bergercs 1 397 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja Nie, 666km/h. Ze trzy miesiące po zakupie, w czasie deszczu na kilka sekund wywaliło błąd ABS. Po kilku dniach powtórka - tym razem na kilka minut. Podnośnik - sparciała osłona na przewodzie czujnika ABS - wilgoć robiła zwarcie i taką prędkość zapisało. Wpadł nowy czujnik ATE i od mniej więcej 200k km nie było okazji pobić rekordu. 3
dannykay 620 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja (edytowane) Mój Passat 0 błędów a na nowego mam wywalone, bo jest ochydny b8 w r linie to bym jeździł Edytowane 15 Maja przez dannykay
Arczevski 137 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja No ten nowy to paskuda, jeszcze widziałem kiedyś taką całkiem bieda wersję na małych kółkach, tragedia
dannykay 620 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja Wszyzstkie te nowe vw to jakies jajowate nieporozumienie
Gang 344 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja gust jak d... każdy ma swój. ale vw oprócz sirocco (obu) i arteona, które były akcpetowalne nigdy nie miał ładnych aut... 2
bergercs 1 397 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja 2 godziny temu, Gang napisał(a): ale vw oprócz sirocco (obu) i arteona, które były akcpetowalne nigdy nie miał ładnych aut... Aż tak źle nie jest: Amarok 1gen, Arteon, Beetle, Corrado, Caravelle T6, Golf 7, ID.Buzz, Passat B6, Tiguan 2gen. Brak takich perełek jak 159, 208, Mazda 6 itp, ale można powiedzieć, że ładne (z zachowaniem stylu VW).
dannykay 620 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja (edytowane) Passat B6 z zewnątrz też jakoś wizualnie bardziej mi się podoba niż mój B7, ale w środku jest trochę istotnych zmian i tu B6 nie ma podejścia mimo, że w gruncie rzeczy dechy są takie same. Edytowane 16 Maja przez dannykay
Kowal_ 263 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja (edytowane) Najładniejszy jest mój cc! Edytowane 16 Maja przez Kowal_ 1
Arczevski 137 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Jak dla mnie taki passacik B8 jest całkiem spoko, chociaż arteon to to nie jest
dannykay 620 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja 45 minut temu, Kowal_ napisał(a): Najładniejszy jest mój cc! tu akurat ciężko dyskutować
Gang 344 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja 3 godziny temu, dannykay napisał(a): A Ty nie jeździłeś jazzem? tak! jeździłem! Uwielbiam to auto dalej! I tak był ładniejszy od VW!
dannykay 620 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja (edytowane) btw kuchnie mi składają @up Edytowane 16 Maja przez dannykay 2
Arczevski 137 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Chyba największe wow miałem właśnie po montażu mebli kuchennych i po skończonej łazience, bo tam to zaszła totalna metamorfoza od pierdolnika w stylu "późny PRL-wczesne 90s" i rury na wierzchu, do normalnych standardów z 21 wieku
trepek 1 345 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja (edytowane) Ja pitole, jak w tym kraju ma być dobrze i mają się rodzić dzieci. Właśnie ZUS odmówił mojej żonie wypłaty macierzyńskiego, bo miała zawieszoną działalność podczas ciąży EDIT: Była na własnej działalności. Edytowane 16 Maja przez trepek 5
Petru23 249 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja 4 godziny temu, trepek napisał(a): Ja pitole, jak w tym kraju ma być dobrze i mają się rodzić dzieci. Właśnie ZUS odmówił mojej żonie wypłaty macierzyńskiego, bo miała zawieszoną działalność podczas ciąży EDIT: Była na własnej działalności. Przykre... Tylko, że skoro działalność była zawieszona to na jakiej podstawie miałby być wypłacony zasiłek? W takiej sytuacji odwiesza się na min 3 miesiące... i sprawdza się takie sprawy (przepisy przed zajściem lub jak się dowiadujemy o ciąży)
trepek 1 345 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Księgowy doradził aby odwiesić działalność dzień przed porodem bo tak jeszcze 2 lata temu przechodziło z ZUSem. Niestety, teraz nie przechodzi. Księgowy bierze to na siebie i z racji tego, że jesteśmy stratni pokryje ze swojego funduszu ubezpieczeniowego kwotę macierzyńskiego. Swoją drogą - kobiety na B2B mają przechlapane jak chodzi o ciążę, jest tutaj ostra nieścisłość prawna bo jak można prowadzić działalność przy ciąży wysokiego ryzyka będąc na L4?
Petru23 249 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja (edytowane) 19 minut temu, trepek napisał(a): Księgowy doradził aby odwiesić działalność dzień przed porodem bo tak jeszcze 2 lata temu przechodziło z ZUSem. Niestety, teraz nie przechodzi. Księgowy bierze to na siebie i z racji tego, że jesteśmy stratni pokryje ze swojego funduszu ubezpieczeniowego kwotę macierzyńskiego. Swoją drogą - kobiety na B2B mają przechlapane jak chodzi o ciążę, jest tutaj ostra nieścisłość prawna bo jak można prowadzić działalność przy ciąży wysokiego ryzyka będąc na L4? Pracownika trzeba sobie na 1/8 zatrudnić Żona ma biuro rachunkowe (sama prowadzi) i przechodziliśmy to przy dwóch ciążach. Księgowego bym zmienił, skoro jego wiedza zatrzymała się na 2 latach wstecz i nawet nie raczył zgooglac, czy jakieś zmiany nastąpiły nie mówiąc już o upewnieniu się przy przekazaniu Wam informacji. Edytowane 16 Maja przez Petru23 1
marko 714 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Nieścisłość? ZUS postąpił bardzo dobrze. Lata mijają, a ludzie jak kombinowali, tak kombinują dalej. ...
trepek 1 345 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja 4 minuty temu, marko napisał(a): Lata mijają, a ludzie jak kombinowali, tak kombinują dalej. A gdzie widzisz kombinowanie? Skoro kobieta jest do końca ciąży na L4 to powinna z automatu dostawać macierzyńskie bo to jest ciąg przyczynowo-skutkowy. A obecne prawo tego nie przewiduje, tylko trzeba wrócić przed planowanym rozwiązaniem na 3 miesiące do pracy (a co w przypadku jak będzie wcześniak i braknie 1 dnia do pełnych 3 miesięcy?) albo pracownika zatrudnić na 1/8 etatu jak mówi Petru23. To, co obecnie chce ZUS jest przyczynkiem do kombinowania bo trzeba główkować co zrobić aby wbić się w dopuszczalne przez ZUS widełki.
marko 714 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja (edytowane) Twoja żona zawiesiła działalność. Co to ma wspólnego z L4? Jeśli działalność jest zawieszona, to znaczy, że nie działa. Więc L4 też nie działa. A Twój sprytny księgowy myślał, że jak żona "popracuje" jeden dzień, to wystarczy. Więc tak, ZUS postąpił słusznie. Edytowane 16 Maja przez marko
Gang 344 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja ja sie za często ostatnio z Marko zgadzam. ale tak jak uważam, że każda pomoc powinna byc dla pracujących jako ulgi podatkowe. tak samo uważam, że działalność i nie liniowe podatki i składki jak przy uop to jest patologia. i wszelakie kombinowanie jest mi mocno obce
marko 714 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja (edytowane) Google wypuścił aktualizację. Mój aparat w Pixel 6 znowu lubi się z lampami LED! Edytowane 16 Maja przez marko
Rekomendowane odpowiedzi