Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepszy z wątków w tej grze, ja pocinałem z polskim dubbingiem, aktorsko jest pięknie. W ogóle to chyba jeden z najlepiej poprowadzonych wątków z tych gier, w jakie miałem przyjemność zagrać w życiu.

• Like 3
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Mnie jeszcze strasznie ruszył wątek Serc z Kamienia - do tej pory uważam, że to najlepsze fabularne DLC jakie w życiu grałem - Gaunter O'Dim to jeden z najlepiej napisanych antagonistów w historii, jego polski dubbing to absolutny top, a motywy z Witoldem czy historia Iris wgniatają w glebę. Muzyka - ciary, ten motyw muzyczny mnie wręcz prześladował, podczas nocnej jazdy na koniu było ciągłe uczucie niepewności, jakby ktoś mnie obserwował ;) 

A tutaj potwierdzenie dla tych, którzy nawet nie wiedzieli, że tak naprawdę było :D 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 7
Opublikowano

5 razy to Wieśka ograłem w pierwszy miesiąc :P

Nie zapomnę, jak pierwszy raz uruchomiłem "demo" Wiedźmina3 i pojawił się Biały Sad. Siedziałem przed 50 calowym TV (nie mam monitora, wolę TV) i łapałem oddech. Nigdy wcześniej nie widziałem tak pięknej grafiki. Jak sama nazwa wskazuje, Biały Sad z kwitnącymi owocówkami, falującymi krzewami, trawami, ślicznymi chmurkami, no miód malina normalnie. Na początku nie wiedziałem, jak się gra w RPG (wcześniej tylko ogrywałem strzelanki - Serious Sam, Doom itp.) a tu pierwsze podejście do RPG i mnie pozamiatało. Na drugi dzień po robocie byłem już w Mpiku w Katowicach i to był mój jak do tej pory pierwszy RPG, w którym jestem po uszy zakochany :lovin:  Nigdy wcześniej i później nie widziałem takie majstersztyku. Nastepnie dwa duże DLC, które jeszcze bardziej podniosło poprzeczkę i znowu mnie zamurowało. Totalny odlot, gra wszech czasów z ręką na sercu daję 10/10 pomimo bamboli na początku i chyba dziesiątki aktualizacji (dobre 20GB poprawek :lol2:) ale i tak to nie miało znaczenia, jak się zwiedzało świat i słuchało doskonałych, humorystycznych tekstów (najlepszy duubing, jaki kiedykolwiek słyszałem) Postacie głównych bohaterów, Yen, Tris i inne czarodziejki dosłownie piękne, cudownie ubrane, kobiece - obłęd. No i CDPR spierdolił sprawę i zawiesił rozwój gry :niegrzeczny:

No i zaraz odpalam grę od nowa po raz enty i będzie znowu miły wieczór z piwkiem i pięknymi krajobrazami. Ech, mógłbym  książkę napisać, gdybym miał bardziej ogarnięta stylistykę i gramatykę :hihot:

• Like 6
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja przy 3cim podejściu nakierowuje szarowłosą na cesarską ścieżkę i wikłam się w polityczne dylematy, testując również przy okazji angielską wersję językową. Gra niestety sporo na tym traci, ale przyznaje że są wyjątki pośród głównych postaci gdzie wyszło im to na dobre - Triss, Yen, a nawet Ciri mi przypada do gustu w tej wersji. Trochę się oswajam z możliwością kontynuowania serii po angielsku, bo Ciri podkładana głosem Ciary Berkeley naprawdę zapowiada się ciekawie, Jagoda Jasnowska troszkę gorzej. 

Opublikowano (edytowane)

Nie spojlerujcie, bo kolega @Kris194 gra w Wieśka pierwszy raz. :P

@CzerwonyJohn

Spoiler

Po za wybraniem odpowiednich dialogów w rozmowie z Ciri, musisz jeszcze zabrać Jaskółkę do Emhyra po bitwie w Kaer Moren. Na dodatek musisz dokonać zamachu na Radowida i stanąć potem po stronie Roche'a.

Edytowane przez FerreroRoche
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Co zrobić by Ciri została cesarką,bo nie wiem zawsze jak grałem to była wiedzminką.

Cesarkę to się robi w szpitalu, a w jednym z zakończeń, Ciri mogła zostać Cesarzową. Ja miałem takie zakończenie jak grałem pierwszy raz. Potem cofnąłem zapis sprzed jakiś 30h i według wskazówek zrobiłem inne, gdy zostaje Wiedźminką. Moim zdaniem najlepsze i wychodzi na to, że na jego podstawie będzie kolejna część.

Edytowane przez PaVLo
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym pograć z drugim Wiedźminem - cooperacja :)

Jest mod, który dodaje "szalonego" wiedźmina jako kolegę "jak by cooperacja" ale to jest tylko "wymuszenie"

Cooperacja dwóch wiedźminów byłaby cudowna :)

Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.03.2025 o 20:06, Element Wojny napisał(a):

Mnie jeszcze strasznie ruszył wątek Serc z Kamienia - do tej pory uważam, że to najlepsze fabularne DLC jakie w życiu grałem - Gaunter O'Dim to jeden z najlepiej napisanych antagonistów w historii, jego polski dubbing to absolutny top, a motywy z Witoldem czy historia Iris wgniatają w glebę. Muzyka - ciary, ten motyw muzyczny mnie wręcz prześladował, podczas nocnej jazdy na koniu było ciągłe uczucie niepewności, jakby ktoś mnie obserwował ;) 

A tutaj potwierdzenie dla tych, którzy nawet nie wiedzieli, że tak naprawdę było :D 

Czytając ten wpis, jak i inne, nabieram coraz większej ochoty na ponowne przejście tej wspaniałej gry :lovin: 

Sam Geralt jest kapitalny, ale obcowanie z niektórymi postaciami z drugiego planu jest świetnym doświadczeniem. Ciągnie do tego świata.

Edytowane przez Sawyer1916
Opublikowano (edytowane)

Ja dla Wieśka 3 w swoim czasie zmieniłem grafę. Pamiętam, że odpaliłem go po raz pierwszy na swoim starym GTX660 i wyglądało to jak poniżej (kombinowanie między 1080p-720p, low-medium)

image.png.7cf9e83326f6576ace33f22130ecd459.png

Stwierdziłem, że tak to ja w to grać nie będę i od razu zakupiłem GTX970. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
Opublikowano

@Element Wojny Chyba wielu z nas wtedy zmieniało grafę na GTX-a 970, sam też miałem wersję od MSI, wspaniała karta. Była specjalnie kupiona wtedy do Wiedźmina 3 i GTA V :) BTW, spotkałeś się kiedyś z błędem, że w nowej grze + nie możesz wchodzić w interakcje z przedmiotami fabularnymi? Ja aktualnie mam taki błąd, czwarty raz przechodzę i niestety ten błąd sprawia, że nie mogę grać dalej. Geralt podnosi jakiś przedmiot fabularny w trakcie misji, natomiast to nic nie robi, misja nie idzie dalej, przedmiot znika i nie ma go w ekwipunku.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Pavel87 napisał(a):

@Element Wojny Chyba wielu z nas wtedy zmieniało grafę na GTX-a 970, sam też miałem wersję od MSI, wspaniała karta. Była specjalnie kupiona wtedy do Wiedźmina 3 i GTA V :) BTW, spotkałeś się kiedyś z błędem, że w nowej grze + nie możesz wchodzić w interakcje z przedmiotami fabularnymi? Ja aktualnie mam taki błąd, czwarty raz przechodzę i niestety ten błąd sprawia, że nie mogę grać dalej. Geralt podnosi jakiś przedmiot fabularny w trakcie misji, natomiast to nic nie robi, misja nie idzie dalej, przedmiot znika i nie ma go w ekwipunku.

Miałem takie coś, ale że w takich grach robię pierdyliard save'ów co dosłownie 15 minut, więc w najgorszym wypadku kończy się wczytaniem ostatniego zapisu. 

Ja już miałem nauczkę po pierwszym podejściu do W3, gdzie trafiłem na game-breaking bug i musiałem zaczynać od początku, chyba jakieś 30h grania poszło wtedy psu w... budę. 

Opublikowano
10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Błagam, niech ktoś pomoże bo mnie pokurwi zaraz...

Chciałem ukończyć Wieśka z absolutnie wszystkim na zielono. 

Mam misję "wróg publiczny". Ciągle wywala mi na czerwono że nie pokazałem kryształu Yen.

20250316_151041.thumb.jpg.6dd3fc3b1761fc781006909f631e86c0.jpg

20250316_151317.thumb.jpg.ff74d7eca5870e1168a27b3e2a4b3af4.jpg

Próbowałem wszystkiego. Cofałem się 2h gry do tyłu żeby zaliczyć najpierw 2 misje na Skellige bo wyczytałem, że przed Skellige jak się zacznie to nie będzie opcji Yen. No ale tak czy siak nie ma :/

Ktoś wie o co kaman? 

Da się w ogóle zrobić wszystko na zielono czy po prostu jak są wybory to zawsze musi być coś na czerwono? 

https://wiedzmin.fandom.com/wiki/Wróg_publiczny

Albo jedno albo drugie

Opublikowano

No to może wcześniejszy save ? Z momentu kiedy jeszcze quest nie wskoczył Ci na listę.

Zainstaluję może wieczorem i sprawdzę jak to u mnie wygląda. Zrobiłem wszystko co się wtedy dało w grze, nabijając prawie 400 godzin :D 

Opublikowano
3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Błagam, niech ktoś pomoże bo mnie pokurwi zaraz...

Chciałem ukończyć Wieśka z absolutnie wszystkim na zielono. 

Mam misję "wróg publiczny". Ciągle wywala mi na czerwono że nie pokazałem kryształu Yen.

20250316_151041.thumb.jpg.6dd3fc3b1761fc781006909f631e86c0.jpg

20250316_151317.thumb.jpg.ff74d7eca5870e1168a27b3e2a4b3af4.jpg

Próbowałem wszystkiego. Cofałem się 2h gry do tyłu żeby zaliczyć najpierw 2 misje na Skellige bo wyczytałem, że przed Skellige jak się zacznie to nie będzie opcji Yen. No ale tak czy siak nie ma :/

Ktoś wie o co kaman? 

Da się w ogóle zrobić wszystko na zielono czy po prostu jak są wybory to zawsze musi być coś na czerwono? 

Nie pamiętam, ale znalazłem taki filmik i da się ;)