Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bleidd napisał(a):

Dziś dostałem SMS z żądaniem wpłacenia 1000 PLN:

"(...) W związku z Pana nieuczciwym podejściem i zatajeniem wad pojazdu, żądam zwrotu poniesionych przeze mnie kosztów dojazdu oraz inspekcji rzeczoznawcy w łącznej kwocie 1000 PLN. Oczekuję przelewu tej kwoty na konto w ciągu 3 dni. W przeciwnym razie sprawę skieruję na drogę prawną (wprowadzenie w błąd i narażenie na koszty - art. 286 KK / Kodeks Cywilny) oraz opiszę całą sytuację wraz z dowodami i raportem rzeczoznawcy w serwisach opiniotwórczych. (...)"

Czyli, zgodnie z tym co mówi @GordonLameman nie masz się czym przejmować i: "niech zakłada sprawę".

Z jednej strony dla Ciebie dobrze, a z drugiej, jak pojadę do oddalonego mocno miejsca, pooglądać auto "igiełkę", które okaże się dwoma autami w jednym ( :) ) bo trafię na prawdziwie nieuczciwego "sprzedawcę", na co stracę kilkaset zł. na stacjach diagnostycznych itp. (+ koszt dojazdu i czas), to zostanę z ... rachunkiem, a nieuczciwy sprzedający dalej będzie sobie "golił frajerów".

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
3 minuty temu, Kyle napisał(a):

Z jednej strony dla Ciebie dobrze, a z drugiej, jak pojadę do oddalonego mocno miejsca, pooglądać auto "igiełkę", które okaże się dwoma autami w jednym ( :) ) bo trafię na prawdziwie nieuczciwego "sprzedawcę", na co stracę kilkaset zł. na stacjach diagnostycznych itp. (+ koszt dojazdu i czas), to zostanę z ... rachunkiem, a nieuczciwy sprzedający dalej będzie sobie "golił frajerów".

A czemu sprzedający ma Ci cokolwiek finansować? To jego wina, że jesteś z daleka? To, ze coś Ci nie pasuje? 
Nie. To jest Twoje ryzyko. :) 

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, galakty napisał(a):

On tak pierdzieli bo obecnie jest modne, że jak jedziesz i auto okazuje się nie takie jak oczekiwałeś, to muszą Ci zwrócić za paliwo albo nawet więcej xD 

Sorry ale to używane auto, nikt nie zna 100% stanu, nie jest FIRMĄ tylko osobą prywatną która SIĘ NIE ZNA na motoryzacji. I tyle. Jak chce niech wali sprawę w sądzie, jego problem. 

EDIT: Dlatego sprzedaż auta w PL to dramat.... 

Ludzi poje*$_& w tym kraju do reszty. Każdy by chciał używany ale igła za pół darmo. W ogóle co to za akcja, że koleś oryzjezdz razem z rzeczoznawcą. Ja po to brałem rzeczoznawcę żeby czasu nie marnować.

Mi wczoraj wójt gminy groziła, że prosi o kontakt z prawnikiem bo ośmieliłem się zapytać co zrobi z planowaną żwirownią pod jej postem o tym jak ważna jest gospodarka wodna u nas w gminie. A ta leży, jezioro wyschło, poziom wody opada, zgodny na podłączenie do wodociągów nie dostaniesz na dom jednorodzinny.

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano
7 minut temu, SuLac0 napisał(a):

oczywiscie, bo nie moze byc inaczej. zaburzenia jak np. NPD rzadza sie swoimi "prawami". Trump tez o tym zapewne cos "wie"

Wiesz lepiej? Nie? No to siedź cicho zamiast robić flame z powodu twojej ignorancji, niewiedzy i wybujałego ego. Tak, wiem - nie możesz sobie poradzić z tym, że ktoś wie od ciebie więcej. Przeżyjesz. najwyżej tylko trochę popłaczesz w kącie. 

3 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Mi wczoraj wójt gminy groziła, że prosi o kontakt z prawnikiem bo ośmieliłem się zapytać co zrobi z planowaną żwirownią pod jej postem o tym jak ważna jest gospodarka wodna u nas w gminie. A ta leży, jezioro wyschło, poziom wody opada, zgodny na podłączenie do wodociągów nie dostaniesz na dom jednorodzinny.

Mniejsze miasteczka to rak. Każde słowo krytyki to już w pozwy i prawników chcą się bawić. 
Ja na FB (gdzie mam pełne imię i nazwisko) w takich sytuacjach wrzucam krótki post o treści "Zapraszam. + link do mojego bio na stornie Kancelarii" :E 

• Haha 2
  • Upvote 5
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Mniejsze miasteczka to rak. Każde słowo krytyki to już w pozwy i prawników chcą się bawić. 
Ja na FB (gdzie mam pełne imię i nazwisko) w takich sytuacjach wrzucam krótki post o treści "Zapraszam. + link do mojego bio na stornie Kancelarii" :E 

Ja mam same fałszywe dane na FB. Łącznie z e-mailem tylko pod FB założonym. Zdjęć twarzy ani rodziny też nie wrzucam. Ale lokalnych polityków to już nieźle odkleja w tym kraju. 

• Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, Kyle napisał(a):

daltego jest cos takiego  jak "ujemny interes umowny" - strata majatkowa kogos kto liczyl na zawarcie umowy, a zostal wprowadzony w blad w kwestii np, technicznej, prawnej, kwstia otwarta pozostaje czy wprowadznie w blad bylo swiadome. imo temat nie jest tak prosty jak niektorym sie wydaje, ze "wiedza"

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, SuLac0 napisał(a):

daltego jest cos takiego  jak "ujemny interes umowny" - strata majatkowa kogos kto liczyl na zawarcie umowy, a zostal wprowadzony w blad w kwestii np, technicznej, prawnej, kwstia otwarta pozostaje czy wprowadznie w blad bylo swiadome. imo temat nie jest tak prosty jak niektorym sie wydaje, ze "wiedza"

Prawnika z urzędu nie dostanie. Przy 1000 zł nie opłaca mu się w to iść praktycznie wcale.

Opublikowano
5 minut temu, KiloKush napisał(a):

Ja mam same fałszywe dane na FB. Łącznie z e-mailem tylko pod FB założonym. Zdjęć twarzy ani rodziny też nie wrzucam. Ale lokalnych polityków to już nieźle odkleja w tym kraju. 

Też spoko. 

Ja na FB mam tylko profilowe i relacje dla znajomych. A zdjęć dziecka oczywiście nie wrzucam. Będzie walka o to w żłobku, bo już im się nie podoba że nie wyrazilem

zgody na wizerunek dziecka :) 

7 minut temu, SuLac0 napisał(a):

Nie w kontekście 286 kk. Tam jest niekorzystne rozporządzenie mieniem, a nie "utrata zysku" czy "ujemny interes umowny". Przepis jest prosty, tylko twoja ignorancja zbyt duża :) 

Opublikowano
4 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Prawnika z urzędu nie dostanie. Przy 1000 zł nie opłaca mu się w to iść praktycznie wcale.

moze i tak byc. ale nadal  jest to jedna z opcji. wystarczy, ze niedoszly klient, bedzie mial "wsparcie" takiego "wszystko wiedzacego prawnika", ktory byc moze nic nie wywalczy, ale jednak moze sie to ciagnac . ja bym nie szedl w tym przypadku na "starcie" z gory zakladajac , ze mam racje. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Siedzę sobie teraz przy kompie, coś tam udaję, że pracuję i słyszę, że na kogutach coś zapiernicza, sztuk kilka. No dobra nic specjalnego, po kilku minutach znowu słyszę koguty - myślę, oho, coś się musiało wydarzyć. Poszedłem do sypialni do Żony, a ta do mnie, że ~40km-50 od nas rakieta jebła :o Chyba wracam do Wawy zaraz :D 

Edytowane przez lesiu155
  • Sad 4
Opublikowano
7 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Siedzę sobie teraz przy kompie, coś tam udaję, że pracuję i słyszę, że na kogutach coś zapiernicza, sztuk kilka. No dobra nic specjalnego, po kilku minutach znowu słyszę koguty - myślę, oho, coś się musiało wydarzyć. Poszedłem do sypialni do Żony, a ta do mnie, że ~40km-50 od nas rakieta jebła :o Chyba wracam do Wawy zaraz :D 

No patrz a media nie chciały się chwalić. Ruska czy ukraińska?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, larry.bigl napisał(a):

No patrz a media nie chciały się chwalić. Ruska czy ukraińska?

WP cała na czerwono :D Niby ruska powietrze-ziemia, Ch-101 czy coś takiego. 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kyle napisał(a):

No, no ... nie to co uszczelka przy przedniej lampie w AUDI ╰(✿´⌣`✿)╯♡

Skoro VAGi przetrwają uderzenie rakiety i dalej jadą to jestem skłonny wybaczyć uszczelkę :)

Co do sprawy:

image.thumb.png.1b69bd857384ffc11dc727f282f92d7b.png

Edytowane przez bleidd
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bleidd napisał(a):

Skoro VAGi przetrwają uderzenie rakiety i dalej jadą to jestem skłonny wybaczyć uszczelkę :)

Co do sprawy:

image.thumb.png.1b69bd857384ffc11dc727f282f92d7b.png

Wypisałem się z grupy A3 na FB, ale coś czuję, że tam jakiś post poleci na temat tego auta :boink:

Edytowane przez piwakk
  • Upvote 1
Opublikowano
38 minut temu, SuLac0 napisał(a):

@GordonLameman ochlon. nigdzie nie pisalem, ze masz tego szukac w 286. masz problem z pespektywa patrzenia na dany problem, byc moze wynikajacy wlasnie z NPD . popracuj nad tym i nad sama komunikacja, bo zdecydowanie masz nad czym. eot

Ty w ogóle nie napisałeś nic sensownego poza próbą nie zgodzenia się ze mną. 

Jak widzisz po tym co napisał bleidd sprawa załatwiona, a twoje wymysły okazały się kompletnie bezzasadne. Gość pisał o 286 kk, a Ty o swoich pierdach. 

33 minuty temu, bleidd napisał(a):

Będę śledził grupki :D

Daj znać jak coś będzie :E