Phoenix. 344 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Analiza programami ok, ale okiem czern nadal byla czarna Majac oleda czlowiek jest w stanie ocenic czy czern jest ok czy nie, jak widac nawet niektorzy do dzis nie wiedzieli, ze cos jest nie taka majac oledy, a to tylko potwierdza to co sam widzialem, ze problem jest wyolbrzymiony. No bo sorry ale gosc robi posta i pisze, ze ma zamiast czerni szarosc to chyba ma jakis wiekszy problem z ustawieniami. Edytowane 5 godzin temu przez Phoenix.
Joloxx9 313 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 56 minut temu, Phoenix. napisał(a): Moze to zalezy od ustawien i monitora, ja u siebie zadnych szarosci nie zauwazylem. Nic co by rzucalo sie w oczy na tyle, zeby stwierdzic, ze cos jest nie tak a tu ludzie pisza o totalnych szarosciach. Ludzie, w tym ja odpalali to na OLED monitorach i TV, czarny nigdy nie byl idealnie czarny, mam na mysli, dopal to w nocy zobaczysz, ze erkan pomimo, ze jest czarny to dalej jest na nim deliaktna szara mgielka. To samo bylo w np starfield tylko tam chyba byla zielonkawa. To ze, ty nie dostrzegles nie znaczy, zego nie ma. 51 minut temu, galakty napisał(a): Co innego widzieć, a co innego mieć Robili analizy programami i czerń nie schodziła na tyle nisko, na ile powinna. Dokladnie, dzisiaj moge odpalic program i zmierzyc i black level jest sporo podniesiony. Ja wiem, ze wiekszosc jak gra w dzien to tego nie widzi, albo ma inne zrodla swiatla w pokoju. Porlbem byl, jest i bedzie. Tutaj jest idealny przyklad jak skopany jest czarny: Powiedz, ze teraz nie widzisz tej szarej mgielki na ekranie. Ja wiem, ze tego niektorzy nie dostrzegaja, ale to ewidentnie psuje kontrast. Edytowane 5 godzin temu przez Joloxx9 2
Phoenix. 344 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Widze na porownnaiu owszem ale jest to mocno subiekywne i bez porownania dwoch obrazow ciezko ocenic bo u siebie tak jak pisalem nie wiedzac, ze problem istnieje nie wylapalem tego. Ale tez specem od HDR nie jestem, niemniej nadal podtrzymuje zdanie ze zadnych szarosci jak to niektorzy opisuja nie bylo. Zloze kompa wstawie oleda to wtedy bardziej zglebie temat bo teraz nie mam mozliwosci Jakies fixy polecacie na ten HDR proste??
Joloxx9 313 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu A to nie masz oleda? Jak nie to na pewno nie widziales, bo to swiecenie wyglada takl jak podswietlanie w monitorze, niby czarny ale nie. Fixy sa, mozna uzyc RTX od nvidii, mozna tez w reshade obnizyc black level, aczkolwiek wszystko zawsze sprawia, ze masz black crush bo nie jest to zrobione na silniku tylko jako postprocess. 1
Phoenix. 344 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Obecnie nie, sprzedalem bo bede bral nowego wraz z zlozeniem calego nowego komputera 1
kamilos69 38 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 14 minut temu, Phoenix. napisał(a): Jakies fixy polecacie na ten HDR proste?? https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/11?tab=posts 1
Phoenix. 344 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Na konsoli tez jest problem z HDR??
kamilos69 38 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu "Wizja artystyczna hdr" dotyka również konsol.
Rekomendowane odpowiedzi