Pamietaj, że FP4 to są obliczenia niskiej precyzji. Można je gdzie niegdzie wykorzystac to prawda, i na pewno przyśpieszyć działanie karty to wykorzystując. Ale są drobne ALE.
Wszelkie rezultraty i obliczenia koncowe i tak musza byc w FP8 najlepiej FP16. Żeby FP4 jako tako działalo i mozna było to juz normalnie prawilnie zastosować, potrzeba jest olbrzymia ilosc treningu, wiec pewnie teraz to trenuja, no przynamniej mam taka nadzieje, może juz wytrenowali.
Natomiast to prawda, że uzycie FP4 obniża zasobność na VRAM
No mi sie nie chce kłócić, że mu sie chce Dla niego nie jest i tyle, z adminem nie bedę polemizował. Jest wydajnosc 5090 default 108FPS, wydajnosc 5080 72-73FPS, wydajnosc 4090 77fps, 5080 po OC 84fp i to na moim paździeżu. Tak samo cała reszta juz dawno uległa, wyjątkiem pozostaja gry gdzie 5080tka leci na 290-300W wiec po prostu silnik gry nie jest dostosowany pod te karty. Jak do tego dołożysz jeszcze MFGx3 to juz sie robi przepasc, dlatego trzeba utrzymywac narracje jako że 5080 nie dogania 4090 nawet po OC.
Ja w tym roku z planowych tylko Mielno bo muszę wykorzystać na szczęście ostatni voucher w Holiday, później pewnie jakieś Mazury u rodzinki. Przyszły rok znów Grecja autem, tyle że teraz niżej, w zeszłym roku byliśmy w Katerini i zwiedziliśmy całą okolicę (poza plażingiem).
Rekomendowane odpowiedzi