zdunzdun 249 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 10 godzin temu, Klima napisał(a): Tam nie było jeszcze jakichś jaj z zakupem felg? Kupili niepasujace felgi i później zmieniali na stalowe? Coś takiego mi świta, ale może bredze. Były, były. Już nie będę się powtarzał, bo inni ładnie wyjaśnili. Ogólnie przetargi na auta do różnych instytucji państwowych to u nas dość specyficzny temat. Ustawionych przetargów też trochę było, dokładnie takich, aby wygrała konkretna oferta. Taka jedna 159 przez bardzo długi czas działała w moich okolicach. Później to już miała takie swoje typowe miejscówki, że każdy wiedział gdzie trzeba ściągnąć nogę z gazu.
Katystopej 2 046 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Chopy z centrum i północy, trzymajcie się tam Edytowane 29 Stycznia przez Katystopej
Katystopej 2 046 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Normalka za naszych czasów, teraz to klęska nawet u nas
TheMr. 3 058 Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia 38 minut temu, marko napisał(a): Phi. Przy -29* to się normalnie szło do szkoły... Nie Przy -20/25 zamykano szkoły na 100%. Według EJAJ - "Szkoły w Polsce można zamknąć (zawiesić zajęcia stacjonarne), gdy temperatura zewnętrzna mierzona o godzinie 21:00 przez dwa dni z rzędu wynosi -15 lub mniej."
GordonLameman 10 200 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman 3
Cappucino 487 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) No i wystarczyło trochę elektryków zamiast spalinowych to i zima wróciła. Czyli plan działa, strach myśleć co będzie po 2035... Edytowane 29 Stycznia przez Cappucino 3
Katystopej 2 046 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 21 minut temu, TheMr. napisał(a): Nie Przy -20/25 zamykano szkoły na 100%. Według EJAJ - "Szkoły w Polsce można zamknąć (zawiesić zajęcia stacjonarne), gdy temperatura zewnętrzna mierzona o godzinie 21:00 przez dwa dni z rzędu wynosi -15 lub mniej." Jakie nie? Przy -23 dreptałem w kalesrakach i dresach do gimbazy w 2001r, dokładnie pamiętam jak spojrzałem za okno na termometr a tam na 3 piętrze o 8 rano -23 i przerażenie, że trzeba kalesraki założyć a dzisiaj wf i się będą śmiali, tymczasem wszyscy przyszli w kalesrakach 15 minut temu, Cappucino napisał(a): No i wystarczyło trochę elektryków zamiast spalinowych to i zima wróciła. Czyli plan działa, strach myśleć co będzie po 2035... Jeszcze nakrętki! To druga połowa sukcesu! 23 minuty temu, GordonLameman napisał(a): -29 to brzmi jak jakiś Jakuck. Ale to by wyjaśniało co nieco, bo mówili że na forum jakieś ruskie boty są Tata mi opowiadał jak w zimę stulecia 78/79 w Ełku było -42 w sylwestra, w kilku klatkach zamarzły kaloryfery przy drzwiach
Digger 366 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia U mnie na zachodzie raczej będzie ciepło jak zawsze.
Katystopej 2 046 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Mhmm, nie tym razem, misiaczku Edytowane 29 Stycznia przez Katystopej
Gret 1 023 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Teraz, Katystopej napisał(a): Mhmm, nie tym razem, misiaczku jakiś fejk ta strona
Katystopej 2 046 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Teraz, Gret napisał(a): jakiś fejk ta strona Niemiecki fejk! Edytowane 29 Stycznia przez Katystopej
Gret 1 023 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Teraz, Katystopej napisał(a): Niemiecki fejk! ooo to tym bardziej w zielonce max -9 w nocy na weekend a za tydzień już odwilż także ten tego
KiloKush 925 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Uwaga bardzo dużo wulgaryzmów: https://www.facebook.com/reel/2668851820140484 1 1
Totek 994 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia To już nie jest satyra... To jest dokument
galakty 5 169 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 12 godzin temu, GordonLameman napisał(a): -29 to brzmi jak jakiś Jakuck. Ale to by wyjaśniało co nieco, bo mówili że na forum jakieś ruskie boty są To -29 to odczuwalna....
dannykay 1 099 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) W liceum zdarzyło się, że na 7:10 na niemiecki giąłem w śniegu po kolana i -20*C, 3kilometry. Drugie portki w plecak, w szkole zmieniłem i tyle. Pamiętam jak na mieście koksowniki stały, heh. Nie ma co stękać, bo to raptem kilka dni. Są regiony, gdzie takie temperatury to codzienność. edit właśnie, muszę drzewo do kominka naszykować, bo pompa będzie kwiczeć Edytowane 30 Stycznia przez dannykay
kapcer 124 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 24 minuty temu, dannykay napisał(a): właśnie, muszę drzewo do kominka naszykować, bo pompa będzie kwiczeć U mnie będzie niezły rachunek za styczeń. Sama pompa ciepła wciągnęła ~1300 kWh... Nie, nie mam kominka.
TheMr. 3 058 Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia Mieliście ciekawych dyrektorów szkół. Nigdy mi się nie zdarzyło iść do szkoły poniżej -15, przy -20 to komunikacja miejska miała paraliż całkowity.
kapcer 124 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 7 minut temu, Gret napisał(a): Za wygodę sie płaci Czy ja wiem. Poprzednie 2 sezony skończyły się identycznym wynikiem: po 4200 kWh za ogrzewanie domu i grzanie wody pompą ciepła od września do maja. Dom ~120 m2. W tym roku na pewno więcej, ale też mega zimno jest.
GordonLameman 10 200 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman
Gret 1 023 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): To cena roczna podobna do tego co ja płacę za gaz, tylko metraż x2. Pewnie masz nowy dom z podłogówka i dobrze zailozowany/docieplony.
GordonLameman 10 200 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) 5 minut temu, Gret napisał(a): Pewnie masz nowy dom z podłogówka i dobrze zailozowany/docieplony. Tak, ale dwa obiegi bo mam też kaloryfery (garaż/łazienki). Natomiast faktycznie mocno docieplony i wszystko na ciepłym montażu. No i jakiś okrutnie drogi piec, który naprawdę fajnie działa. Za rok grzania domu i wody gazem wychodzi mi około 5000 zł. W jednym sezonie było 4300 nawet, ale było ciepło. Edytowane 30 Stycznia przez GordonLameman
Rekomendowane odpowiedzi