Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

No kurła Panowie. Za równo dwa tygodnie będzie córa na tym świecie :) 

Stres jest :E 

A skąd wiesz? Cesarka?

U mnie planowo córka miała przyjść na świat 5 marca (naturalnie). Minął 5 marca, 10 marca pojechaliśmy na kontrolne KTG i USG no i kazali kolejnego dnia przyjechać z samego rana bo dziecko duże i trzeba ciąć. Koniec końców mała była największym dzieckiem urodzonym w marcu w szpitalu w Chrzanowie, 4300g szczęścia :lovin: Także u nas za dużo stresów nie było bo nie znaliśmy dnia, kiedy to nastąpi :E 

• Like 2
Opublikowano
7 godzin temu, trepek napisał(a):

@GordonLameman

Teraz sie stresujesz a jak usłyszysz przez sciane pierwszy krzyk swojego dziecka to wszystko zejdzie z Ciebie jak powietrze z balona. Nogi sie ugna a oczy zapoca ;) bedziesz kangurowal?

Planuje w ogóle być przy zabiegu bo szpital daje taką możliwość :) 

No i kangurowanie oczywiście też. 

Pępkowego nie robie nawet - zamówiliśmy pokój rodzinny i będę w szpitalu z dziewczynami :) 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, dannykay napisał(a):

To nie zaglądaj za daleko, bo pewnie sam nie wiesz jak zareagujesz :) 

Po mojej pierwszej pracy jestem przyzwyczajony :) 

Zonie mówię że zobaczyć czy środek ma tak ładny jak eksterior, ale chyba nie jest przekonana :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
Opublikowano

Człowiek się nastawiał na kangurowanie przy każdym z dzieci, a przy pierwszym covid i dziecko to zobaczyłem na żywo dopiero jak wyszli z żoną ze szpitala, a jak się córka rodziła to kolejne komplikacje i kilka dni w inkubatorze przeleżała. Ostatnio jak ze znajomymi rozmawialiśmy, bo też jakiś mocno płodny czas i w drodze wśród znajomych jest chyba z 5 dzieci, to jak padło słowo kangurowanie to chwilę mi zajęło zanim ogarnąłem o co to chodziło :E 

• Sad 2
Opublikowano

Nie wiem jak u was ale ja mam dość "krzaczastą" klatę i byłem zdziwiony jak noworodek, zaraz po przyjściu na świat, odruchowo szuka miejsca do ssania. Także tak, pierwszym smakiem, jakim zakosztowała moja córka, były moje kłaki :E  

4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Pępkowego nie robie nawet - zamówiliśmy pokój rodzinny i będę w szpitalu z dziewczynami :) 

Wyciągnij przed dom barek, grilla i jakąś wołowinę. Nie musisz być, sami się obsłużymy i popępkujemy :E 

• Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, marko napisał(a):

Przed bramą też będzie okej :E

Tak w zasadzie to może to wszystko podrzucić na plażę na Dziećkowicach, nie będziemy mu romplować pod chałupą, jeszcze sąsiedzi się na niego obrażą 8:E 

• Haha 3
Opublikowano

No, w końcu w domu :E 

Służbowo 5 dni w Warszawie, potem 27.06 - 1.02 krótki urlop na Mierzei Wiślanej;
A 1go przejazd Warmią, Mazurami i przygranicznymi (dosłownie, najbliżej droga, którą jechałem biegła max 50-80m od płotu) rejonami do noclegu na Podlasiu koło Krynek (tak, te Krynki z 12-odnogowym rondem);

Nad Morzem prawie straciłem zderzak, na szczęście lokalny Mechanik zrobił co mógł;
Przy okazji wyszło, że i tak cały zderzak jest do zrzucenia, bo belka mocująca jest zawinięta do góry; Naprostował to na tyle na ile dał radę;

Opublikowano
2 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Tak w zasadzie to może to wszystko podrzucić na plażę na Dziećkowicach, nie będziemy mu romplować pod chałupą, jeszcze sąsiedzi się na niego obrażą 8:E 

To może niech Gordon każdemu klinie dwie stówki i sobie sami poradzimy ;p

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Spoko loko. Przed Wami chrzciny, potem komunia, ewentualnie bierzmowanie, 18-tka (!), a na koniec wesele. 

Się dziewczyna wujków dorobiła :E

Jaki kraj takie Fast and Furious :E

@GordonLameman Było zrobić tego grilla i mieć spokój :P

Edytowane przez marko
  • Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
7 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Ja miałem zaszczyt być przy obu porodach i obie córki kangurować :) może dlatego takie córeczki tatusia są teraz :E obie straszną tatozę mają. 

Ogólnie jest zasada (przy "normalnych" rodzicach, bo wiadomo, że jak np jedno woli pracę od dzieci to się nie sprawdza), że córeczki są tatusiowe,a synowie mamusiowe. U mnie również to działa.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jedyne co tu jest grillowane to jestem ja :E 

Zes obiecał nam i nie dowiózł. Gdybym był taka papuga jak Ty to bym pozwał Cię :E

@bergercs prawda prawda. I mnie wybitnie to widać. Większość rzeczy ze mną młode chcą robić. Od takich przyziemnych obowiązków, po wyzwania i zabawy. Wszystko z tatą. Mama im jest potrzebna jedynie w nocy czasami jak koszmarek się trafi.

Edytowane przez larry.bigl