Gret 719 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Teraz, Katystopej napisał(a): Tak. W zeszłym roku sprzedaliśmy w firmie turbobieda wersję Q5 2.0tdi 140KM 21r, z lepszego wypasu była tylko DSG. Kupiona za 144k, poszła za 91k, przebiegu 200kkm No i w takim vw 10 letnim to już się za grubo może zjeb… a w mitsu jak blacha zdrowa to lejesz i jeździsz
Katystopej Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Tak, to jest jego zaleta, że silnik prosty jak budowa cepa i łyka gaz jak szalony i pewnie to utrzymuje jego cenę.
Gret Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu znajomy miał takiego mitsu 2.0 150 i się chwalił na krajówkach że mu to paliło po 5.5l/100.
larry.bigl Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Moj przyjaciel ma Outlandera PHEV z 2020r od nowości w jego rękach. Prawie 200k km najechane i zero problemów. A może to nie jest głupi pomysł na auto dla mnie...ceny są mega spoko.
trepek Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, KiloKush napisał(a): W dodatku z jak widać pełną niespodzianek hybrydą. Nie z hybrydą tylko z napędem AWD. Problem dobrze opisałem wraz ze zdjęciami i przyczyną problemu więc nie rozumiem skąd ten problem czytania ze zrozumieniem? Układ hybrydowy a w szczególności spalinowy silnik 2.5 uchodzi obecnie za jednostką jedną z najmniej awaryjnych na świecie wśród nowych aut. Edytowane 8 godzin temu przez trepek
Katystopej Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 21 minut temu, larry.bigl napisał(a): Moj przyjaciel ma Outlandera PHEV z 2020r od nowości w jego rękach. Prawie 200k km najechane i zero problemów. A może to nie jest głupi pomysł na auto dla mnie...ceny są mega spoko. Tam jest 2.4 170km na łańcuchu, tak samo stara i pancerna jednostka Mitsu, tez łyka podtlenek biedy jak szalona.
larry.bigl Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu No ja wam powiem, że naprawdę obawiam się zakupu czegokolwiek młodszego niż mam. Jak nie Ruda na podwoziu to słabe skrzynie, jak nie skrzynia to silniki... Serio nie wiem co wybrać żeby nie utopić
Gret Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 2 minuty temu, larry.bigl napisał(a): No ja wam powiem, że naprawdę obawiam się zakupu czegokolwiek młodszego niż mam. Jak nie Ruda na podwoziu to słabe skrzynie, jak nie skrzynia to silniki... Serio nie wiem co wybrać żeby nie utopić nowy
Totek Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu @larry.bigl mam dokładnie tak samo, ale jest to w pewnym sensie pułapka bo zaczyna się człowiek ograniczać do kilku opcji. Z drugiej strony jest to też podejście zdroworozsądkowe, ja ograniczyłem się do silników z lat 90 (to najbardziej dopracowane pod względem wytrzymałościowym i materiałowym jednostki spalinowe) no i tak tkwię w tej epoce. Brat kupił passata B7 z USA tylko dlatego że siedzi tam R5 będący spuścizną po latach 90.
larry.bigl Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Moj akurat wybór ukierunkowuje trochę to co dzieje się przez ekoświrów i SCT. Normalnie miałbym łatwy wybór, Mercedes ze sprawdzonym diselem (tak jak lubię). Ale sam fakt że nawet kupno C/E klasy z 2018-2020r sprawia, że może być problem z wjazdem do niektórych miast za kilka lat sprawia, że zawężam się do benzyny które..no właśnie, nie wiem jakie są udane a zarazem nie gniją od spodu i z wierzchu. Kątem oka spoglądam na W205/W213 z benzyną 2.0 (211KM)... Tylko tam spalanie premium lol. A jak nie to będę ciułać na tego Santa Fe Kupiłbym RAV4 poprzedniej generacji ale znów ruda...Honda CR-V to samo chyba.. Xtrail T32 chyba nie ma dobrych benzyna..i tak właśnie oto Outlander się namalował 😆
marko Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu a co złego w 1.6 DIG-T? Oprócz tego, że jedynie z manualna skrzynia biegów, która jest bardzo mało precyzyjna. Pod koniec produkcji wsadzali 1.3 DIG-T, co dla mnie było już nieporozumieniem. No ale był z automatem
larry.bigl Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 7 minut temu, marko napisał(a): a co złego w 1.6 DIG-T? Oprócz tego, że jedynie z manualna skrzynia biegów, która jest bardzo mało precyzyjna. Pod koniec produkcji wsadzali 1.3 DIG-T, co dla mnie było już nieporozumieniem. No ale był z automatem No właśnie to, że z manualem a takiego zdecydowanie nie chce. Przyzwyczajony od 10+ lat jestem do automatów.
Seeba03 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 godziny temu, Totek napisał(a): Brat kupił passata B7 z USA tylko dlatego że siedzi tam R5 będący spuścizną po latach 90. Rzeczywiście podejście zdroworozsądkowe. Kupił auto z USA, bo obawiał się kosztów serwisowania... "Logika mocno"
Totek Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Do fauweja ze stanów pasują te same części co do tego z Europy więc w czym problem? Dodatkowo można założyć LPG i latać za pół ceny, oraz dostajesz motor o wyższej wytrzymałości. Cała reszta jest dokładnie taka sama jak kupno auta z drugiej ręki od Hansa.
Rekomendowane odpowiedzi