Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Moje zainteresowanie autkami RC niestety napotkało pewien opór - młoda się ich boi :E 

Najgorzej :E Kuzyna syn się bał na początku ale przeszło. Za to ja ostatnio wziąłem MJX 12212 na pierwszą przejażdżkę na zewnątrz, był czysty asfalt, ale mroźno i pękło mi mocowanie amortyzatorów z przodu - dostępność części żadna póki co, potrytkowałem i czeka na cieplejszy czas, a w razie niedostępności to już znalazłem projekt do druku 3d i kogoś w okolicy kto mi to druknie :D 

Z tymi loteriami, to u Profesora próbowałem nawet ostatnio znaleźć filmy z tym powiązane i coś kurde zniknęły, dziwne... 

Opublikowano
4 godziny temu, Arczevski napisał(a):

Najgorzej :E Kuzyna syn się bał na początku ale przeszło. Za to ja ostatnio wziąłem MJX 12212 na pierwszą przejażdżkę na zewnątrz, był czysty asfalt, ale mroźno i pękło mi mocowanie amortyzatorów z przodu - dostępność części żadna póki co, potrytkowałem i czeka na cieplejszy czas, a w razie niedostępności to już znalazłem projekt do druku 3d i kogoś w okolicy kto mi to druknie :D 

Z tymi loteriami, to u Profesora próbowałem nawet ostatnio znaleźć filmy z tym powiązane i coś kurde zniknęły, dziwne... 

Z Ali albo Banggood 

MJX P12170 Front Shock Tower

• Upvote 1
Opublikowano

To ja wiem, ale nie są dostępne - przynajmniej nigdzie ich nie było jak szukałem, nawet na zagranicznych sklepach. Dogadałem się z gościem z rctrax że jak im przyjdzie dostawa to mi da znać. W ostateczności zrobi się na drukarce 3d - podobno nawet jest mocniejsze niż ori.

Opublikowano

Aż tak w temacie nie siedzę, ale chyba kwestia z czego to się wydrukuje. Natomiast sama konstrukcja tamtego jest pełniejsza niż to co daje producent i pewnie dlatego miałoby być mocniejsze wg autora. W domowych warunkach to i trytki są super, a na użycie pełnej mocy na bateriach 3S w tym wariacie i tak nie ma tu miejsca :E 

Opublikowano (edytowane)

W passacie nie mam isofixa z przodu, ale na forum vw znalazłem temat, w którym wynaleźli zestaw isofix z octavii/superba, pasujący P&P też do passata. Montowane to jest do konstrukcji fotela. Myślicie, że nada się do okazyjnego przewiezienia dziecka? 

/bump

Edytowane przez dannykay
Opublikowano (edytowane)

https://www.wnp.pl/przemysl/renault-z-wielomiliardowa-strata-wszystko-przez-nissana,1034183.html#google_vignette

Dobra robota, Nissan. 
Jeszcze teraz wzywają 700 tys aut do serwisu w USA. 

Coś czuję, że nie przetrwają. A szkoda bo fajne auta i kawał historii.

Najgorzej jak ich chińczyk kupi. 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)

Generalnie tak, czujniki musisz kupić. I potem są dwie opcje: albo klonowanie obecnych albo "nauczenie" samochodu nowych. Zależy od marki i modelu, najczęściej się jednak klonuje (auto myśli, że ma cały czas te same czujniki bo mają te same identyfikatory - stąd nazwa klonowanie), wtedy robisz przekładki kół nawet samodzielnie i wszystko działa bez zarzutu.

Edytowane przez bleidd
Opublikowano
1 godzinę temu, dannykay napisał(a):

W passacie nie mam isofixa z przodu, ale na forum vw znalazłem temat, w którym wynaleźli zestaw isofix z octavii/superba, pasujący P&P też do passata. Montowane to jest do konstrukcji fotela. Myślicie, że nada się do okazyjnego przewiezienia dziecka? 

/bump

Tak, w grupie VAG elementy są kompatybilne między modelami.

55 minut temu, galakty napisał(a):

Panowie, jak wygląda sytuacja gdy chcę nowe koła, a mam TPMS? Muszę kupić nowe czujniki i zaprogramować? 

Tak, jak będzie bez czujników to będzie wywalać błąd.

Opublikowano
42 minuty temu, bleidd napisał(a):

Generalnie tak, czujniki musisz kupić. I potem są dwie opcje: albo klonowanie obecnych albo "nauczenie" samochodu nowych. Zależy od marki i modelu, najczęściej się jednak klonuje (auto myśli, że ma cały czas te same czujniki bo mają te same identyfikatory - stąd nazwa klonowanie), wtedy robisz przekładki kół nawet samodzielnie i wszystko działa bez zarzutu.

16 minut temu, trepek napisał(a):

Tak, jak będzie bez czujników to będzie wywalać błąd.

Ale to mi wulkanizator ogarnie czy raczej jakiś spec z kompem? 

Mam jakiegoś Wurtha, ale starszą wersję to pewnie nie ogarnie. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galakty napisał(a):

Ale to mi wulkanizator ogarnie czy raczej jakiś spec z kompem? 

W menu samochodu powinna być opcja odnośnie TMPS i tam albo dodanie nowego kompletu kół albo resetowanie odczytów co pozwoli połączyć się z nowym kompletem. Nie trzeba żadnego zewnętrznego interfejsu.

Masz taki przycisk?

https://ownersmanual.kia.com/docview/webhelp/doc/af1a5256-ff42-4c41-82a8-0608c0868417/topics/chapter7_7_1.html

Edytowane przez trepek
Opublikowano
Teraz, trepek napisał(a):

W menu samochodu powinna być opcja odnośnie TMPS i tam albo dodanie nowego kompletu kół albo resetowanie odczytów co pozwoli połączyć się z nowym kompletem. Nie trzeba żadnego zewnętrznego interfejsu.

Hmmmm a u mnie w ogóle nie ma przycisku od TPMS, widziałem na necie że mają, u mnie brak. 

To ja może mam to z ABSu mierzone? 

Opublikowano

Ale to nie masz w kompie wskazań odnośnie ciśnienia kół? TPMS pokazuje aktualne ciśnienie, w przypadku odczytu z ABS tego nie będzie i będzie tylko opcja zapisania aktualnego odczytu jako wzrocowy.

Opublikowano (edytowane)

Mam ciśnienia na kompie, chodzi o to że nie mam przycisku do resetowania TPMS. Muszę pogrzebać w ustawieniach, może jest ale jak patrzyłem po zakupie to nic takiego nie widziałem.

Dlatego nie wiem jakbym miał sam je przeprogramować, może być potrzebny interfejs jednak. 

EDIT: Autoblog felgeo sugeruje że w Ceed 3 czujniki same się programują po 15-20 minutach jazdy. 

Edytowane przez galakty