Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Auto już odstawione do warsztatu, dostałem zastępcze - Yaris Cross 2024, jem obiad i śmigam dalej ale pada i przymarza wszystko, kiepsko.

PS. Wiem że hybrydy od Toyoty nie kupię, masakra :E 

1.8? 

Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Auto już odstawione do warsztatu, dostałem zastępcze - Yaris Cross 2024, jem obiad i śmigam dalej ale pada i przymarza wszystko, kiepsko.

PS. Wiem że hybrydy od Toyoty nie kupię, masakra :E 

Współczuję tego niedopracowanego złomu.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jarux napisał(a):

Współczuję tego niedopracowanego złomu.

Lepiej jakieś "dopracowane" kAUDI? (140 tys i należy wymienić wg. kAUDI filtr cząstek stałych)

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
38 minut temu, Kyle napisał(a):

Lepiej jakieś "dopracowane" kAUDI? (140 tys i należy wymienić wg. kAUDI filtr cząstek stałych)

O wiele lepiej niż wynalazek którego środek rozpada się sam z siebie. Wynalazek w którym złożysz tylną kanapę, załadujesz cos do auta i nonstop wyje Ci, ze nie są z tyłu zapięte pasy. Wynalazek co postoi dłużej nieodpalany i nie odpali (i nic mnie nie obchodzi, że imnne toyoty i lexusy też tak mają). Wynalazek który ma skopane sterowanie hamowaniem z odzyskiem  do tego stopnia, że w pewnych warunkach moze być to niebezpieczne. Totalny brak kultury pracy silnika spalinowego. 

Ale spokojnie, wiem, że i tak masz większą wiedzę na jego temat od osoby co niestety ma doczynienia z tym wynalazkiem i widzi jego wady.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarux napisał(a):

O wiele lepiej niż wynalazek którego środek rozpada się sam z siebie.

Co konkretnie się dzieje? Sprecyzuj jeszcze o jaki model auta chodzi. (Toyota Yaris Cross Hybrid, czy coś innego)

Wynalazek w którym złożysz tylną kanapę, załadujesz cos do auta i nonstop wyje Ci, ze nie są z tyłu zapięte pasy.

No to faktycznie bubel w programie zrobili, że tego nie przewidzieli. Co na to serwis?

Wynalazek co postoi dłużej nieodpalany i nie odpali (i nic mnie nie obchodzi, że imnne toyoty i lexusy też tak mają).

To znaczy jak długo? Czy mowa już o sytuacji po wymianie akumulatorów?

Wynalazek który ma skopane sterowanie hamowaniem z odzyskiem  do tego stopnia, że w pewnych warunkach moze być to niebezpieczne.

Co konkretnie się dzieje?

Totalny brak kultury pracy silnika spalinowego. 

Czym się to objawia?

Ale spokojnie, wiem, że i tak masz większą wiedzę na jego temat od osoby co niestety ma doczynienia z tym wynalazkiem i widzi jego wady.

No właśnie chciałbym się coś dowiedzieć o konkretach, a nie bicie piany jak w przypadku hudego i jego klakiera w postaci Gamonia.

Opublikowano
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja to jednak robię w bardziej elegancki sposób. Zazwyczaj :) 

Co nie zmienia faktu, że to robisz. A zachowanie zgłaszającego ma wpływ na ocenę zasadności raportu, przynajmniej w przypadku tych, które ja oceniam :)

11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja tutaj za „gamonia” dostałem kiedyś ZPP, więc oczekiwałem podobnego standardu moderacji. 

Ode mnie byś nie dostał za "gamonia" :P

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, tomcug napisał(a):

Co nie zmienia faktu, że to robisz. A zachowanie zgłaszającego ma wpływ na ocenę zasadności raportu, przynajmniej w przypadku tych, które ja oceniam :)

No, ale patrząc po regulaminie to nie jest zabronione ;) 

Teraz, tomcug napisał(a):

Ode mnie byś nie dostał za "gamonia" :P

Trzeba wprowadzić taryfikator! :E 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kyle napisał(a):

To warsztat czy kolejny jutuber? Bo mam wrażenie, że to drugie. Skoro na gwarancji, co robi w warsztacie jakiegoś janusza? Pomijam fakt, że to wiekszość flotowe o które się nie dba.

Edytowane przez Cappucino
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kyle napisał(a):

3 letnia Rav4 w hybrydzie, jesteśmy 4 dni na rybach latem, auto kilka razy tylko otwierane żeby z bagola coś wyciągnąć, odjeżdżamy ze znajomym naszymi pełnoletnimi chrupkami, kumpel ravką nie może odpalić bo aku padło, na szczęście miałem powerbank rozruchowy. 3 letnie auto, 40kkm.

Chyba Ci pierogi zaszkodziły :E

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 1
Opublikowano

Co konkretnie się dzieje? Sprecyzuj jeszcze o jaki model auta chodzi. (Toyota Yaris Cross Hybrid, czy coś innego)

Yaris cross hybrid z 2024 roku. Np. odpadanie lampi z podsufitki. by domknąć tylną klapę trzeba nią nieźle pierd... (tu nie wiem co na to serwis)

No to faktycznie bubel w programie zrobili, że tego nie przewidzieli. Co na to serwis?

Nic.

Według serwisu akumualator pomocniczy jest ok i nie wymaga wymiany. Auto nie jeżdżone 2 tygodnie. Idę wręcz o zakład, że po przerwie świątecnzej nie ma co do nich podchodzić bez kabli rozruchowych bądź boostera.

Co konkretnie się dzieje?

Ska, włączony aktywny tempomat. Na łuku drogi zbliżasz się do auta przed tobą, tempomat zaczyna hamować, a Ty zmieniasz pas by wyminąć auto (bez wykonywania mocnych manewrów). W tym momencie nasąpił lekki uślizg tylnej osi która przez hamowanie tylko przodem (przypominam, yaris cross ma również napęd elektryczny na tył ) była odciążona. 

Czym się to objawia?

Wycie silnika przy próbie choć trochę dynamiczniejszego przyspieszenia, wydawanie odgłosów coś ala grzechowanie i tu również według serwisu jest ok.

• Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, Katystopej napisał(a):

3 letnia Rav4 w hybrydzie, jesteśmy 4 dni na rybach latem, auto kilka razy tylko otwierane żeby z bagola coś wyciągnąć, odjeżdżamy ze znajomym naszymi pełnoletnimi chrupkami, kumpel ravką nie może odpalić bo aku padło, na szczęście miałem powerbank rozruchowy.

Yyyy ... to jaki Powerbank Rozruchowy/"Booster polecasz? :magik:

Opublikowano
Teraz, Kyle napisał(a):

Yyyy ... to jaki Powerbank Rozruchowy/"Booster polecasz? :magik:

Z Baseusów korzystamy w firmie, 5 lat mają najstarsze, bez problemu odpalą Ducato, i jego właśnie zabieram jak na ryby jadę w razie "W", no i sie przydał :E

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, Petru23 napisał(a):

Źle zamontowane i nie wyłapano a wypuszczono na rynek tzn systemy jakości zawiodły.

Jak ma się to do faktu, że błąd popełnił pracownik warsztatu podczas standardowej wymiany filtra?