Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W Kato na 3 stawach jest stacja tankowania wodoru, 69zł/kg a zużycie wodoru w takich autach to ok 0.8-0.9kg/100 xD

Na szczęście przy tej stacji jest Supercharger Tesli, gdzie w środku tygodnia o 9 rano może być problem z naładowaniem :E

PXL_20251016_060648241.jpg

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano
50 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Kilka lat temu na forach i w necie ogólnie pełno było ludzi, którzy chcieli auta na wodór, a psioczyli na elektryki. 

psioczyli i nadal psiocza :) tutaj akurat nic sie nie zmieni :E

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Katystopej napisał(a):

W Kato na 3 stawach jest stacja tankowania wodoru, 69zł/kg a zużycie wodoru w takich autach to ok 0.8-0.9kg/100 xD

Na szczęście przy tej stacji jest Supercharger Tesli, gdzie w środku tygodnia o 9 rano może być problem z naładowaniem :E

A tam. Na pewno ktoś prowadzi listę, gdzie można się zapisać w kolejce :E

CNG byłoby spoko, gdyby nie te zbiorniki...

@TheMr. ta poduszka chyba pozłacana jest :E

Edytowane przez marko
Opublikowano
30 minut temu, Gret napisał(a):

Taka ciekawostka. Jak byś ktoś chciał wymienić poduszki silnika w lagunie 3 2.0t na oryginalnych częściach to sobie nie wymieni... nie robią nie sprzedają

Takie coś mnie spotkało rok temu, metalowa rura wodna zespolona z rurą z IC mi jebła, nie robią, nowych nie ma :E dorobiłem z alu i kolanek silikonowych.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Katystopej napisał(a):

Takie coś mnie spotkało rok temu, metalowa rura wodna zespolona z rurą z IC mi jebła, nie robią, nowych nie ma :E dorobiłem z alu i kolanek silikonowych.

Kurde, poduszki olejowej z kolanek chyba nie dorobię. :E

Co ciekawe do diesla sa dostępne i widzę ze można je przerabiać. Także też wiedzie drutowanko 😜 

Teraz, trepek napisał(a):

Przecież ta poduszka to zwykła guma w korpusie z aluminium. To skąd taka cena? Takie ceny to mają poduszki hydro.

One normalnie z 300zl kosztowały. Tu ewidentnie ktoś ma w magazynie i trzyma zaporowa cenę bo nigdzie indziej tego nie ma. Chociaż widzę ze na allegro też sa za 999zl. Ceny powalone. 

Ale mi i tak chodzi o olejowa poduszkę a nie łapę od spodu. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Hutchinson w PL padł a to oni klepali te poduchy. Febi trzeba wsadzić i tyle.

Ewentualnie OE na Ebay (GB oraz DE) około 450-500 zł  z przesyłką wyjdzie (ostatnio do 307 CC 2.0 16v 177 przewód wody we Francji udało się namierzyć :-) ).

Edytowane przez bergercs
Opublikowano
6 minut temu, bergercs napisał(a):

Hutchinson w PL padł a to oni klepali te poduchy. Febi trzeba wsadzić i tyle.

Ewentualnie OE na Ebay (GB oraz DE) około 450-500 zł  z przesyłką wyjdzie (ostatnio do 307 CC 2.0 16v 177 przewód wody we Francji udało się namierzyć :-) ).

A sasic to dobre to? 

Opublikowano
36 minut temu, Katystopej napisał(a):

O, takie coś musiałem zdrutować, fabryczne uchwyty przewierciłem i cybanty tam przykręciłem :E

Podobnie kiedyś dorabiałem rurę IC w A2 :) Sobie niemiaszki wymyślili, że wersja 1.4 TDI 90 KM (ta wzmocniona :cool:) będzie miała inny przebieg rur powietrza doładowującego niż ta bazowa. I wprowadzili pewną rurę, której kształt był zbliżony do S (SS wiecznie żywe w ich głowach). I oczywiście taka rura występowała tylko w A2 w wersji 90KM.

Opublikowano

Ja właśnie do siebie poduchę skrzyni biegów brałem Febi, bo stare foto z ich katalogu sugerowało, że to Hutchinson (HT na poduszce zdrapane/zarysowane);
Przyszła już jednak partia produkcji widmo, ale no... działa.

• Like 1