Motoryzacyjna Blabla.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez TheMr. · Opublikowano
To byłoby naprawdę grubo gdyby jedna Ukraina spowodowała te wszystkie "problemy" Zaraz zostaną same Chiny i Korea Północna -
Przez leven · Opublikowano
I to jest już w sterowniku ? -
Przez Asag · Opublikowano
Już miałem kilka podejść do upgrade PC ale jak na razie się wstrzymywałem. Parę dni temu wszedłem na stronę XKom, wrzuciłem procka do koszyka, płytę i jak doszedłem do RAMu to myślałem że chyba jakiś błąd na stronie i same podkręcane premium są bo nie śledziłem nic o sprzęcie i nie wiedziałem że tak wystrzeliło ceny pamięci w kosmos. Mój obecny zestaw to Ryzen 5600, płyta Gigabyte B550 Aorus Elite V2, MSI RTX 4070Ti, 32 GB RAM Kingston Fury 3600 DDR 4. Teraz głównie gram w gry bardzo obciążające procesor jak np MSFS 2024, gram w rozdzielczości 2k. Mój plan był taki aby teraz kupić Ryzena 9800x3d, do tego jakąś płytę i 64GB RAMu (tak 64GB i to tylko pod MSFS 2024) i wsadzić moją obecną kartę i pomyśleć o wymianie GPU w okolicach premiery serii RTX 6XXX w zależności jak one wypadną. Chciałem poczekać ale z tego co czytam panuje opinia że ceny RAMu raczej nie spadną przez co najmniej rok a być może jeszcze wzrosną. Gdybym zdecydował się jednak na upgrade mam parę pytań: - jaka płyta do Ryzen 9800x3d - jaka pamięć biorąc pod uwagę że chcę 2x32 GB - mój obecny zasilacz to Seasonic Focus GX-1000 80Plus Gold 1000W, jak mniemam nie ma chyba potrzeby jego wymiany? nie ma problemu z przejściówkami do zasilania nowszych kart graficznych? - moje obecne chłodzenie to beQuiet PureRock 2 120 MM, wystarczające do 9800x3d czy raczej szukać czegoś innego? nie bawię się w podkręcanie i raczej skłaniam się ku powietrznemu chłodzeniu, nigdy nie miałem wodnego ale te pompki chyba głośniejsze są niż same wentylatory - obudowa beQuiet Pure Base 500 DX, to już stara obudowa ale mi się nadal bardzo podoba więc raczej nie planuję też wymiany, no chyba że nowe karty to wymuszą Jakieś propozycje? Koszyki mile widziane. Czy raczej biorąc pod uwagę obecne ceny nie ma to sensu (chociaż to mocno subiektywne jest). -
Przez janek25 · Opublikowano
Niektóre uproszczone rozumki nie potrafią zrozumieć że klimat to sinusoida od początku do końca planety Utopił by się taki w jeziorze polodowcowym i by nie zakumal co go zabiło 🤣
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi