Skocz do zawartości

Motoryzacyjna Blabla.

TheMr.

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Gret napisał(a):

U was też takie ceny za wymianę opon? U mnie 140-160zł za komplet 17 alu to taka standardowa cena. 

Jak na szybko rzuciłem cenami w okolicy (woj. Śląskie Tarnowskie Góry i okolica) to... tak -> ceny wymiany 17" alu wahają się w okolicy 150 do 190zł :E 

4 godziny temu, Gret napisał(a):

U was też takie ceny za wymianę opon? U mnie 140-160zł za komplet 17 alu to taka standardowa cena. 

Ja w zachodniopomorskim płaciłam 140 zł za założenie nowych opon na te same felgi (16") i z wyważeniem. Zmieniałam jakieś półtora tygodnia temu, jeszcze nie było kolejek :P.

13 godzin temu, trepek napisał(a):

@Kowal_

Ty się chyba znasz dobrze na vaginach :) Te nowe 2.0 TSI to coś warte? Szczególnie ich najnowsza odmiana, 204 KM?

Szczerze to troszkę się przestałem interesować, jedynie gdzieś tam śledzę potencjał na mody tych mocniejszych wersji. Raczej niewiele zmienili względem roczników 2018-2023, a to były dobre motory, lekko przyduszone przez ekologię. 

Wracając na chwilę do tematu akcji policji która ma w ostatnim czasie zwracać uwagę na oświetlenie w autach, rozpoczętego jeszcze na PCLab. Obserwacja z dzisiejszego poranka: dość gęsta mgła, widoczność ograniczona gdzieś do 200 metrów, więc trzeba uważać, ale bez tragedii.

Mniej więcej co 10 mijane auto na światłach dziennych (brak pozycyjnych z tyłu). 3 gagatków z włączonym przeciwmgielnym tylnym, z czego jeden w środku kolumny aut.

Coś mi się wydaje, że oprócz kontroli stanu świateł przydałaby się jeszcze akcja edukacyjna jak z nich prawidłowo korzystać.

Normalka. Też często widuję takich gagatków. Nawet jak im mrugniesz to nic to nie daje i dalej jadą na światłach dziennych. Dobrze że tylne światła mają odblaski :E

Ja większość czasu jeżdżę na auto ale jak jest deszcz i pochmurno to i tak włączam ręcznie mijania. 

Edytowane przez Gret

W dniu 30.10.2024 o 20:14, Katystopej napisał(a):

Krzysiek, dalej c5 się kulasz? Ja w planach mam c5 lub 508, przy czym c5 bardziej mi leży ze względu na hydro i silnik 2.2 po 2015r.

2.2 HDI skończyły się na E5 ale w poliftowych 508 też były.

@kapcer, masz 406?

Edytowane przez damiank

od 3 tygodniu szukam wolnej chwili aby podjechać do gazownika, a że mam daleko i musimy wtedy z zoną jechać na 1 auto, kombinować aby się z pracy urwać itd itp... 
zamówiłem filtry i sam je wymienie :D mam nadzieje, że nie wybuchnie. ;E

Ale żeby do smarta dobić razem z pianką musiałem 2 kpl kupić... a płacę 200 za przegląd co 10 kkm. 

Edytowane przez Gang