Fenrir_14 975 Opublikowano Piątek o 17:38 Opublikowano Piątek o 17:38 (edytowane) Godzinę temu, Pentium D napisał(a): 7800X3D Sens wymiany żaden, wydajność gorsza i do tego grzałka. Nie miałeś już już tego procka wcześniej ? Edytowane Piątek o 17:38 przez Fenrir_14
leven 698 Opublikowano Piątek o 17:52 Opublikowano Piątek o 17:52 Pentium ma czas i dobrą wenę Jego przykłady powinny inspirować Nas, a nie denerwować. 14900k na 7800X3D - pffff
Krzysiak 2 125 Opublikowano Piątek o 18:02 Opublikowano Piątek o 18:02 22 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): Sens wymiany żaden, wydajność gorsza i do tego grzałka. Nie miałeś już już tego procka wcześniej ? Przecież on kupuje żeby sprzedać z zarobkiem, a nie wymienić 2
Fenrir_14 975 Opublikowano Piątek o 18:15 Opublikowano Piątek o 18:15 Czyli Mirek handlarz po prostu hahaha z czegoś trzeba żyć ale znam towary na których jest dużo większa przebitka
leven 698 Opublikowano Piątek o 18:51 Opublikowano Piątek o 18:51 Pentium oprócz zysku, pokazuje na co stać sprzęt. To dobre dla forum Zysk, zysk, co kurde 1
SebastianFM 394 Opublikowano Piątek o 18:56 Opublikowano Piątek o 18:56 Pokazuje tylko ile wyciągnął w Cinebench i nic poza tym. 2 2
Krzysiak 2 125 Opublikowano Piątek o 19:27 Opublikowano Piątek o 19:27 34 minuty temu, leven napisał(a): Pentium oprócz zysku, pokazuje na co stać sprzęt. To dobre dla forum Przecież on pokazuje tylko wyniki ze wspomnianego CB i "testy" w grach na limicie GPU 3
bourne2008 1 452 Opublikowano Piątek o 19:31 Opublikowano Piątek o 19:31 Godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a): Czyli Mirek handlarz po prostu hahaha z czegoś trzeba żyć ale znam towary na których jest dużo większa przebitka Wallec dostanie zawału. Myślał, że znalazł bratnią niebieską duszę na forum a tu 1
Pentium D 1 465 Opublikowano Piątek o 19:43 Opublikowano Piątek o 19:43 (edytowane) Jaja sobie robię z tym 7800X3D Kupiłem 7500F, ale nadal to dobra kasa, 80 zł taniej niż z chińczyka. Teraz zgaduj, RAM czy E coresy bo ustawiłem koligację na 16E 1 godzinę temu, Krzysiak napisał(a): Przecież on kupuje żeby sprzedać z zarobkiem, a nie wymienić 1 godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a): Czyli Mirek handlarz po prostu hahaha z czegoś trzeba żyć ale znam towary na których jest dużo większa przebitka Akurat pod 7500F mam płytę B650, cooler box AMD z RGB i teraz kupiłem 6500 XT to się komuś opchnie jako komp do netu, gówno gierek i z możliwością rozbudowy. Edytowane Piątek o 19:45 przez Pentium D
wallec 1 047 Opublikowano Piątek o 21:45 Opublikowano Piątek o 21:45 (edytowane) 10 godzin temu, bourne2008 napisał(a): Wallec dostanie zawału. Myślał, że znalazł bratnią niebieską duszę na forum a tu W ogóle nie prawda. Jak AMD wyda dobry sprzęt to kupię. Edytowane Sobota o 06:08 przez wallec
Pentium D 1 465 Opublikowano Piątek o 22:26 Opublikowano Piątek o 22:26 2 godziny temu, Pentium D napisał(a): Teraz zgaduj, RAM czy E coresy bo ustawiłem koligację na 16E Czyżby faktycznie wina E corsów? Teraz leci absolut na jajkach P bez HT. Absolut bo częściej tyra 15 która wcześniej coś jęczała
SebastianFM 394 Opublikowano Piątek o 23:02 Opublikowano Piątek o 23:02 @Pentium D, weź się ogarnij, to jest temat o 13 i 14 generacji procesorów Intel'a a nie twój blog! #nikogo 2
Pentium D 1 465 Opublikowano Piątek o 23:14 Opublikowano Piątek o 23:14 I chyba testuje na 14900K i szukam w czym przyczyna niestabilności. Wychodzi na to, że mało voltów na E jajkach bo podgrzewam teraz grafiką i nie klęka. 1
Pentium D 1 465 Opublikowano Piątek o 23:30 Opublikowano Piątek o 23:30 @lukadd siedzeniem na pulpicie i w przeglądarce? Ja nie robiłem jakiegoś mocnego i długotrwałego OC aby coś tu zdechło.
Hard Reset 118 Opublikowano Sobota o 08:43 Opublikowano Sobota o 08:43 zainstalowałem APO i dlaczego na liście nie ma wielu gier np. CP2077 itp ? Mam starą wersję DTT, czy 13gen cpu nie obsługuję tych innych ?
SebastianFM 394 Opublikowano Sobota o 11:53 Opublikowano Sobota o 11:53 @Hard Reset, na i9-14900K jest dokładnie tak samo. A czemu nie jest dostępne w przypadku 13 i 14 generacji dla większej ilości gier? Odpowiedź jest prosta. Po prostu nie zwiększało to wydajności. 1
Pentium D 1 465 Opublikowano Sobota o 12:18 Opublikowano Sobota o 12:18 Dodane po 10 mV dla rdzeni P i E, RAM puszczony na profilu XMP a i tak błąd na teście 15. Wychodzi na to, że ten test tak dociska, że daje wynik fałszywie pozytywny. Test sobie wyedytowałem aby kręcił się głównie na 13 i 15 teście i czasem błąd jest, czasem nie ma. W nocy godzinę tak chodziło i były dwa błędy. Jak ktoś chce u siebie sprawdzić czy to samo jest to niech stworzy sobie test albo weźmie podlinkowany. Ja zaraz zrobię test na Jedec 4800 i jak też będzie zgłaszać błąd to trzeba będzie unikać testu nr 15 bo to jakiś bubel. Extreme 15 @ anta777.cfg
lukadd 3 278 Opublikowano Sobota o 12:23 Opublikowano Sobota o 12:23 (edytowane) Zdegradowany procek, albo sam zajechałeś w cinebenchach na za dużych limitach, albo trafiłeś sztukę po @Pipelino i już była dojechana. Teraz jak będziesz sprzedawał tego proca musisz w opisie zamieścić adnotację, że się sypie w testach. Edytowane Sobota o 12:24 przez lukadd 2 1
tomcug 2 910 Opublikowano Sobota o 12:24 Opublikowano Sobota o 12:24 5 minut temu, Pentium D napisał(a): Wychodzi na to, że ten test tak dociska, że daje wynik fałszywie pozytywny 2
Krzysiak 2 125 Opublikowano Sobota o 12:27 Opublikowano Sobota o 12:27 13 godzin temu, SebastianFM napisał(a): @Pentium D, weź się ogarnij, to jest temat o 13 i 14 generacji procesorów Intel'a a nie twój blog! #nikogo W sumie mógłby to wrzucać tu: 2
Pentium D 1 465 Opublikowano Sobota o 12:33 Opublikowano Sobota o 12:33 Nom, tak zdegradowany, że się tylko na teście 15 coś sypie. Przecież jakby coś było z ramem i procem to by waliło od pierwszych minut albo nawet sekund i na losowych a nie tylko na 15.
Grolshek 804 Opublikowano Sobota o 12:34 Opublikowano Sobota o 12:34 Teraz, Pentium D napisał(a): Nom, tak zdegradowany, że się tylko na teście 15 coś sypie. Przecież jakby coś było z ramem i procem to by waliło od pierwszych minut albo nawet sekund i na losowych a nie tylko na 15. Ogólnie jestem zdrowy, mam tylko gruźlicę. Reszta organizmu bez zarzutu. 3
SebastianFM 394 Opublikowano Sobota o 12:40 Opublikowano Sobota o 12:40 (edytowane) 22 minuty temu, Pentium D napisał(a): Dodane po 10 mV dla rdzeni P i E, RAM puszczony na profilu XMP a i tak błąd na teście 15. Wychodzi na to, że ten test tak dociska, że daje wynik fałszywie pozytywny. Test sobie wyedytowałem aby kręcił się głównie na 13 i 15 teście i czasem błąd jest, czasem nie ma. W nocy godzinę tak chodziło i były dwa błędy. Jak ktoś chce u siebie sprawdzić czy to samo jest to niech stworzy sobie test albo weźmie podlinkowany. Ja zaraz zrobię test na Jedec 4800 i jak też będzie zgłaszać błąd to trzeba będzie unikać testu nr 15 bo to jakiś bubel. Mistrzostwo, będziesz unikać testu, ponieważ wykrywa u ciebie błędy. Ty sprawdź lepiej u siebie. Przywróć wszystkie domyślne ustawienia i zmieniaj po kolei. Inaczej to nigdy nie dojdziesz, przez co są błędy. Przecież przyczyną może być nieprawidłowe napięcie pamięci RAM, nieprawidłowe timingi, za niskie napięcie IMC, cache, itp. Jeżeli błąd wywala po dłuższym czasie to przyczyną może być zbyt wysoka temperatura RAM a u ciebie widać, że dochodzi aż do 63 °C. Łatwo to zweryfikować, wystarczy dać do testu dodatkowy wentylator nad pamięciami. Edytowane Sobota o 12:44 przez SebastianFM 1 3
Pentium D 1 465 Opublikowano Sobota o 12:57 Opublikowano Sobota o 12:57 (edytowane) @SebastianFM człowieku, przecież ja specjalnie ten ram podgrzalem nawet do 65*C i nie było błędu. Później dałem na godzinę Absoluta i się kisiło przy 64*C bez błędu a tam też jest test 15. Jak zrobiłem sobie ten plik tekstowy to w pliku mam na zmianę 13 i 15 ze sporadyczną 2. Na razie robi się test na 4800 MHz i idę do sklepu więc będzie z dobre 1,5h testu Edytowane Sobota o 12:59 przez Pentium D
Rekomendowane odpowiedzi