Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
9 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Pięknie się patrzy na ten ból 4 liter stacjonarnych sklepików z grami :wariat: Już im dolary stanęły przed oczami, a tu Rockstar pokazał środkowy palec 🖕 🖕 🖕 

Trzeba naprawdę mieć coś z głową, żeby się cieszyć z tego, że straci lokalny przedsiębiorca a zyska zagraniczne korpo...

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
18 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Pięknie się patrzy na ten ból 4 liter stacjonarnych sklepików z grami :wariat: Już im dolary stanęły przed oczami, a tu Rockstar pokazał środkowy palec 🖕 🖕 🖕 

Yhy ...

R* do sklepików :

look-at-me-im-the-scalper-now-v0-hsufhd0

xD

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie korzyść w obu przypadkach jest żadna, szacunkowy zysk wynosi okrągłe 0 zł, niezależnie czy kasę przytuli Rockstar czy ten sklepik.

Swoją drogą pamiętam, że właściciel jakiś czas temu ostentacyjnie pokazał, dlaczego nie ma u siebie w ofercie Dragon Age The Veilguard - poszło oczywiście o transów występujących w grze. 

Był wtedy bardzo rozbawiony. Domyślam się, że teraz Strauss Zelnick śmieje się z polskiego janusza. 

Edytowane przez Radio Tirana
Opublikowano
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

A pamiętacie jeszcze to pitolenie ze wersje cyfrowe będą tańsze bo fizyczne to pudełko i płyta i papier trzeba wydrukować ... :hihot:

Niech poczekają aż zniknie wybór na konsolach, wtedy zacznie się pisk jak śruba zostanie dokręcona.

Opublikowano

Polska potęga gospodarcza.

Czekam aż Nvidia i TSMC postawia u nas FAB'y. xD

Myślę ze korpo łajzy i developerka tak się rozleniwiła i poczuła bezpiecznie ze zapomniała jak łatwo dziś jest piracić jeśli solidnie utrudnią legalne użytkowanie.

Opublikowano
32 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Dla mnie korzyść w obu przypadkach jest żadna, szacunkowy zysk wynosi okrągłe 0 zł, niezależnie czy kasę przytuli Rockstar czy ten sklepik.

Swoją drogą pamiętam, że właściciel jakiś czas temu ostentacyjnie pokazał, dlaczego nie ma u siebie w ofercie Dragon Age The Veilguard - poszło oczywiście o transów występujących w grze. 

Był wtedy bardzo rozbawiony. Domyślam się, że teraz Strauss Zelnick śmieje się z polskiego janusza. 

Tylko, że mówisz o jednym sklepie a sklepów zajmujących się sprzedażą gier jest znacznie więcej. Straci też np ultima, w której niektórzy się od wielu lat zaopatrują w nowe tytuły. Dla takich sklepów premiera pokroju GTA to był solidny przychód, który można było ewentualnie przeznaczyć na rozwój przedsiębiorstwa.

Opublikowano

Ja zawsze byłem fanem cyfrowej dystrybucji i wygody z nią związanej, nie wiem gdzie bym trzymał te setki gier które mam na różnych kontach, ale trzeba być ślepym żeby nie widzieć zagrożeń i patologii z nią związanej, pierwszy lepszy z brzegu przykład, spróbujcie sobie kupić Forze Horizon 3 albo 4 w cyfrowej dystrybucji, była i już jej nie ma, nie kupiłeś wcześniej to masz pecha, nie mówiąc już o tym że jak ktoś ci zawinie konto a ty nie zdołasz udowodnić że jest twoje no to już w ogóle masz pograne.

• Thanks 3
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja cały czas czekam z preorderem, kupię go pewnie, ale mogę zrobić to nawet w listopadzie. Liczę że jak im się zaplanowana kasa nie będzie zgadzać za miesiąc, to może zmienia podejście do pudełkowej wersji.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Watpie żeby zmienili przed premierą. Uwielbiam ich gry ale jako firma to są u mnie na poziomie EA a nawet gorzej. Komunikacja, marketing jakby to AI im robiło a chciwość T2... zresztą wiadomo kim jest ich prezesik. U mnie preoder wleci na bank ale kilka dni przed premierą, żeby pobrać grę na czas. Pudełka z płytą pewnie się pojawią ale po premierze jak to ostatnio było z rdr1 na ps5.

Edytowane przez KamcioGF
Opublikowano
2 godziny temu, Totek napisał(a):

Ja cały czas czekam z preorderem, kupię go pewnie, ale mogę zrobić to nawet w listopadzie. Liczę że jak im się zaplanowana kasa nie będzie zgadzać za miesiąc, to może zmienia podejście do pudełkowej wersji.

Ja tak samo, czekam z kupnem do 10 listopada. MOŻE coś dorzucą, zmienia itd. a jak nie to i tak będę miał to samo co osoby kupujące 25 czerwca.