Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dodatkowo płytki są dużo tańsze nawet NOWE. Jak ktoś tego nie rozumie i się śmieje, to sorry ale odlatuje. 

I nie chodzi o to czy kogoś stać, ale po co wydawać 300 zł, jak można 150 zł i potem 3/4 z tego odzyskać? Lepiej sobie kebsa za to kupić. A tu jeszcze się śmieją że marudzą na brak płyt, litości. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Możesz sprzedać, dystrybucji cyfrowej nie. 

Tu nie chodzi o blokadę ani inne wymysły. 

No płytę na DVD też możesz. A i tak cały świat siedzi na streamingu i czeka az coś nowego dodadzą :lol2: 

W interesie producentów jest ograniczenie tego obrotu używkami - to oczywiste. Moim zdaniem GTA6 wyjdzie na płytkach, ale później. Pewnie jakaś kolekcjonerka w limitowanej edycji jedynego miliona egzemplarzy wleci. :lol2: 

Ale i tka mnie bawi rozdzieranie szat, płacze i inne takie. To tylko gierka - nie trzeba w nią grać. 

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

No płytę na DVD też możesz. A i tak cały świat siedzi na streamingu i czeka az coś nowego dodadzą :lol2: 

W interesie producentów jest ograniczenie tego obrotu używkami - to oczywiste. Moim zdaniem GTA6 wyjdzie na płytkach, ale później. Pewnie jakaś kolekcjonerka w limitowanej edycji jedynego miliona egzemplarzy wleci. :lol2: 

Ale i tka mnie bawi rozdzieranie szat, płacze i inne takie. To tylko gierka - nie trzeba w nią grać. 

Oj odleciałeś mocno... Szkoda ;) 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Dodatkowo płytki są dużo tańsze nawet NOWE. Jak ktoś tego nie rozumie i się śmieje, to sorry ale odlatuje. 

I nie chodzi o to czy kogoś stać, ale po co wydawać 300 zł, jak można 150 zł i potem 3/4 z tego odzyskać? Lepiej sobie kebsa za to kupić. A tu jeszcze się śmieją że marudzą na brak płyt, litości. 

Chyba minęło 6 lat odkąd ostatni raz sprzedałem jakąś gierkę. Zazwyczaj jak mi się uzbiera trochę pudełek to rozdaję komuś w rodzinie. 

No, śmieję się z tego bo dla mnie to bez jakiegokolwiek znaczenia. A jak Wam nie pasuje - to głosujcie protfelem i nie kupujcie. Easy :) 

Opublikowano
9 godzin temu, Kris194 napisał(a):

A niektórzy dalej wątpią w to, że premiera GTA VI jest wyjątkowa :E

Jak Sony nie ma własnych EX'ów to robią z GTA VI bangera na swój sprzęt 😉

9 godzin temu, JeanPepin napisał(a):

Screenshot_2026-06-25-00-03-58-96_fff335ca613a5f557fcea787596aedca.jpg

1920x810.jpg

Opublikowano
18 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ostatnio moja płyta na konsoli to był Returnal a na pc to nie pamiętam:E

Piękne czasy, moment kiedy wkładałem płytę do PC i nawet nie wiedziałem że robię to ostatni raz.

W ogole mi tych płyt nie brakuje, wolę kliknąć i gotowe. 

Ale każdy powód jest dobry żeby powspominać stare dobre czasy 8:E

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Oj odleciałeś mocno... Szkoda ;) 

Nope. Po prostu dla mnie to bez znaczenia. i śmieszy mnie ten płacz, bo to tylko gra.

Jak mi się przestało podobać co robią w Marvel to przestałem oglądać te filmy. Tak samo możecie zrobić z GTA6. Nic trudnego. :) 

Opublikowano

Nie chodzi o nakaz kupna jakiejś gry. Lol. Chodzi o wybór, który zabrali, a który zawsze na konsolach był. I tylko patrzeć, jak z pewnością kolejni wydawcy pójdą tym śladem.

I tak, podobno 80% sprzedają się gry cyfrowe, lecz nic nikomu do tego, kto jaką wersję woli:)

• Upvote 4
Opublikowano
Teraz, Wu70 napisał(a):

Piękne czasy, moment kiedy wkładałem płytę do PC i nawet nie wiedziałem że robię to ostatni raz.

W ogole mi tych płyt nie brakuje, wolę kliknąć i gotowe. 

Ale każdy powód jest dobry żeby powspominać stare dobre czasy 8:E

No mnie tak wkurzało wachlowanie płytami, że ulubione gierki i tak kupiłem w cyfrze (CP2077, Wiedźmin 3, RDR2). A pudełkowe ich wersje  mam i trzymam jakoś z sentymentu :) 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, reddy napisał(a):

Nie chodzi o nakaz kupna jakiejś gry. Lol. Chodzi o wybór, który zabrali, a który zawsze na konsolach był. I tylko patrzeć, jak z pewnością kolejni wydawcy pójdą tym śladem.

I tak, podobno 80% sprzedają się gry cyfrowe, lecz nic nikomu do tego, kto jaką wersję woli:)

Jakby cena cyfry i pudełka była identyczna to jeszcze pół biedy, ale nowe płytki są często połowę tańsze od cyfry, brak promocji jak na Xbox/PC. Teraz to wszystko zabiorą i konsola poza Exclusive straci totalnie sens. I tu wjeżdża Steam Machine... 

Wachlowanie płytami? Czyli gracie 30 minut w CP2077, a potem 30 minut w W3? xD 

Przechodzi się jedną i zapomina, gra w drugą. 

Edytowane przez galakty
  • Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, Lyman66 napisał(a):

430 o kurde, spodziewałem się więcej 

9 godzin temu, Pawcio napisał(a):

Oszaleli z ceną, pełna wersja prawie 500zł. 

Jak myślicie czy przejdą zakupy z tańszego regionu w sklepie microsoft?

Tak jak to zrobili gracze z forza horizon 6 kupując w tańszym regionie wersje premium w cenie standardowej edycji.

"Tanioszka" :hihot:

Opublikowano
1 minutę temu, reddy napisał(a):

Nie chodzi o nakaz kupna jakiejś gry. Lol.

Dziwne, bo zachowują się jakby MUSIELI kupić.

Chodzi o wybór, który zabrali, a który zawsze na konsolach był. I tylko patrzeć, jak z pewnością kolejni wydawcy pójdą tym śladem.

Rockstar nie jest pierwszy przecież. Taka decyzja producenta - można się nie zgadzać na to i głosować portfelem czy kupić dopiero jak będzie edycja płytowa. W czym problem? :) 

Lubcie jaką chcecie, ale ten płacz jest zabawny :) 

Jakby cena cyfry i pudełka była identyczna to jeszcze pół biedy, ale nowe płytki są często połowę tańsze od cyfry, brak promocji jak na Xbox/PC. Teraz to wszystko zabiorą i konsola poza Exclusive straci totalnie sens. I tu wjeżdża Steam Machine... 

No pudełkowe GTA6 jest droższe. Prośby graczy o tansze cyfry zostały wysłuchane :E 

Wachlowanie płytami? Czyli gracie 30 minut w CP2077, a potem 30 minut w W3? xD 

Przechodzi się jedną i zapomina, gra w drugą. 

Różnie. Ale często sam fakt, że chciałem odpalić grę i musiałem zmieniać płytkę bo akurat było tam coś innego (to mój jedyny odtwarzacz blu ray) spowodował, że kupiłem cyfry :) 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nope. Po prostu dla mnie to bez znaczenia. i śmieszy mnie ten płacz, bo to tylko gra.

Jak mi się przestało podobać co robią w Marvel to przestałem oglądać te filmy. Tak samo możecie zrobić z GTA6. Nic trudnego. :) 

Problem w tym że to nie jest "normalna" gra.

Od dawna mówi się że GTA VI ma wyznaczyć nowe standardy dla całej branży.

Więc nawet jak ktoś ma całkiem wyrąbane na grę Rockstara, to jest duża szansa że w perspektywie i tak oberwie tymi nowymi "standardami".

Edytowane przez Paw79
  • Upvote 2
Opublikowano
Teraz, Paw79 napisał(a):

Problem w tym że to nie jest "normalna" gra.

Od dawna mówi się że GTA VI ma wyznaczyć nowe standardy dla całej branży.

Więc nawet jak ktoś ma całkiem wyrąbane na grę Rockstara, to jest duża szansa że i w perspektywie i tak oberwie tymi nowymi "standardami".

Czy GTA6 to pierwsza gra bez fizycznej płyty? Nie.
Nikt nie każe w to grać. Możesz poczekać aż będzie płyta albo wyjdzie na PC. W czym problem? :) 

Zabawna jest też hispteriada, która pisze "nie interesuje mnie ta gra", po czym w całym wątku ma ponad 20 postów o grze :E 

Opublikowano

Nawet jak wyjdzie na PC to też raczej będzie bez płyty bo komputery które spełniałyby bardzo wysokie wymagania nie mają zazwyczaj napędu, no chyba że będzie jedynie instalator RGL żeby było wiadomo gdzie pobierać ale dla nich nie byłoby sensu skoro za kilka lat może nie działać prawidłowo i trzeba będzie samemu pobierać nowszy.

Opublikowano

Pojawienie sie wersji na plycie po premierze jest calkiem realne, oni tego nie wydaja specjalnie jako forma zabezpieczenia, oczywiscie dla zysku wiadomo tez. Nie bez powodu do recenzji nie beda wyslane tez kody czy plyty tylko bedzie wszystko uszczelnione przez rockstar. A jak sprzedaz wychamuje to zapewne plyta sie pojawi zeby znowu napedzic sprzedaz.

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Czy GTA6 to pierwsza gra bez fizycznej płyty? Nie.
Nikt nie każe w to grać. Możesz poczekać aż będzie płyta albo wyjdzie na PC. W czym problem? :) 

Cóż- nie mam konsoli, więc siłą rzeczy i tak czekam aż wyjdzie na PC.

Co nie znaczy że mam siedzieć cicho przymykając oko na parszywe korpo-zagrywki, albo wręcz bronić tych zagrywek jak niektórzy tutaj.

Czasami trzeba wyjąć głowę z własnego odwłoka i spojrzeć szerzej.

Dzisiaj przesuwają granice konsolowcom, jutro mogą to zrobić i mi.

Zresztą pomijając już kwestię płyt- chowanie fabularnej (a nie tylko kosmetycznej) zawartości za paywallem to niebezpieczny proceder dotyczący wszystkich, nie tylko konsol.

I owszem- takie coś już miewało miejsce (Day 1 DLC do Mass Effect 3 z Javikiem) ale wszyscy wówczas jechali za to po EA, więc nie widzę powodu dla którego Rockstar miałby być "świętą krową" i traktowany inaczej.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Dziwne, bo zachowują się jakby MUSIELI kupić.

Heh, cóż poradzić, wielka premiera, wielkie emocje. Ja piszę tylko za siebie i jeśli w ogóle gta6 kupię, to na PC, na stima:E nie będę katował slimki, ani siebie, grając na niej.

Wiadomo świat idzie do przodu i pudełka z konsol znikną. Tylko tak... szkoda:)

Edytowane przez reddy
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Paw79 napisał(a):

Cóż- nie mam konsoli, więc siłą rzeczy i tak czekam aż wyjdzie na PC.

Co nie znaczy że mam siedzieć cicho przymykając oko na parszywe korpo-zagrywki, albo wręcz bronić tych zagrywek jak niektórzy tutaj.

Czasami trzeba wyjąć głowę z własnego odwłoka i spojrzeć szerzej.

Dzisiaj przesuwają granice konsolowcom, jutro mogą to zrobić i mi.

Zresztą pomijając już kwestię płyt- chowanie fabularnej (a nie tylko kosmetycznej) zawartości za paywallem to niebezpieczny proceder dotyczący wszystkich, nie tylko konsol.

I owszem- takie coś już miewało miejsce (Day 1 DLC do Mass Effect 3 z Javikiem) ale wszyscy wówczas jechali za to po EA, więc nie widzę powodu dla którego Rockstar miałby być "świętą krową" i traktowany inaczej.

Czemu mam dbać o twój wyimaginowany interes skoro dla mnie to nie problem? 

Zagłosuj portfelem albo przestań płakać :) 

• Upvote 2