Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A można kopać to na gpu? :hihot:

A tak na serio to nie przykładam ręki do takich terrorystycznych crypto :E, ale gdybym miał to sprzedałbym część, aby zwróciło się na waciki i resztę zostawił. Z takim gównem nigdy nie wiadomo. Już jutro może być dół, a może i jeszcze rosnąć.

Edytowane przez lukadd

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Właśnie dziś to mi yt podrzuciło i obejrzałem. Jestem zaskoczony tymi możliwościami. Niedługo gracze sami będą robić gry  
    • Myślę, że problem z kartami, to dopier osie zaczyna. Bum i ewolucja róznych zastosowań AI lokalnie wśród zwyklych ludzi (głównie dzieki darmowym, chińskim modelom), a nie tylko jako profit dla korporacji, nabiera takiego tempa, że wykosi to z gierkowego uniwersum wszytkie lepsze modele akceleratoró 3D z dużym vram. Sam majać obecne zainteresowania w chwili za kupi 5070 ti, kupiłbym 5090. Rynek nie zna próżni i pewnei szybko powstana i upowszechnią się komputery pod AI. Teoretycznie, bo wszystko wskazuje, że problemy z dostepnościa kart to jakaś zmowa mająca wymusić korzystanie z płatnych modeli. Do tego taki CRA w zasadzie blokuje możliwosć zakupu chińskiej elektroniki w europie. Oceniajac to wielopłaszczyznowo, to wygląda to, dośc ponuro.
    • Posiadam na sprzedaż gry Dragons Dogma 2 na ps5 https://allegrolokalnie.pl/oferta/dragons-dogma-2-dragons-dogma-2-ps5  Oraz God of War 3 remastered na ps4-ps5 https://allegrolokalnie.pl/oferta/god-of-war-3-remastered-ps4-ps5-6b6
    • SkillUp też zrobił recenzję, że gra sama się przechodzi? Uwaga kufer w pobliżu - o tam, do tego znaczniki na każdym kroku. Poza tym stare dobre Gearsy, gameplay utkwił gdzieś w latach 2000. Ta seria potrzebuje rebootu na miarę GoW z 2018 roku, żeby przyciągnąć nowych graczy.
    • REW informuje, gdy odstęp sygnału od szumu jest zbyt niski. U mnie w tle chodził PC stacjonarny i trochę szumiał, ale musiałbym zdjąć kilkadziesiąt dB z sygnału testowego, żeby REW protestował, więc olałem.   Patrzysz zarówno na T20 i T30. Topt to wyliczana przez REW krzywa dla konkretnego pokoju, którą ich algorytm uznaje za dobrą w danych warunkach. Jak masz T20 i T30 zbliżone do Topt, to dobrze, bo oznacza to równomierne opadanie sygnału w czasie.   Ja nie skupiałem się bardzo na TS i EDT, bo niewiele już z nimi zrobię, ale powyżej 200Hz EDT mam niższe od T20 i T30, co wskazuje na bardzo silne tłumienie tych dźwięków - duży udział dźwięku bezpośredniego i mały udział dźwięku odbitego. Stąd wysokie C50 i niskie TS na RT60 - około 20ms, czyli w okolicy reżyserki studia nagraniowego. Poniżej 200Hz EDT u mnie przewyższa T20 i T30, a TS rośnie, maksymalnie osiągając 100ms. To efekt nie do końca wytłumionych niskich częstotliwości, bo te są trudne do ogarnięcie. U mnie mod w okolicy 70Hz częściowo ogarniają bass trapy od Artnovion, choć nie w pełni. Może Pan Bartek tu jeszcze coś poprawi, zobaczymy. Mod przy 25Hz ogarnia moja przednia ściana, projektowana przez niego jako subtrap, ale też pochłania go częściowo. To, co zostaje, olewam, bo za wiele materiału muzycznego nie ma przy 25Hz. To potwierdza też Pan Bartek. Mod na 32Hz ogarnąłem przeciwną polaryzacją subów. Na 57Hz wg AI pomagają skosy - tego nie mam jak organoleptycznie sprawdzić.   Żeby to wszystko dalej jeszcze poprawić to wchodzą w grę już rozwiązania typu DBA albo aktywne tłumienie. DBA odpuszczam, bo nie mam miejsca na 8 ani na 4 suby. Tzn dałoby się wcisnąć, ale nie wyobrażam sobie tego wizualnie. Ciasno i galimatias z kablami. Estetyka jest dla mnie ważna, z tyłu szafki mam pospinane wszystkie kable tak, aby ich nie było widać, więc odpada. Ponadto do tego rozwiązania trzeba jeszcze czegoś w stylu Dirac Live, a to oznacza kolejne urządzenia DSP. Mam z tym taki problem, że miniDSP nie oferuje złącz trigger in i out, a ja bardzo długo walczyłem o to, żeby cały sprzęt ruszał z automatu, gdy klikam play w Roon i sam się wyłączał po około 30min bezczynności. Bardzo utrudniał mi to RME ADI-2 DAC, który też tych złącz nie posiada, ale ogarnąłem go przy pomocy gniazdka inteligentnego i skryptów plus automatyzacji Home Assistant. Z miniDSP nie będzie to możliwe. Z subami też była podobna walka, bo niby mają auto standby, ale przy cichym odsłuchu nie startują w ogóle. Dlatego tutaj znowu przyszły z pomocą inteligentne gniazdka z automatyzacją, która im zabiera i oddaje napięcie, jeśli nie było nic grane przez ostatnie pół godziny. W ten sposób zawsze muszę wystartować. Pół godziny z racji tego, że jeśli nie są jeszcze w standby, a zabierze im się napięcie, to brzydko reagują. Chyba wciąż naładowane kondensatory i robią dość mocne bum wtedy, a następnie pykają ze dwa razy. Nie wiem, czy to normalne, ale to bum potrafi wystraszyć, więc się go pozbyłem odpowiednimi skryptami na to, kiedy je restartować zasilaniem, a kiedy nie.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...
{literal} {/literal}