Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, marko napisał(a):

@Petru23 bodajże ostatnio wspominał, że u niego w firmie jest jedna Kuga do sprzedania. 

Nie tyle w firmie ile u leasingodawcy egzemplarz koleżanki wrócił na rynek. Stan w środku poza fotelem kierowcy jak nieużywany, ale po naprawie silnika na gwarancji przy ok chyba 30tys km. 

https://usedcars.ayvens.com/pl-pl/ford-kuga/2658883-pl-ford-kuga.html

Dopłaty po zdaniu auta było jakieś 600zl.

Mój czarnuch do czerwca ma przedłużenie, ale polecam poczekać na dziada. Olej co 10tys, bez pałowania. Przebieg autostradowy. Czarny WPR3796K st line. Serwis olejowy wymuszony przeze mnie co 10-12tys km.

Wymienione drzwi były pasażer przód, bo słupek pod szkołą mnie zaatakował w zimę.

Auta bezwypadkowe, dbane.

12 godzin temu, dannykay napisał(a):

Jak widzę takie rzeczy, to aż mnie skręca w środku :E

image.thumb.png.d87743262f55285352fa1ed44d481df3.png

Aż żałuję, że nie mam motocykla. Wziąłbym na plecak (nie znam pozycji, ale fajna musi być :banana:)

Edytowane przez Petru23
Opublikowano

Powinno być tak: Przyjeżdża Policja, mają 100% pewności co do sprawcy, badają go alkomatem i testy narko, wychodzi że jest pod wpływem więc egzekucja na miejscu. Pół roku takiego działania Policji wyleczyłoby nasze drogi od alkusów.

Ten dzieciak był w wieku mojego syna.

Screenshot_20250424-143957.png

Screenshot_20250424-144005.png

• Sad 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Katystopej napisał(a):

Powinno być tak: Przyjeżdża Policja, mają 100% pewności co do sprawcy, badają go alkomatem i testy narko, wychodzi że jest pod wpływem więc egzekucja na miejscu. Pół roku takiego działania Policji wyleczyłoby nasze drogi od alkusów.

Ten dzieciak był w wieku mojego syna.

Ten kraj się stacza. Słyszałeś o tym policjancie czy wojskowym co pasatem potrącił 12 latke i policja stwierdziła wtargnięcie. Ledwo przeżyła, sprawa prawię zamieciona pod dywan ale znalazło się nagranie z kamery gdzie widać ewidentnie winę kierowcy.

O naćpanym radcy prawnym co wjechał w karetkę i tym dbanie od trumien na kółkach nie wspominając. Prawdopodobnie ujdzie im to na sucho lub wyrok typu 2 lata więzienia za zabójstwo.

Ostatnio sąsiad z osiedla mnie wyprzedał późnym wieczorem na dwóch przejściach na pasach przy szkole. Pojechałem za nim i w sklepie bardzo głośno  usłyszał co myślę o jego jeździe. Przepraszał. Kultura jazdy w tym kraju jest fatalna, a mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej niż 5 lat temu.

Edytowane przez KiloKush
  • Upvote 4
Opublikowano

to nasze prawo drogowe jest jakieś dziwne. 

z drugiej strony 1500 za stluczke, gdzie winny sie przyznanie, strat prawie nie ma jest chore.  

dobrze, ze uwalili to, ze mieli wprowadzic maks grzywne w przypadku sluzbowek. 

mialo byc smieszne 5000, kowalski traciłby auto za 50 000, a prezes jakis placilby 5k. 

mi jeszcze brakuje grubych kar za mataczenie i kolesiostwo. ten wojskowy co zona policjantka i jej koledzy wpisali wtargniecie, powinni dla przykładu pojsc siedziec 

Opublikowano
48 minut temu, Gang napisał(a):

to nasze prawo drogowe jest jakieś dziwne. 

z drugiej strony 1500 za stluczke, gdzie winny sie przyznanie, strat prawie nie ma jest chore.  

dobrze, ze uwalili to, ze mieli wprowadzic maks grzywne w przypadku sluzbowek. 

mialo byc smieszne 5000, kowalski traciłby auto za 50 000, a prezes jakis placilby 5k. 

mi jeszcze brakuje grubych kar za mataczenie i kolesiostwo. ten wojskowy co zona policjantka i jej koledzy wpisali wtargniecie, powinni dla przykładu pojsc siedziec 

To już nic nie da. System jest już tak zepsuty, że tu trzeba pójść z grubej rury. W Sądach ( i u lekarzy z resztą też) powinny być audyty co roku jak w najgorszych korpo. Przecież tutaj jawnie co chwilę zamiata się takie i inne sprawy. W tym kraju jak masz znajomości lub kasę na sędziów to możesz legalnie kogoś zabić i dostać jakieś śmieszne 2 lata albo nawet i nie.

Tak jak ten dzban

Beznazwy.jpg.ff959d06fb5bfe1605922d180a9e080b.jpg

• Upvote 1
Opublikowano

2 lata nie jest śmieszne.

powinni byc wiecej wyrokow chocby na 3-6mc. niz zawiasów. 

strata pracy, łatka, itp. a o zawiasach nikt nie wie nawet. moze na dzbanów podziałalby wstyd 

Opublikowano
Teraz, Gang napisał(a):

strata pracy, łatka, itp. a o zawiasach nikt nie wie nawet. moze na dzbanów podziałalby wstyd 

https://lubuska.policja.gov.pl/go/serwis-informacyjny/aktualnosci/54453,Drogowy-recydywista-zatrzymany-przez-policjantow-Kierowal-busem-majac-trzykrotny.html

Dokładnie. Takie osobniki mają kompletnie w du** kolejny dożywotni zakaz prowadzenia.

Opublikowano

I Wy mi od czasu do czasu próbujecie wytłumaczyć, że w Polsce jest lepiej... 

Ludzie jak mieli, tak mają nasrane we łbach. A prawo jak było tworzone przez idiotów "pod siebie", tak nadal nic się nie zmieniło.

Jedyne co się zmieniło, to że do Polski wjechały korporacje i człowiek może zarobić jakieś normalniejsze pieniądze (a i to w zasadzie tylko w dużych miastach)

Opublikowano
6 minut temu, Gang napisał(a):

Od dawna uważam, że kara w zawieszeniu nie taka być dopiero po odsiadce 1, 2 lub 3 miesięcy najpierw. 

No, ale nie chcemy więcej finansować więzień, więc jest to problem. Byle jakie finansowanie. Byle jakie karanie. Byle jakie państwo.

Opublikowano
1 minutę temu, marko napisał(a):

Ludzie jak mieli, tak mają nasrane we łbach. A prawo jak było tworzone przez idiotów "pod siebie", tak nadal nic się nie zmieniło.

Jedyne co się zmieniło, to że do Polski wjechały korporacje i człowiek może zarobić jakieś normalniejsze pieniądze (a i to w zasadzie tylko w dużych miastach)

Oj dużo zależy od branży. Wiele moich koleżanek poszło z banku po wielu latach doświadczenia do urzędów bo tam więcej płacą i mniej wymagają. Znajomy był wczoraj na rozmowie w firmie leasingowej, plan miesięczny sprzedażowy 3 mln zł. Jak pracowałem w 2014 roku w BZWBK to miałem plan 200 000 zł i 1% prowizji od wszystkiego co robię. Ale najlepszy koleś na regionie: Wielkopolskie, Zachodniopomorskie robił 22 mln rocznie. Był z Poznania. Te plany na Szczecin są nierealne. A nawet jakbyś zrobił te 3 mln to nie zobaczył byś takiej kasy jaka była 20 czy 10 lat temu. 

Z resztą jak ktoś był na średnim szczeblu przed covid to mu się nie polepszyło, a często i pogorszyło. Stagnacja w zarobkach, inflacja ogromna, coraz większe wymagania i coraz więcej pracy. Tak zazwyczaj słyszę jak gadam ze znajomymi. Polepszyło się głównie jak ktoś zarabiał blisko minimalnej.

Nawet nie 2 lata za jednego trupa. Ten kraj to chlew obsra** gów***

• Sad 1
Opublikowano
30 minut temu, marko napisał(a):

Problem w tym, że od siedzenia w reichu nie zrobi się lepiej :) 

Opublikowano

Bo prawdę mówiąc dalej jesteśmy mentalnie jak Ukraina, tylko jak kolega wspomniał, wjechał zachodni kapitał na pełnej, część ludzi wyjechała, no i finansowo się polepszyło. 

Jako, że były swięta, jak zobaczyłem ile ludzi wróciło z zachodu do rodzin to tylko się cieszę że jest jak jest. Teraz gdyby oni nie wyjechali i zostali to mamy bezrobocie 20% z bomby i lata 90 wracają. 

Na drogach mental ten sam tylko sprzęt lepszy. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Problem w tym, że od siedzenia w reichu nie zrobi się lepiej :) 

Jak nie? Jak mnie nie ma, to ktoś na pewno się cieszy :E

A tak całkiem poważnie. Duże miasta żyją dzięki obcemu kapitałowi, który ulokował pieniądze. Biedne regiony żyją dzięki temu, że głowa rodziny pracuje za granicą i wysyła pieniądze do Polski. Gdyby nie to, to na wioskach nadal psy by dupami szczekały. 

Edytowane przez marko
  • Upvote 1
Opublikowano

mental kierowców w większosci jest tragiczny, dla mnie najlepszym przykładem jest obraza o to, ze pieszy na pierwszeństwo na pasach. 

wiekszosc niesty twardo sie o to burzy i narzekaja na strate czasu. a potem siadaja i scrolluja albo oglądają jakies love island czy cos takiego.

Opublikowano
7 godzin temu, marko napisał(a):

Jak nie? Jak mnie nie ma, to ktoś na pewno się cieszy :E

A tak całkiem poważnie. Duże miasta żyją dzięki obcemu kapitałowi, który ulokował pieniądze. Biedne regiony żyją dzięki temu, że głowa rodziny pracuje za granicą i wysyła pieniądze do Polski. Gdyby nie to, to na wioskach nadal psy by dupami szczekały. 

Problem jest chyba nieco głębszy, ale trafna była diagnoza ujawniona na taśmach Sowy. 
Ch*j, dupa i kamieni kupa.

Bo Polacy chcą takiego byle jakiego państwa. :) 

Karać za przekroczenie prędkości skutecznie (fotoradary)? Nie!1111!

Egzekwować zakaz parkowania? NIeeee!

Nawet pod lidlem jak dostaną mandat za niepobranie bilecika to zaczną kombinować :E 

I tak jest w każdej dziedzinie życia. Przyzwyczailismy się do życia w PRL i nie chcemy zmiany.

37 minut temu, Gang napisał(a):

mental kierowców w większosci jest tragiczny, dla mnie najlepszym przykładem jest obraza o to, ze pieszy na pierwszeństwo na pasach. 

wiekszosc niesty twardo sie o to burzy i narzekaja na strate czasu. a potem siadaja i scrolluja albo oglądają jakies love island czy cos takiego.

Jest. 

Ja czekam na remont drogi przed domem i będę załatwiał z radną progi zwalniające na drodze, bo mam tu niedaleko paru debili, którzy sobie jeżdża 90-100 wieczorami, a ostatnio nawet w ciągu dnia. A oczywiście to zabudowany i maks. 50 :) 

Ostatnio nawet jakaś baba w kurierce (DPD) przeginała mocno a prędkością. 

• Upvote 1