Kyle 292 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, Hard Reset napisał(a): A ten dalej wyjeżdża z 1080p , przecież tak sie dziś juz nie gra Testy porównujące wydajność CPU w grach, nawet wolałbym w 1280x720. (pomimo tego, że gram w 3840x2160) Edytowane 9 godzin temu przez Kyle 1
Hard Reset 100 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 5 godzin temu, Kyle napisał(a): Testy porównujące wydajność CPU w grach, nawet wolałbym w 1280x720. (pomimo tego, że gram w 3840x2160) Porównywanie cpu, a granie to dwie różne rzeczy. Jak ktoś chcę dowartościować się i zobaczyć jaki szybki jest jego cpu w 1080p albo 720p to spoko, ale ma się to nijak do realnego grania zwłaszcza z kartą pokroju 5070ti czy 9070xt w 2k czy 4k .
bourne2008 1 402 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Wallec już dawno temu was wyjaśnił a wy nadal o grach. Cytat Edytowane 3 godziny temu przez bourne2008 1 3
Hard Reset 100 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 10 minut temu, bourne2008 napisał(a): Wallec już dawno temu was wyjaśnił a wy nadal o grach. Można odpalić jeszcze pcmark10, tam testuje chyba otwieranie okien, przesuwanie tekstu itp. A kto używa tak naprawdę w domu cinena 4d że lecą ciągle testy cb23 .
tomcug 2 818 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 9 godzin temu, leven napisał(a): Minimalny FPS jest wyznacznikiem płynności w grach prawda ? To zależy. "Klasyczny" minimalny FPS, jaki podaje np. Fraps, jak najbardziej jest dobrym wyznacznikiem płynności w grach w krytycznych momentach. Ale jeśli chodzi o percentyle, to bywa z tym różnie. Czasem to, co wypluje PresentMon, rzeczywiście jest zgodne z rzeczywistością, ale czasem nie jest. Nawet ostatnio był film na DF, który pokazywał programowy pomiar oraz FCAT i frametime nie były zgodne 1
Krzysiak 2 059 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 9 godzin temu, Hard Reset napisał(a): A ten dalej wyjeżdża z 1080p , przecież tak sie dziś juz nie gra To jak chcesz porównać wydajność CPU? Aaa faktycznie na limicie gpu Edytowane 2 godziny temu przez Krzysiak 1
tomcug 2 818 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 9 godzin temu, Hard Reset napisał(a): A ten dalej wyjeżdża z 1080p , przecież tak sie dziś juz nie gra A ten dalej nie rozumie, że w 1440p oraz 4K procesor ma taką samą wydajność jak w 1080p, a testy na częściowym lub całkowitym bottlenecku GPU są niereprezentatywne, gdyż prezentują ultrawąski wycinek rzeczywistości. Oczywiście nie liczę, że kiedyś to zrozumiesz. 2 1
Hard Reset 100 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, tomcug napisał(a): A ten dalej nie rozumie, że w 1440p oraz 4K procesor ma taką samą wydajność jak w 1080p, a testy na częściowym lub całkowitym bottlenecku GPU są niereprezentatywne, gdyż prezentują ultrawąski wycinek rzeczywistości. Oczywiście nie liczę, że kiedyś to zrozumiesz. Ja bardzo dobrze rozumiem, testy to testy a granie to granie. My na tym forum dobrze o tym wiemy, można powiedzieć że jesteśmy entuzjastami i nas kręcą takie wyniki. Ale Kowalski który ogląda te testy w 1080p i kupuje składaka to na podstawie tych testów wybierze cpu za 1800zl z rtx5070 czy cpu za 700zl ? 😉 pytanie retoryczne, nie musisz odpowiadać. 6 minut temu, Krzysiak napisał(a): To jak chcesz porównać wydajność CPU? Aaa faktycznie na limicie gpu Ja dobrze to rozumiem, ale patrzę z perspektywy gracza. Jak chyba 90% ludzi na tym formum kupuję wypasione karty i cpu aby grac . I żeby grac w 2k albo 4k high detal. A nie low i 1080p . Dla mnie te testy nie są wartościowe.
tomcug 2 818 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Wybierze taki CPU, na jaki ma budżet. To nie jest pytanie retoryczne tak w zasadzie. 1
Tornado3 373 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 6 minut temu, Hard Reset napisał(a): a granie to granie. w takim razie pomyliłeś działy bo granie jest niżej
Hard Reset 100 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, Tornado3 napisał(a): w takim razie pomyliłeś działy bo granie jest niżej Przecież tu są wrzucanie przykładowe testy wydajności z gier, to po co? Dla ludzi którzy grają, czy robią skomplikowane obliczenia na cpu?
Krzysiak 2 059 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 11 minut temu, Hard Reset napisał(a): Ja dobrze to rozumiem, ale patrzę z perspektywy gracza. Jak chyba 90% ludzi na tym formum kupuję wypasione karty i cpu aby grac . I żeby grac w 2k albo 4k high detal. A nie low i 1080p . Dla mnie te testy nie są wartościowe. Dla ciebie nie, dla wielu tak Dla mnie nie jest wartościowe testowanie CPU na limicie GPU 17 minut temu, Hard Reset napisał(a): Ale Kowalski który ogląda te testy w 1080p i kupuje składaka to na podstawie tych testów wybierze cpu za 1800zl z rtx5070 czy cpu za 700zl ? Kupi to na co go stać 1
Hard Reset 100 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 19 minut temu, Krzysiak napisał(a): Dla ciebie nie, dla wielu tak Dla mnie nie jest wartościowe testowanie CPU na limicie GPU Kupi to na co go stać No oczywiście , kiedy zmieniasz cpu na AMD Ryzen 9 9950X3D? , czy lepiej kupić szybszą kartę abyś nie miał limitów grając na swoim philipse w , 720p , 1080p low detal Edytowane 1 godzinę temu przez Hard Reset
Pentium D 1 419 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Pogralibyście w coś zamiast tak pitolić czypoczy 5
Hard Reset 100 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 41 minut temu, Pentium D napisał(a): Pogralibyście w coś zamiast tak pitolić czypoczy Dawaj testy w PCMarku10 , pokaż moc tej i9 w copy and paste i cut i paste PoweLimit i5 13600k na 135W https://www.3dmark.com/pcm10/150282439 Edytowane 1 godzinę temu przez Hard Reset
Krzysiak 2 059 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 28 minut temu, Hard Reset napisał(a): No oczywiście , kiedy zmieniasz cpu na AMD Ryzen 9 9950X3D? , czy lepiej kupić szybszą kartę abyś nie miał limitów grając na swoim philipse w , 720p , 1080p low detal Nie zmieniam, bo logiczne myślenie mi podpowiada, że nie ma to sensu. Testy CPU, GPU czy też całych zestawów są robione właśnie po to, żeby samemu wyciągnąć odpowiednie wnioski...a typowy Kowalski? On i tak ich nie ogląda, czy też nie czyta, nie siedzi też na forach komputerowych... kupi to co mu wciśnie sprzedawca, "doradzacz" etc Godzinę temu, tomcug napisał(a): Oczywiście nie liczę, że kiedyś to zrozumiesz. Nie zrozumie Edytowane 1 godzinę temu przez Krzysiak 1 1
JacekRTX 279 Opublikowano 9 minut temu Opublikowano 9 minut temu (edytowane) Artykuł dla tych co czekali na Bartlett Lake https://www.purepc.pl/intel-bartlett-lake-nie-dla-rynku-konsumenckiego Edytowane 9 minut temu przez JacekRTX
Rekomendowane odpowiedzi