Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pomysł na nowe obowiazkowe wyposażenie motocykli. Kanał dźwiękowy który będzie przekazywał dźwięk z wydechu prosto do kasku. 

Albo badanie głośności wydechu powinno się odbywać przy dzieciach tych oszołomów 

Przez debili marzy mi się czasami większe trzymanie na ryj społeczeństwa, co przecież nie jest dobrym trendem. No ale co za debilem trzeba być aby wyprzedzając człowieka z wozkiem. Odkręcać manetkę majac przelot. 

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
18 minut temu, galakty napisał(a):

Głośny wydech to jedno (bo wielu motocyklistów go montuje żeby samochodziarze słyszeli na drodze, większe bezpieczeństwo) ale pałowanie na światłach czy osiedlach to bym wsadzał do aresztu.

Nie minęło 5 minut od przeczytania tego postu kiedy podjechał pod centrum handlowe jakiś motor nawalać manetką...

• Sad 3
Opublikowano

I potem się dziwią że mają opinię jaką mają. Sam kocham motocykle ale ze względów bezpieczeństwa nie jeżdżę i w życiu bym się tak nie zachowywał. Od tego są tory, a nie ulica. Wyciągają dB killery i uprzykrzają życie. 

To samo stare kible i BMW z rurami od kibla, powinni prawko odbierać i prace społeczne dawać.

Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Głośny wydech to jedno (bo wielu motocyklistów go montuje żeby samochodziarze słyszeli na drodze, większe bezpieczeństwo) ale pałowanie na światłach czy osiedlach to bym wsadzał do aresztu.

To jest jeden z najgłupszych argumentów na obronę swojej głupoty jaki słyszę. Idąc ich tokiem rozumowania to jadąc z dzieckiem mam zamontować na aucie koguta żeby wszyscy słyszeli mnie i na mnie uważali? 

• Upvote 6
Opublikowano
17 godzin temu, galakty napisał(a):

Pojedziesz kiedys ze spiacym dzieckiem w foteliku jak obok przejezdza glosny motocykl to pogadamy :E

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Przypomniałeś mi zabawy ze starym radzieckim teleobiektywem 300mm gdy człowiek bawił się w fotografowanie księżyca. Chyba trzeba będzie za następne zaskórniaki kupić sobie jakąś lustrzankę i powrócić do tego hobby.

edit.

Oryginału nie mam, jedynie zmasakrowaną przez fb kopię

ksiezyc.jpg

Edytowane przez jarux
  • Like 1
Opublikowano

@GordonLameman ja z szybkiego buggy będę robił wersję terenową , tj większe koła i zupełne inne sterowanie które pozwoli kontrolować jego moc bo aktualnie powolna jazda jest ciężka. A młody lubi wyprowadzać go na spacer tj. idziemy na spacer, a auto jedzie powoli przed nami :E

• Like 1