Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakość europejska, ekologia, normy, myślenie że niemieckie marki są najlepsze od 50 lat - mamy efekt. 

A najgorsze jest to że Polska gospodarka mocno bazuje na niemieckiej motoryzacji, jak się nie ogarniemy to możemy zapłakać przy zalaniu rynku chińczykami. 

Opublikowano

Ja mam dq250 i 275k km. Jeździ. Był wymieniany jakiś tam zawór sprzęgłowy który nic nie zmienił w pracy skrzyni, a objaw mam taki, że auto jedzie pierwszy bieg jakby na półsprzęgle. Sugerowałem wtedy, że może sprzęgła, że może trzeba zrobić regeneracje, ale mechanik mnie zignorował i stwierdził, że według niego wszystko ok, a ja jestem pi€®d0lnięty :E 

• Haha 1
Opublikowano

Najlepsze jest mruganie długimi jak 140 na liczniku wyprzedasz sznur aut na autostradzie, albo jak zwolnisz bo przed Toba wyprzedza 120 to Tobie mrugają. Ja tylko jak mam trochę miejsca zjeżdżam na prawy, niech mnie wyprzedzają szybsi, ale nie będę się w lukę na 10m wciskal bo idiota chce 160 jechac:)

Mnie kusi kamery zamontowac i zglaszac na psy takich:)

Wyobraźni nie ma bo jak zahamuje przy 140 to bedac na zderzaku samym w dupe mi wpadnie jak nie zauwazy:)

• Upvote 2
Opublikowano
18 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Mnie kusi kamery zamontowac i zglaszac na psy takich:)

Hahahaha, bo oni coś zrobią :E Jakby wyzywali Owsiaka to już by prokuratura wszczęła śledztwo, ale bandyci na drogach? Pfff panie, daj pan spokój ;) 

Opublikowano
Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Owsiakowi grożono śmiercią, więc w odpuść sobie takie debilne komentarze.  Dla pisowców, śmierć kolejnego dobrego człowieka po Adamowiczu to koszt jaki są gotowi ponieść bez mrugnięcia okiem, żeby móc pluć na wszystko co nie po ich myśli, ale ja akurat takiego debilstwa nie znoszę.

Mhm, akurat takie zachowania na drogach to też próba zabójstwa, ale w PL traktuje się z przymrużeniem oka. 

• Upvote 3
Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

I znowu głosy broniące oszustów, że jak zrobione zgodnie ze sztuką to o co innym chodzi?!

Narod niewolników i idiotów. :) 

Tu to może tylko VIN jest ten sam :) 

Swoją drogą nie wiem jak w innych markach i na jakiej dokładnie zasadzie to działa, ale w BMW da się kupić samą gołą kastę  na którą przenosi się vin z rozbitka. Tylko, że w przypadku auta za 130k raczej mogłoby się nie opłacać. 

Opublikowano
Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Tylko, że suszenie w pralko-suszarce zżera sporo więcej prądu niż sama nowoczesna suszarka więc należy to traktować jako dodatkowa funkcja a nie podstawowa.

Z pompą ciepła aż tak dużej dysproporcji nie ma, ALE skomplikowanie większe więc zapewne droższy serwis + wysuszy mniej niż wypierze (przy auto trybie chyba 3-4kg max nawet jak pralka ma 7-9kg).

Mi chodziło o to, że bez pompy ciepła to wgl wody i prądu pożera ogromne ilości + niszczy ubrania + nie wszystko da się wysuszyć + śmierdzi gumą (z racji temperatury suszenia). 

Sam będę kupował pralko-suszarkę ale dużą z pompą, nie slim. 

Opublikowano
7 minut temu, bergercs napisał(a):

do kompletu "bardziej dopasione" modele to koszt porównywalny do zestawu pralka plus suszarka

Oczywiście że lepiej brać dwa osobne urządzenia, ale akurat u mnie będzie w łazience tak, że nie postawisz nic na pralce bo przeszkadza grzejnik :/ A suszarek 45 cm z pompą nie ma (wtedy bym kupił 2x 45 cm). W kuchni też brak miejsca. 

Opublikowano

Ja w mieszkaniu miałem dwa w jednym. Było ok ale szału nie robi. Dopiero przesiadając się w domu na dwa osobne urządzenia czuć ogromną różnicę. Gdyby nie suszarka to przy dwójce małych dzieci bym utonął w brudach i porozstawianych suszarkach tradycyjnych. A tak cyk i wszystko suche raz dwa. Jeden z najlepszych zakupów ever.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.08.2025 o 15:00, larry.bigl napisał(a):

Ja w mieszkaniu miałem dwa w jednym. Było ok ale szału nie robi. Dopiero przesiadając się w domu na dwa osobne urządzenia czuć ogromną różnicę. Gdyby nie suszarka to przy dwójce małych dzieci bym utonął w brudach i porozstawianych suszarkach tradycyjnych. A tak cyk i wszystko suche raz dwa. Jeden z najlepszych zakupów ever.

Ja mam suszarkę, ale szczerze to używamy raz na miesiąc :E .......

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Ja mam suszarkę, ale szczerze to używamy raz na miesiąc :E 

Poczekaj aż berbeć podrośnie I zaczną się różne zabawy które skutkują pobrudzeniem. Ja mam taką dwójkę świrów w domu. No i suszarka to wygoda bo od razu składasz i nic nie wisi.

• Upvote 2