Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Petru23 napisał(a):

Ale.on chyba nie uszczelkę chce kleić a zawias metalowy (stop jakiś zapewne)

To jest zawias wyciągnięty ze zmywarki. Najtaniej znalazłem za 500 zł. To już się bardziej opłaca zmienić zmywarkę i mieć gwarancję znów.

33 minuty temu, Gang napisał(a):

Faktycznie. Sorki. 

A może poszukać kogoś kto to pospawa?

No właśnie jak się okaże że klej nie da rady to poszukam kogoś od spawania plastików. Na szczęście ten element pracuje z dużą ilością luzu więc nie musi to być precyzyjnie pospawane.

Godzinę temu, Gang napisał(a):

Uszczelki w zmywarce klei się na cyjanowodór (kropelke itp)

Godzinę temu, Petru23 napisał(a):

Klej do plastiku reaguje z tworzywem sztucznym, z metalem nie da rady. Chyba że się wżera w niego i wiąże ;)

Do klejenia uszczelki polecam Dragon guma/metal. Z tymi Samsungami to się człowiek naprawiać naucza. Miałem telefon, monitor I teraz zmywarka. Wszystko trzeba było naprawiać chwilę po gwarancji :/

17587444365832710266445075012262.jpg.f3956edbab8c8e23f5095f928b041546.jpg

Opublikowano

Od lat zawsze od brata słyszałem "po co bym dbał tak o auto, robi się gdy stanie". No i wyszło teraz, że pasowałoby jechać w sobotę za Olsztyn na pogrzeb w bliskiej rodzinie, według navi jakieś 520km w jedną stronę. No i się okazuje, że jestem jedynym który jedzie swoim samochodem i kogoś zabierze bo "tylko Ty masz auto które objedzie taką trasę" 😂😅😆

• Haha 2
  • Confused 5
Opublikowano (edytowane)

tylko Ty nie masz BEV w rodzinie? musialem zapytac :hihot:

https://www.fakt.pl/wydarzenia/ujawniamy-jak-ojciec-sebastiana-m-stracil-milion-zl-nieoficjalne-ustalenia/hezx9yd?utm_campaign=cb

Ostatecznie adwokaci nic nie wskórali. — Dla ubezpieczyciela wypłata odszkodowania jest zamknięta. Szkoda nie została uznana z powodu nielegalnych przeróbek pojazdu — mówi "Faktowi" osoba znająca kulisy sprawy.

i bardzo dobrze. do tego regres ubezpieczeniowy i "pare zl" peknie. watpie, aby to jakos zabolalo finansowo ta patologiczna rodzinke, ale przynajmniej jakies info w swiat idzie, ze grzebiac w aucie, sczegolnie nowym, w laesingu :lol2: mozna ladnie finansowo poplynac w razie szkody

Edytowane przez SuLac0
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Przy 508 czy obecnie cla drugiego brata serwisy regularne były/są bo ja tego pilnuję. Drugi przez 150k km i 14 lat zmienił olej i filtry 2 razy. A mówią że 2.0tdi na pompkach takie miękkie 😅😆

Edytowane przez Krzysiak
  • Haha 1
Opublikowano

ale podejrzewam, ze z doswiadczenia wiesz, ze takich przypadkow jak ten drugi jest wiecej ;) ja znam przypadek, ze wlasciciel mysli o lakierowaniu starego trupa, niz jego naprawie i jezdzi cala rodzina w gory/ nad morze, wozac ze soba litry "plynow" do uzupelniania . takie kroplowki/litrowki, aby "ghul" dzialal :D

btw. w kwestii "typ napedu, a znaczenie serwisowanie" bym jednak polemizowal ;) 

Opublikowano

Panowie i Panie, gdzie jak gdzie ale w dziale motoryzacyjnym najlepiej zapytać - jaką polecacie spacerówkę dla dziecka? Zależy mi głównie na dobrej wentylacji (oddychające materiały, ze wszystkich cech, jakie mam, mała odziedziczyła po mnie, że jest potliwa :E ) i dobrych materiałach. Raczej z tych lepszych szukam. A i kolor ważny - aby występował jasny kolor typu beż, krem, ew ładny popielaty.

Moje typy:

- Britax Rio,

- Mast Swiss M6x,

- Cavoe Axo Shine,

- Cybex Talos S.

Polecicie coś innego? Albo, któryś z moich typów wykluczycie (a jak tak to dlaczego)?

Opublikowano

48 minut temu, SuLac0 napisał(a):

btw. w kwestii "typ napedu, a znaczenie serwisowanie" bym jednak polemizowal ;) 

Serwisowanie to nie tylko czysta mechanika ;) seat brata ma 4 różne sprężyny używane wyciągnięte z różnych aut w różnym czasie, amory też, wahacze też coś mi się kojarzą że używane. Nie otwierają się żadne drzwi poza kierowcy, bagażnik, nie działa klima i ogrzewanie, ale szyb też nie opuścisz 😆

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Serwisowanie to nie tylko czysta mechanika ;) seat brata ma 4 różne sprężyny używane wyciągnięte z różnych aut w różnym czasie, amory też, wahacze też coś mi się kojarzą że używane. Nie otwierają się żadne drzwi poza kierowcy, bagażnik, nie działa klima i ogrzewanie, ale szyb też nie opuścisz 😆

Nie chcę chyba wiedzieć jak to przegląd przechodzi :|

Opublikowano
51 minut temu, trepek napisał(a):

Panowie i Panie, gdzie jak gdzie ale w dziale motoryzacyjnym najlepiej zapytać - jaką polecacie spacerówkę dla dziecka? Zależy mi głównie na dobrej wentylacji (oddychające materiały, ze wszystkich cech, jakie mam, mała odziedziczyła po mnie, że jest potliwa :E ) i dobrych materiałach. Raczej z tych lepszych szukam. A i kolor ważny - aby występował jasny kolor typu beż, krem, ew ładny popielaty.

Moje typy:

- Britax Rio,

- Mast Swiss M6x,

- Cavoe Axo Shine,

- Cybex Talos S.

Polecicie coś innego? Albo, któryś z moich typów wykluczycie (a jak tak to dlaczego)?

Ja mam Bugaboo Foxa 5 (renew), ale ze spacerówki jeszcze nie korzystamy. 

Problem w tym, że to komplet 2w1 i nie da się kupić samej spacerówki. Ale sam wózek jest doj***y jak M5 :E 

Chyba nic z tego bym nie odrzucił - my wybraliśmy po prostu ten. Na pewno w przyszłości dokupimy do tego jakąś "parasolkę". :) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@trepek Duża, mała? Ja na wyjazd kupiłem używanego Cybexa Miosa, taki na dojechanie ale jeśli chodzi o wentylację to jest git bo jest z siatki (ja mam wersję Koi akurat), lekki, składa się mocno dosyć ale malutkie kółka - co kto lubi.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

Nie chcę chyba wiedzieć jak to przegląd przechodzi :|

Akurat nie przyjeżdża do mnie bo przez swoją żonę nie może ze mną rozmawiać od kilku lat 😆

Edytowane przez Krzysiak
  • Sad 1
Opublikowano

@lesiu155

Sam się zastanawiam czy duża czy mała spacerówka stąd w zestawieniu jest jednocześnie Cavoe (który to jest wózkiem 2in1 ale z dobrą spacerówką) oraz Britax Rio czy Mast Swiss M6x, które są na mniejszych kółkach. Parasolka to chyba jeszcze nie ten czas.

W obecnym wózku czyli Roan Ivi spacerówki są średnie a gondola ok. Znowu podwozie to top topów.

Same zagwozdki :/ 

Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Przypomniałeś mi czasy jak miałem Megane 1 po lifcie... Silnikowo mega (1.6 16V 107KM) palila od strzała. Niestety padł Immo i jedyna opcja to był demontaż komputera i zawiezienie do elektronika na lutowanie. Padł zamek w bagażniku, no to kupuję do Megane na Allegro i co? Zamiast zamyka to otwiera xD Przełożyłem kostkę ze starego zamka i działa. Do tego często zegary umierały, ale potem działały. Padło sterowanie szybami. 

Teraz mam Ceeda i mimo wieku (2007 rok) to wymieniam jedynie elementy zawieszenia :E 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, trepek napisał(a):

@lesiu155

Sam się zastanawiam czy duża czy mała spacerówka stąd w zestawieniu jest jednocześnie Cavoe (który to jest wózkiem 2in1 ale z dobrą spacerówką) oraz Britax Rio czy Mast Swiss M6x, które są na mniejszych kółkach. Parasolka to chyba jeszcze nie ten czas.

W obecnym wózku czyli Roan Ivi spacerówki są średnie a gondola ok. Znowu podwozie to top topów.

Same zagwozdki :/ 

Nie wiem ile ma Twoja, moja ma rok i 4 miesiące ale jest dosyć mała, szczupła, raptem circa 8-9 kg i wcześniak, a mimo to już w tym cybexie normalnie jeździ. Jako drugi mamy Junama Air i tym jeździ częściej. Ten mios to nie typowa parasolka, bardziej walizka ;) Junama ma duże koła i zdecydowanie lepiej się jeździ ale z kolei dużo więcej miejsca zajmuje, no coś za coś. 

Edytowane przez lesiu155
  • Like 1