TheMr. 2 988 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 3 godziny temu, larry.bigl napisał(a): Panowie jakie marki samochodów z lat 2018+ mają opinie najlepiej zabezpieczonych korozyjnie + w miare sensowne opinie o silnikach, skrzyniach itp? Gdzie leży kompromis pomiędzy kiepską blachą i zabezpieczeniem antykorozyjnym a trwałością mechaniczną? Słuchaj, tak na przyszłość kupuj coś co wytrzyma drona - https://www.instagram.com/reel/DUWjEWNjBBj/?igsh=MTd0bHA0aGZodDFmdw== A tak poważnie. Szukaj po prostu samochodów z południa. Miałem Golfa IV, zero rdzy od spodu do samego końca, miał 18 lat i rdzy na oczy nie widział
lesiu155 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Znajomi są teraz w Azji i oglądając rolkę z wyjazdu rzuciło mi się w oczy to: https://www.toyota.co.th/en/model/yarisativ_grsport Kurde, całkiem fajne Tylko te kółka wyglądają jak od innego modelu... Edytowane 5 godzin temu przez lesiu155
marko Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 1 godzinę temu, TheMr. napisał(a): Słuchaj, tak na przyszłość kupuj coś co wytrzyma drona Audi C4
galakty Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Pany, trochę oleju mam w puszce filtra powietrza - wiem że nowe turbobenzyny lubią nieco puszczać w dolot, ale chyba lepiej dać na sprawdzenie odmy itp. co?
Gret Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu W filtrze powietrza to chyba nie jest normalne. Dałbym do sprawdzenia jak sugerujesz.
Totek Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 36 minut temu, galakty napisał(a): Pany, trochę oleju mam w puszce filtra powietrza - wiem że nowe turbobenzyny lubią nieco puszczać w dolot, ale chyba lepiej dać na sprawdzenie odmy itp. co? Coś nie tak z odmą lub turbo może puszczać olej. Generalnie to nie wróży niczego dobrego, sam miałem przez to problem z zamarzającym intercoolerem. Olej miesza się z wilgocią i zakleja icka poniżej jakiejś temperatury (u mnie było to -7). Sprawa do prześledzenia albo robisz jak ja i przerabiasz na wolną odmę (całkowite odseparowanie odmy od dolotu).
galakty Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, Totek napisał(a): Coś nie tak z odmą lub turbo może puszczać olej. Generalnie to nie wróży niczego dobrego, sam miałem przez to problem z zamarzającym intercoolerem. Olej miesza się z wilgocią i zakleja icka poniżej jakiejś temperatury (u mnie było to -7). Sprawa do prześledzenia albo robisz jak ja i przerabiasz na wolną odmę (całkowite odseparowanie odmy od dolotu). Na pewno to nie pierścienie bo świece ładne, więc odma, zaworek PCV czy jak on tam się zwie albo turbo puszcza. I tak muszę oddać na wymianę oleju to niech przejrzą.
Petru23 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 35 minut temu, galakty napisał(a): Na pewno to nie pierścienie bo świece ładne, więc odma, zaworek PCV czy jak on tam się zwie albo turbo puszcza. I tak muszę oddać na wymianę oleju to niech przejrzą. Tyle co się bawiłem z maxem i jego problemami to wiem, że czyste i ładne świece wcale nie wykluczają problemu z pierścieniami
galakty Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Kurde miałbym garaż to bym zrobił płukankę i zalał nowy olej i zobaczył A tak się muszę zdać na warsztat którym nie ufam.
trepek Opublikowano 43 minuty temu Opublikowano 43 minuty temu 5 godzin temu, lesiu155 napisał(a): Znajomi są teraz w Azji i oglądając rolkę z wyjazdu rzuciło mi się w oczy to: https://www.toyota.co.th/en/model/yarisativ_grsport Kurde, całkiem fajne Tylko te kółka wyglądają jak od innego modelu... Szybko, spalmy to zanim zniesie jaja!
Rekomendowane odpowiedzi