. Passat 1100 (2011 rocznikowo).

Edytowane przez dannykay
Opublikowano
14 godzin temu, marko napisał(a):

Czytanie ze zrozumieniem 

Luzik :E Przecież nie piłem do Ciebie tylko dodałem coś od siebie o tym, że pomiędzy kilkulatkiem, a nowym jest półśrodek w postaci świeżynki z gwarancją i/lub pakietem serwisowym. Zawsze daje to poczucie spokoju, a kilkadziesiąt tysięcy zostaje w kieszeni.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Mi samego OC liczy ponad 1k na mubi :E 

Mój gruz z 2007 roku 669 zł, nowsze samochody liczy prawie 2x drożej? I to jeszcze w Uniqa która najtańsza nie jest. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
1 godzinę temu, LYCONE napisał(a):

Luzik :E Przecież nie piłem do Ciebie tylko dodałem coś od siebie o tym, że pomiędzy kilkulatkiem, a nowym jest półśrodek w postaci świeżynki z gwarancją i/lub pakietem serwisowym. Zawsze daje to poczucie spokoju, a kilkadziesiąt tysięcy zostaje w kieszeni.

No. Kolega z jedną marką wszedł już na drogę sądową. Bo raz, że na cześć zamienną czeka już prawie rok, dwa serwis próbuje wyłączyć to z gwarancji :E

Jedyne co się zgadza, to swieżynka z pakietem serwisowym :E

Opublikowano (edytowane)

Bez wpisania numeru rejestracyjnego niecałe 600...także chyba faktycznie punkciki podbijają, bo pewnie po numerze ściąga moje dane :E 

edit

Jednak nie to, teraz z numerem jeszcze sprawdziłem i wyszło to samo :E

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
W dniu 6.07.2025 o 08:24, bergercs napisał(a):

Raczej nic, zakręcić wałem (poprzez koło pasowe), jak ok to zakładać pasek i jechać. Z samym paskiem wielorowkowym to najlepiej raz na 5 lat nowy Conti lub Gates plus nowy napinacz, bo to często pomijany element a potrafi napsuć zdrowia (potrafi się wkręcić na koło pasowe i rozwalić motor).

Ford już zrobiony. Na szczęście silnik cały. Poszedł pasek i jedna rolka i powyrywalo jedną wiązkę i przewód od jakiegoś czujnika, chyba sondy lambda przy kolektorze.

Opublikowano

U mnie cały pakiet wyszedł coś ~1840,00 zł  w tym OC ~700-750 zł, Assistance pełny niecałe 300zł no i AC ~750-800zł;
Auto produkcja / rejestracja 2011r, 2.0 benzyna, obecnie 100tys przelotu i małe miasto w woj. śląskim.
Wartość Fluence na polisie / suma świadczenia AC to 23 200 zł;

Opublikowano

Wynajem długoterminowy nowa Corsa-E 2025 za pełen pakiet OC + NNW + AC na pełną wartość auta + auto zastępcze w razie awarii - 1199zł. 
Mondeo MK5 2.0Tdci 2018r - OC, NNW, AC - 3200zł

Tesla 3 LR 2022 - OC, NNW, AC do pełnej wartości, naprawy na oryginalnych częściach w autoryzowanym serwisie- 3800zł

• Upvote 1