Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odpaliłem wreszcie ten remaster i tak się zastanawiam czemu ludzie na takim purepc na przyklad zachwycaja się faktem, ze mozna wylaczyć TAA....obraz jest wprwadzie super ostry, ale przecież to jest tak poszarpane i niestabilne wszystko, ze kompletnie ignoruje się super ostrość. Obraz jest denerwujący. To może było super, albo msaa w czasach gdy detale nie byly tak drobne i gęste, ale teraz bez jakiejkolwiek czasowej formy wygładzania to jest horror grać.

Opublikowano
53 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nie odbieram mu prawa do tego. Chodzi o formę, ton. Chciałoby się plaskacza sprzedać. Poza tym w bardzo wielu kwestiach najnormalniej nie ma racji i bredzi. Oglądałeś caly?

Spalies GPU na ultra low?

To pewnie był efekt "rozbiegania diesla" 😉

tak mialem jeszcze wtedy jakiegos biednego radeona hd 6xxx cos tam chyba :D 

Opublikowano
2 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

:stukniety:

Trójka ma atrapę żyjącego świata. Tam się nie zmienia nic. Czego byś nie zrobił, nie wpłynie to w żaden sposób na otoczenie. Nawet wojna pomiędzy Redanią a Nilfgaardem nie posuwa się do przodu. 

Jak chcesz żyjącego świata, to włączaj jedynkę. Tam Gerwant w pewnym momencie leży nieprzytomny, a obok niego rozgrywa się bitwa między zakonnikami a elfami, która wpływa na losy wszystkich wokół. 

to Twoje zdanie. 

Dla mnie gra i świat miażdzy, jak już wspomniałem czuję się tam tak dobrze, że mógłbym w nim zamieszkać 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Oj panowie, w innych tematach wypominacie mi że wklejam linki z pepełe, a jednocześnie wrzucacie tutaj linki do takich z...bów?

image.png.64c1ff3551e3cf9a0cf4aaa198dae7c0.png

Czy taki tępy knur może wnieść coś ciekawego do dyskusji? Nie sądzę. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, Grolshek napisał(a):

Dwukrotnie robiona praktycznie od nowa od 2015r. ale co tam :faja:

O czym Ty mówisz, doklejenie rendera i RT teraz PT plus najlepsze mody z Nexusa i tekstury w Next Gen to jest dwukrotnie robiona gra od nowa  :hmm::E

6 godzin temu, Pavel87 napisał(a):

Grało się na GTX-ie 970 :) 

Grało się 970 i i5 3570K i nawet upgrade specjalnie pod Wiesia robiłem, bo nie mogłem zdzierżyć dropów do 50 klatek, chyba w Novigradzie głównie przez procka 4/4 i zmiana na i7 załatwiała sprawę. GTX 970 wystawiłem na OLX jak zawsze odbiór osobisty i pamiętam jak gość ponad 100 kilometrów jechał po nią. Miał identyczną 970 Asus Strix i chciał drugą właśnie do Wiedźmina 3 pod SLI ;)

3 godziny temu, azgan napisał(a):

I nadal tak jest 

2500RPM na GPU to chyba jakiegoś Ventusa 5090 kupił :E

Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Oj panowie, w innych tematach wypominacie mi że wklejam linki z pepełe, a jednocześnie wrzucacie tutaj linki do takich z...bów?

image.png.64c1ff3551e3cf9a0cf4aaa198dae7c0.png

Czy taki tępy knur może wnieść coś ciekawego do dyskusji? Nie sądzę. 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, skunRace napisał(a):

Grało się 970 i i5 3570K i nawet upgrade specjalnie pod Wiesia robiłem, bo nie mogłem zdzierżyć dropów do 50 klatek, chyba w Novigradzie głównie przez procka 4/4 i zmiana na i7 załatwiała sprawę. 

Też przerabiałem upy pod w3 I rdr2. Tam wszystko miało znacznie. Spore miał też RAM. ;)

Opublikowano
14 minut temu, skunRace napisał(a):

Grało się 970 i i5 3570K i nawet upgrade specjalnie pod Wiesia robiłem, bo nie mogłem zdzierżyć dropów do 50 klatek, chyba w Novigradzie głównie przez procka 4/4 i zmiana na i7 załatwiała sprawę. GTX 970 wystawiłem na OLX jak zawsze odbiór osobisty i pamiętam jak gość ponad 100 kilometrów jechał po nią. Miał identyczną 970 Asus Strix i chciał drugą właśnie do Wiedźmina 3 pod SLI ;)

U mnie z tego co pamiętam i7 4790K wtedy 😅

Opublikowano

To tu wszyscy na bogato- ja i5 4690k + gtx960 i to był mój pierwszy prawdziwy komputer. Procek trochę w wiedźminie nie wyrabiał ale po zablokowaniu FPS dało się komfortowo grać na jakichś średnio wysokich ustawieniach. 

Teraz to mamy luksus i narzeka się na ultra:E

Opublikowano (edytowane)

Znalazłem takie swoje notatki z upgrade:

2014-05-26 Upgrade procesora do i5-4670K, 3.4GHz 843 zł

2014-05-26 Upgrade płyty do MSI Z87-G43 LGA1150, Intel Z87 339 zł

2014-09-07 Upgrade grafiki do GTX 760 642 zł

2015-03-15 Upgrade grafiki do GTX 980  2320 zł

Ale ten procek się podkręcał - chyba o 60%, jeśli dobrze pamiętam.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Też przerabiałem upy pod w3 I rdr2. Tam wszystko miało znacznie. Spore miał też RAM. ;)

Dla RDR2 kupiłem specjalnie PS4 Pro co mi się nigdy nie zdarza, w sensie kupno konsoli pod jedną grę. PS5 Pro nigdy bym nie kupił specjalnie dla GTA VI, choć leży na półce i się kurzy ;)

2 godziny temu, jankooo napisał(a):

To tu wszyscy na bogato- ja i5 4690k + gtx960 i to był mój pierwszy prawdziwy komputer. Procek trochę w wiedźminie nie wyrabiał ale po zablokowaniu FPS dało się komfortowo grać na jakichś średnio wysokich ustawieniach. 

Teraz to mamy luksus i narzeka się na ultra:E

Wiedźmin 3 to była jedyna gra, żebym zrobił  taki upgrade tylko dla jednej gry, gdzie specjalnie wymieniłem I5 na I7 i GTX 970 na 980Ti.

Edytowane przez skunRace
Opublikowano

Ja kupiłem PS4 pro pod Horizon Zero Dawn.

A w Cyberka grałem na 3 kartach:

GTX 1070 Ti

RTX 3080

RTX 4090

Do tego GTX 1070 Ti miałem TV Plazma Full HD - to był jeden z moich najlepszych sprzętów do grania. Full HD na plazmie wyglądało świetnie.

Opublikowano (edytowane)

Ja w 2015 miałem dość kiepski okres życiowy i mój komp to był jakiś xeon i 750ti i to chyba w wersji 2gb vram :D dopiero dłuży czas później się odkułem i przeskoczyłem na 1060 6gb

Edytowane przez MroczneWidmo
Opublikowano

@Grolshek jakikolwiek jeden argument, że Wiedźmin 3 jest robiony dwa razy od nowa, czy głupia reakcja na post to jedyny Twój argument i nie jesteś w stanie nic konstruktywnego napisać ? Rozumiem, że Twoim zdaniem jak wyszła wersja Next Gen i Remaster to Redzi robili grę dwa razy i to nie jest ten sam silnik i dodanie do gry modów z Nexus RT i PT :hihot::boink: 

Opublikowano

Widzę że tutaj posiadaczy GTX-a 970 było sporo :D , tez byłem takim i jak pamiętam tylko wtedy W3 weryfikował moje OC na karcie, gdzie wszystko co wtedy ogrywałem leciało na 1500mhz na rdzeniu, a tylko W3 sobie wymyślał i się krzaczył... a wystarczyło dać -1mhz czyli 1499 i już nie miał problemu :D piękne czasy były. 

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Czerwiec 2018 - kupuję z OLX - 1080ti za 2500 pln (vs w sklepach 4300 pln najtańsza).
Tak sie kupowało sprzety. Za pół ceny :(. 

1080Ti to była świetna karciocha do Wiedźmina 3 

1 godzinę temu, skunRace napisał(a):

Wiedźmin 3 to była jedyna gra, żebym zrobił  taki upgrade tylko dla jednej gry, gdzie specjalnie wymieniłem I5 na I7 i GTX 970 na 980Ti.

Dla Wieśka się kompa kupowało albo robiło upgrade 😁

A Lipton jaki był młody 😂