Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, PaVLo napisał(a):

Wlaśnie mi przypomniałeś o zaległościach :D

Niedawno nawet zakupiłem :cool:

Batman: Arkham Asylum GOTY Edition

Batman: Arkham City GOTY

Batman™: Arkham Knight

Mi nvidia przypomniała przywracajac wsparcie dla efektów physX m.in. właśnie w batmanach.

Te gry kosztują teraz grosze a oferują na prawdę sporo m.in. zajebisty mroczny klimat

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PaVLo napisał(a):

Wlaśnie mi przypomniałeś o zaległościach :D

Niedawno nawet zakupiłem :cool:

Batman: Arkham Asylum GOTY Edition

Batman: Arkham City GOTY

Batman™: Arkham Knight

Jak grasz pierwszy raz, to będziesz zachwycony. Wspaniała trylogia.

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, ostatnio odświeżyłem sobie dwie pierwsze części i bawiłem się świetnie. 😀 Dobra gra broni się nawet po kilkunastu latach od premiery.

Edytowane przez RaViV
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Korpo mogłoby zrozumieć, że prawdziwy, dobry "live service" to świetna gra, w którą będą grały pokolenia i jedynie można by to nadbudowywać lub rozszerzać w ramach danych systemów. 

Teraz nadrobiłem Castlevania Rondo of Blood na emulowanym PC Engine, ale zostały jeszcze poboczne poziomy.
Przy okazji wskoczyłem do Castlevania: Symphony of the Night iiii..., czuć jak to się zestarzało, po takim Hollow Knight i Silksong. :E 
Ale pieczołowitość detali, czy ogólnie projektu dalej przyciąga, mimo że nie cierpię elementów "RPG". Moim zdaniem zestarzało się to gorzej od Rondo of Blood, które było jeszcze klasyczną Castlevanią i robi dobrze to czym jest... Natomiast SOTN poza rzemiosłem niestety już odstaje i co rusz czegoś mi brakuje lub jest zbyt mozolne np. zapis, brak spojrzenia w górę i dół oraz statystyki RPG trochę na siłę, zarządzanie ekwipunkiem i leczenie...
Tempo i płynność doznania ponoć poprawia granie postacią Richtera i trochę szkoda, że nie zrobili gry z jego kampanią na początku, ale wtedy jeszcze gorzej wyglądałyby ruchy Alucarda.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)

@jankooo Arkham City to jedyny Batman jakiego zrobiłemi i coś mi się kojarzy, że tam było jakieś DLC z kobietą kot, w które nie grałem. W sumie mam dwie pierwsze części na Steam i chyba 3 na Epic (z darmowego rozdawnictwa).

Nawiązując do tytułu wątku to skończyłem ostatnio Clair Obscur Expedition 33. Nie powiem przyjemna gierka. Jeśli miałbym ją ocenić to takie solidne 8/10.

Edytowane przez Harddrinkingman
Opublikowano

Gothic 2 nostalgic edition.

Gra wyglada bardzo dobrze. Każda postać jest charakterystyczna, konstrukcja świata, dubbing PL, system rozwoju i chęci rozwoju postaci  - naprawde nie jedno nowe cRPG nie potrafi tego zaoferować..

Ostatnio wyszła też wersja GOTHIC 1 remastered, ale do czasu remake odouszczam 🫠