Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elektryk w kwestii czysto użytkowej to spoko opcja kiedy nie jest to jedyny samochód jaki posiadamy. Dlaczego? przez ładowanie nie można na nim polegać. 

Nawet pomijając uciążliwość ładowania w podróży nie chciałbym mieć samochodu który na X minut jest wyłączony z używalności.

Bo są momenty w życiu że rutyna wywraca się do góry nogami i naglę muszę zrobić setki kilometrów od tak w maksymalnie krótkim czasie a tutaj tesla jest warta 0 zł. 

Opublikowano

ja reklamowałam pas tętna magene po roku i dostałem zwrot kasy. 

czujniki rowerowe ostatnio kupiłem za cyclopusa c3 2 szt za 30zl. Allegro 60-80 za jeden. 

jakbym wkleił tu link to ja widze x, a Wy po wejściu 1,5x 

no kilka sztuczek mają niestety. ale sie da. 

Opublikowano (edytowane)

sorry, ale za takie praktyki powinien być ban i tyle. Jakim prawem jeden towar może kosztować dla jednego użytkownika x zł, a dla drugiego już 1,5x? Jakim prawem towar na stronie kosztuje x zł, a po dodaniu do koszyka kosztuje już 2x zł? 

Edytowane przez marko
Opublikowano (edytowane)

Tata był dzisiaj służbowym MG ZSem na serwisie (16kkm), wymieniony olej z filtrem + korek i filtr kabinowy, powietrze zostaje bo producent przewidział jego wymianę co dwa lata lub co 52kkm - normalny serwis jest rok/26kkm. Roboczogodzina serwisu MG 450zł :E niska cena aut nie bierze się z niczego. Chciał jeszcze, żeby mu wymienili wycieraczki ale magazyn pusty, dostawa płynie :E

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano

rbh netto cxy brutto? 

w serwisach Merc Truck, nikt w Polsce wyjściowo nie ma takiej stawki nawet, raczej okolice 300, gdzie to i tak stawka przed rabatem. 

chyba ze się kupuje taniego Dafa, gdzie stawka i części x2. 

ale najlepsze stawki to tylko BMW.... tam juz okolo 1000 jest

Opublikowano

Brutto, co nie zmienia faktu że cena spora. Klient siedzi niemal na hali, nie ma żadnego ekspresu, woda niby była ale kubków nie było :E

16 minut temu, marko napisał(a):

Nie ma pakietów serwisowych?

Nie wiem, nie bawimy się w to w firmie, mamy sporo różnych aut, serwisy od zawsze robimy przy ok 15kkm w każdym, nawet w dostawczakach, sami to ogarniamy, często materiały eksploatacyjne kupuje w hurtowni i z tym na serwis.

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, TheMr. napisał(a):

Tesla w Chinach już nieistnieje

Wprost przeciwnie. Sprzedaż załamała się z powodu modelu Y. Ten refresh ma swój urok na który ludzie się rzucili. Wielu moich znajomych mówi 'Tesla wygląda jak każdy inny samochód', prezentacja nowego Y i nagle mają język na wierzchu, 'wygląda jak cudo' :P 

https://autoblog.spidersweb.pl/tesla-model-y-juniper-chiny-premiera-sprzedaz

37 minut temu, Decus napisał(a):

Bo są momenty w życiu że rutyna wywraca się do góry nogami i naglę muszę zrobić setki kilometrów od tak w maksymalnie krótkim czasie a tutaj tesla jest warta 0 zł. 

Czyli przypadek dotyczący 0.0009% osób. 

Może warto coś zmienić w swoim życiu jeśli po przyjeździe z trasy do domu siedziałbyś na szpilkach przez parę godzin, bo bateria się ładuje? ;) 

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano

@TheMr.

W Chinach Tesla zawsze będzie niszowym samochodem. Na pewno żadne projekcje finansowe nie zakładały podboju Chin. USA i Europa, tu ma być mocno. A jakie są teraz nastroje widzimy. Ale to minie z czasem. Będzie po staremu.

Opublikowano

Te, które są na gwarancji mają wszystko w z aso, reszta po gwarancji niekoniecznie, fiat w ducato potrafi takie ceny dowalić, że można z krzesła spaść. 

Szef ostatnio pojechał x5 m50i na wymianę klocków i tarcz na przodzie, 9k netto :E

Opublikowano
18 minut temu, MaxaM napisał(a):

Wprost przeciwnie. Sprzedaż załamała się z powodu modelu Y. Ten refresh ma swój urok na który ludzie się rzucili. Wielu moich znajomych mówi 'Tesla wygląda jak każdy inny samochód', prezentacja nowego Y i nagle mają język na wierzchu, 'wygląda jak cudo' :P 

Czyli przypadek dotyczący 0.0009% osób. 

Może warto coś zmienić w swoim życiu jeśli po przyjeździe z trasy do domu siedziałbyś na szpilkach przez parę godzin, bo bateria się ładuje? ;) 

są rzeczy na które nie mamy wpływu. Ostatnio miałem dwie bliskie osoby w szpitalu, nagłe przypadki i w ten dzień zrobiłem masę km. Nie było czasu nawet zjeść a co dopiero ładować auto. 

Dlatego mam takie zdanie jakie mam: elektryk to nie kandydat na jedyne auto w domu które ma być niezawodne i  zawsze gotowe do jazdy. 

Opublikowano

Chiny to przede wszystkim glowna i tania produkcja dla tesli, chinczycy to nie ameby jak europejczycy i beda masowo produkowac swoje marki i je wspierac. Europejczycy za to sami siebie tak dojezdzaja podatkami ze beda z wywalonym jezorem placic za chinskie samochody xD

a juz podniecanie sie spadkami na tesli to juz z litosci pomine, ludzie nie ogarniaja ze to jest meme stock w polaczeniu z technologiczna pompa, to moze spasc jeszcze 40% a potem zaliczyc rajd zycia

44 minuty temu, adashi napisał(a):

Powoli przygotowujemy się na pierwszego wstępnego plaskacza, jakiego otrzyma amerykańska administracja od Rosji

ale co, spodziewales sie kapitulacji rosji w pierwszej turze? oni dostali wszystko po pierwszym 'resecie z rosja' demokratow ale i tak im bylo malo

26 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Ja tam wierzę, że Trump dba o interes USA i zobaczymy co z tego wyjdzie w dłuższym czasie. Rosję dociśnie jeśli interesy przestaną się zgadzać, a możliwe że więcej może zyskać robiąc dobrze Rosji, a nie Ukrainie... Pytanie tylko czy nie przeliczył się co do siły USA oraz czy nie stwierdzi że Rosja  robi go w bambuko i nie ma szans na jakiś wspólny front politycznych przeciw Chinom lub cena okaże się za wysoka.

przeciez to oczywiste ze dba o interes usa, tanie bajki o ruskich agentach to sa opowiadania dla ludzi ktorzy sa zainteresowani jedynie politycznym szczuciem a nie geopolityka

wystarczy poczytac dowolnego geopolityka o co chodzi w rywalizacji usa vs chiny i jakie miejsce zajmuje w tym rosja, jak sie dogadaja to bedzie reset z rosja nr 2, jak sie nie dogadaja to bedzie zgniecenie kacapow, tu nie ma innych opcji bo tu nie chodzi o ukraine

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
44 minuty temu, MaxaM napisał(a):

@TheMr.

W Chinach Tesla zawsze będzie niszowym samochodem. Na pewno żadne projekcje finansowe nie zakładały podboju Chin. USA i Europa, tu ma być mocno. A jakie są teraz nastroje widzimy. Ale to minie z czasem. Będzie po staremu.

No to właśnie o tym mówię. Chiny były pierwszy państwem które uratowały Teslę i kupowali elektryki na potęgę, a teraz z lidera są gdzies na dole, Europa to spadek sprzedaży o 50%, a długoterminowo raczej również się nie obroni przez większą konkurencję, a w Europie króluje Toyota z hybrydami. 
W USA Tesla będzie miała ciężko, bo nawet Demokraci nie będą jej kupować, a w samych USA w przeciągu 4 lat nie sądzę by Trump zaczął namawiać do “ekologicznego” elektrycznego samochodu. Jednym słowem, Tesla is “cooked”. Ale tak już jest jak firma bierze się za politykę, a raczej CEO który nigdy niczego nie wprowadził sam, a pomysły kupował albo kopiował. 

Opublikowano
Godzinę temu, MaxaM napisał(a):

Wielu moich znajomych mówi 'Tesla wygląda jak każdy inny samochód', prezentacja nowego Y i nagle mają język na wierzchu, 'wygląda jak cudo' :P 

dla mnie wiekszosc tesli z wyglądu to typowy przykład totalnej nijakości pod kątem designu, i zeby nie bylo nie jestem zadnym antyfanem tesli, po prostu są auta które wzbudzają jakies emocje lub nawet anty emocje ale nie tesla, ona jest jak powietrze, jest tak totalnie nijaka , wygląda jakby wzięto kilkanascie losowo wybranych pomysłów z roznych aut a potem je jeszcze bardziej uproszczono i wyprano z charakteru i połączono w jedną nudną całośc. Jesli chodzi o wygląd to auta totalnie bez duszy imho.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Może wam się nie podobać, ale ludzie jarają się nowym Y :)

Można mieć różny gust, ale mówić, że wygląda nijak? No nie :P

juniper_nl_9b634868-f2dd-4997-811c-0b674

Mi i tak refresh trójki najbardziej się podoba. Na żywo super się wyróżnia na tle innych samochodów :)

2024-tesla-model-3_100940488.jpg

Naprawdę do tego porównujecie? 8:E

Fiat_Tipo_Cross_przod.jpg

image;s=5120x0;q=80

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, MaxaM napisał(a):

Może wam się nie podobać, ale ludzie jarają się nowym Y :)

Można mieć różny gust, ale mówić, że wygląda nijak? No nie :P

Mówię tak bo wygląda nijak. Nie znam nikogo kto by sie jarał wyglądem TESLI, dosłownie nikogo, nigdy nie słyszałem ani jednego dobrego zdania od moich znajomych bliższych i dalszych ze TESLE z wyglądu są fajne. serio piszę. 

Auta powinny mieć jakąś swoją duszę jesli chodzi o wygląd , coś co wzbudza emocje (nie muszą to być emocje pozytywne) podam pare przykładów zeby nie było:

Poniższe auta  nie muszą sie kazdemu podobac ale z daleka wiadomo co jedzie, mają własną indywidualnosc i są dobrze zaprojektowane pod kątem stylistyki

Volvo-S90-Detailing-6-of-10_edited.jpg

7xD3R3p.jpeg

Edytowane przez Oldman
  • Upvote 1