Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję za takie GTA :D Podziękujmy nazi-feministkom pracującym w Rockstar ;) Tak na serio, to po co tym co widziałem na pokazach...nie kumam, albo level hard sarkazmu i autoironii, albo flop roku. Tak czy inaczej z lekkim niepokojem i rozbawieniem obserwuję to co się dzieje wokół GTA6.

2641aff6-421d-40ef-88c1-8755e82f8065.jpg

• Like 2
Opublikowano

Pozyjemy zobaczymy.

4 minuty temu, Wu70 napisał(a):

to samo będą klepać do premiery i co premierę :wariat:

Tyle ze sporo gier jednak ma zdecydowana roznice miedzy zwyklym a pro, wiec twoje stwierdzenie nie bardzo pokrywa sie z faktami.

Oczywiscie nie musi sie to przekladac na to co gta dowiezie.

Opublikowano

1. GTA to nie jest sporo gier.

2. Generyki zazwyczaj nic nie oferują poza grafiką i cpu ma zapas.

3. R* dokłada rozdzielczość i efekty a nie fps.

4. Różnica między zwykłą a Pro będzie wyraźna, tak jak RDR2.

2 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Wlasnie 45 moze byc na miekko. Mialem PS5 zwykle, a potem PS5 Pro i roznica w wydajnosci jest wyrazna.

O tym właśnie pisałem, czarna magia.

Po prostu na buildzie dla PS5 zostawili 30-40% wolnej mocy CPU żeby można było sobie dorzucić 15fps. :wariat:

Wiecie że ta gra rusza na XSeries S? Te 45fps nie jest żadnym problemem nawet dla GPU ze zwykłej PS5 ale wiecie co łączy te wszystkie konsole? No właśnie, czarna magia.

Opublikowano

Nie żebym obiecywał że będzie więcej niż 30 fps, bo bardzo możliwe że nie będzie. Ale niektórzy nie doceniają CPU jaki siedzi w PS5. Ostatnio jak mi padł 5800x3d to siedziałem jakiś czas na 2700x na przeczekanie. I jakoś nie byłem w żadnej grze ograniczony do 30 fps. Zen 2 jest lepszy. Tragedii nie ma. Możliwości na optymalizację raczej mają, żeby chociaż do 40 fps dobić. Pytanie czy im na tym zależy.

Opublikowano
12 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Wlasnie 45fps moze byc na miekko. Mialem PS5 zwykle, a potem PS5 Pro i roznica w wydajnosci jest wyrazna w tych samych grach, ktore maja PS5 pro enhanced.

W miejscach graficzncyh, a nie cpu ;) Nauczycie sie odroznic w koncu co jest co bo piszecie takie bzdury i branie za pewnik, ze lekko 45fps moze byc jest smieszne skoro mowimy o limicie cpu :hihot:

Opublikowano
2 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Przypominam, ze rozmawiamy o 30fps vs 45fps. Spokojnie PS5 pro dalby rade. Moge to powtorzyc 100×.

No tak Ty wiesz lepiej niz inzynierowie rockstar i dlatego wszystkie ich gry byly na premiere w 30fps :hihot:  

Opublikowano (edytowane)

Polityka jest taka, zeby wycisnac ze sprzetu co sie da i to robia, Ty natomiast brniesz w jakies swoje bzdury z palca...

Juz widze jak ich polityka polega na oszczedzaniu zasobow i dawaniu gorszej jakosci gry zamiast lepszej gdyby mogli, abstrakcja. Polecam baranka o sciane :hihot:

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Polityka jest taka, zeby wycisnac ze sprzetu co sie da i to robia, Ty natomiast brniesz w jakies swoje bzdury z palca...

Polityka jest taka żeby zarobić trzy razy na tym samym:E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Przypominam, ze rozmawiamy o 30fps vs 45fps. Spokojnie PS5 pro dalby rade. Moge to powtorzyc 100×.

Jakich ich trzyma CPU to nie ma takiej opcji. CPU w Pro jest kosmetycznie szybszy.

W takim wypadku tylko wyższa rozdzielczość, lepsze odbicia itp. dla Pro ;)

Ps. Pro ma dostać FG na ML to może po czasie wleci jakiś update do gry ;) Tylko przy tak marnej bazowej wydajności nie wiem czy FG ma jakiś sens.

Edytowane przez sideband
Opublikowano
32 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

No tak Ty wiesz lepiej niz inzynierowie rockstar i dlatego wszystkie ich gry byly na premiere w 30fps :hihot:  

Akurat to słaby argument bo ostatnia ich gra wyszła na ps4 gdzie wszystko było w 30fps natomiast pewnie są dwa scenariusze albo faktycznie tak dopakowali grę, że się nie da albo chcą mieć większą kartę przetargową żeby opylić na ps6/pc 

Opublikowano (edytowane)

A ja rozważam zakup X series albo PS5. Zawsze można pograć i sprzedać. Jak wychodziło GTA IV miałem 8800GT za 500 zł na którym świetnie chodziło i wyglądało nieporównywalnie lepiej niż na konsoli. Na premierę GTA V miałem GTX 770, i chwilę później GTX 970 za 1200 zł na którym wyglądało znacznie lepiej niż na Xbox 360. Teraz na PC na pewno będzie lepiej wyglądać ale to nie już taki przeskok jak przy Xbox 360. 

A sytuacja na rynku PC obecnie jest beznadziejna. Sam RAM kosztuje więcej niż używana konsola Xbox series X 

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ty sobie wierz w co chcesz ale trzeba byc glupcem, zeby myslec, ze zostawili jakies zasoby wolne skoro robia taka petarde ;)  

Też nie wieżę w wiecej niż 30fps chyba, że 40 z vrr ale dalej mocno wątpliwe, pije do tego, że R* nic nie wydał jeszcze w tej generacji :)

Opublikowano (edytowane)

Nie wyjdzie z prostego powodu: konsolowcy i tak łykną te 30 fps i to nic nie zmieni. Póżniej wyjdzie PC, później ulepszona wersja na PS6 + PC. Wydoją 3x za tą samą grę w ciągu - strzelam - 4 lat. No i jeszcze remaster na jakieś nowej technologii AI / RT w 2032r. I w 2038r GTA 7

Edytowane przez Fatality
  • Upvote 3
Opublikowano
2 minuty temu, KiloKush napisał(a):

A ja rozważam zakup X series albo PS5. Zawsze można pograć i sprzedać.

Jak masz wolny budżet i ochotę to kup. Nie ma co żałować jeśli można sobie pozwolić na hobby ;) Sytuacja na rynku raczej nieprędko się poprawi.

• Upvote 2