Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, muszka napisał(a):

Prawda, trailer nie porwał na kolana. I szczerze mówiąc to Ciri już sporo graliśmy w wieśku 3, więc nie wiem czy gra z nią w roli głównej była potrzebna. 

Wolałbym jakąś oryginalna historię nieznanego nam wiedzmina, bo wtedy by było spore pole do popisu. 

Cóż, każdy fan wiedzmina i tak kupi i zagra bo jakością 3ki kupili sobie zaufanie na kilka następnych gier z tego cyklu.

No właśnie że nie każdy fan kupi , bo mnie taka gierka w stylu souls by tylko zainteresowała a na pewno tak nie będzie 

6 godzin temu, galakty napisał(a):

Dla mnie chyba największym problemem jest robienie na siłę z Ciri głównej postaci i to w dodatku wiedźmina, gdzie doskonale wiemy że nie przeszła prób. Jeśli główny bohater serii Wiedźmin nie jest wiedźminem no to ekhm, słabo :E 

Z drugiej strony wiele osób chciało Ciri w kolejnej odsłonie, sam pisałem że chętnie bym zagrał, chociaż z perspektywy czasu nie jestem już taki pewien.

A tak naprawdę nie wiemy, czy Ciri będzie główną postacią. Na bank CDP zbiera opinie i dostosuje grę, a potem powiedzą że to była tylko wizja artystyczna albo inna bzdura. 

To tak jak by w grze o nazwie  Spiderman głównym bohaterem był kapitan Ameryka xD

Opublikowano

Ciekaw że "franchise and lore designer" jest niejaki Cian Maher.

Zajmował się wcześniej głównie pisaniem newsowych artykułów o grach. Jednak po premierze drugiego sezonu serialu od Netflixa napisał "ciekawy" artykuł broniący wszystkich jego zdaniem zmian w lore jako, że były dobre i uzasadnione, a z kolei ich krytyka była często nieuzasadniona. Czy mamy sie bać?

https://ftw.usatoday.com/2021/12/the-witcher-season-2-books Tu jego artykuł

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 2
Opublikowano
5 godzin temu, Pavel87 napisał(a):

@GordonLameman No właśnie, może się okazać, że jakimś cudem jako nastolatka czy tam dorosła kobita przeszła próbę traw, która "wypaliła" jej inne umiejętności i nie będzie już Panią miejsca i czasu

Nowa logika cdpr poświęć moce telekinezy, teleportacji itd itd żeby zyskać możliwość wyciskania 150 kg sztanga na ławce xD

Opublikowano
5 godzin temu, PaVLo napisał(a):

Po prostu kontynuacja będzie na podstawie pozytywnego zakończenia Wiedźmina 3.

661d2a8bd9306_o_medium.jpg.f10cb8dacccbf90b7819565b48dc588c.jpg

A które zakończenie to jest pozytywne a które negatywne ? To jakieś nowe wymysły?

Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

A które zakończenie to jest pozytywne a które negatywne ?

Jak Geralt myśli że Ciri nie żyje, ubija ostatnią Panią Lasu i załamuje się osamotniony w domku na bagnie, otoczony przez potwory to raczej moim zdaniem negatywne zakończenie :P

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Moim zdaniem ten zwiastun jest bezsensowny, ale jak widać niektórym się podoba ;), przede wszystkim Ciri to podobno miała być bardzo potężna postać, za którą kiedyś uganiało się pół świata a tu wygląda jak reskin Geralta 1:1, eliksiry, miecze, nawet ubiera się tak samo, poza tym wiedźmińska sztampa aż wylewa się z tego trailera, znowu zlecenie na potwora i ten tekst na końcu który słyszeliśmy już 1000x o tym, że ludzie to potwory... ileż można, nie wiem kto wpadł na pomysł tego trailera ale wygląda to tak jakby to było wygenerowane z ChataGPT.

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Frog67 napisał(a):

Ciekaw że "franchise and lore designer" jest niejaki Cian Maher.

Zajmował się wcześniej głównie pisaniem newsowych artykułów o grach. Jednak po premierze drugiego sezonu serialu od Netflixa napisał "ciekawy" artykuł broniący wszystkich jego zdaniem zmian w lore jako, że były dobre i uzasadnione, a z kolei ich krytyka była często nieuzasadniona. Czy mamy sie bać?

https://ftw.usatoday.com/2021/12/the-witcher-season-2-books Tu jego artykuł

O Panie, to mnie bardziej zmartwiło niż ten średni trailer. 

Nic mnie tak nie wkurwia jak robienie seriali na podstawie znanych książek i zmienianie czego tylko się da przez scenarzystów. Jak te pacany są takie świetne w pisaniu to niech sami napiszą książkę, która się ludziom spodoba i niech sobie z niej róbią serial a nie zmieniają coś co fani polubili i chcą po prostu zobaczyć w innym medium.

Edytowane przez muszka
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Frog67 napisał(a):

Przypadek.... nie sądze.

Pewnie jadą na RTX 9090 Ti Super bo gdzieś w okolicach jej wydania ten wiesiek wyjdzie. Więc na czym oni tam to testowali obecnie nie ma znaczenia.

Opublikowano
4 godziny temu, galakty napisał(a):

Oficjalnie w sadze były 3 szkoły, ale Redzi sobie dorobili żeby było więcej ubrań do grindu xD 

Teraz już 4 bo w nowej książce pojawia się cech żmiji

4 godziny temu, Vulc napisał(a):

Percival i Marcin Przybyłowicz, nie zapominajmy. ;)

I Adam skorupa też kawał dobrej roboty w wiedźminie 2

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

A jaka Ciri jest z charakteru (nie czytałem książek)? Będzie mi brakowało tych błyskotliwych ripost Geralta.

W książce przypomina emhrya dlatego nawet  jego tępe wojsko odrazu się poznało że są spokrewnieni 

Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

A na kiedy jest przewidziany Remake jedynki? 

Jedynka będzie nadrabiać słabą sprzedaż 4 xD

41 minut temu, tuhmunud napisał(a):

Jak Geralt myśli że Ciri nie żyje, ubija ostatnią Panią Lasu i załamuje się osamotniony w domku na bagnie, otoczony przez potwory to raczej moim zdaniem negatywne zakończenie :P

W każdym zakończeniu można wymienić aspekty negatywne i pozytywne , więc nie ma czegoś takiego jak zakończenie pozytywne czy negatywne jednoznaczne 

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano
46 minut temu, voltq napisał(a):

A które zakończenie to jest pozytywne a które negatywne ? To jakieś nowe wymysły?

Ty no zakończenie, w którym Ciri ginie a Gerwazy (co zostało dobitnie zasugerowane) umiera w tym domku ubity przez chmarę potworów raczej pozytywne nie jest :E

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, GTM napisał(a):

Moim zdaniem ten zwiastun jest bezsensowny, ale jak widać niektórym się podoba ;), przede wszystkim Ciri to podobno miała być bardzo potężna postać, za którą kiedyś uganiało się pół świata a tu wygląda jak reskin Geralta 1:1, eliksiry, miecze, nawet ubiera się tak samo, poza tym wiedźmińska sztampa aż wylewa się z tego trailera, znowu zlecenie na potwora i ten tekst na końcu który słyszeliśmy już 1000x o tym, że ludzie to potwory... ileż można, nie wiem kto wpadł na pomysł tego trailera ale wygląda to tak jakby to było wygenerowane z ChataGPT.

Wg mnie mogli iść w drugą stronę i miało by to sens , jakieś zagrożenie które niszczy wszystkie światy, ciri zostawić stare i jeszcze ulepszyć skille i gra w stylu souls like sekiro itd , z dobrą fabuła 

Po co ta próba traw ?

Oczywiście to tylko moje zdanie

3 minuty temu, TmK napisał(a):

Ty no zakończenie, w którym Ciri ginie a Gerwazy (co zostało dobitnie zasugerowane) umiera w tym domku ubity przez chmarę potworów raczej pozytywne nie jest :E

Ciri nie ginie w każdym zakończeniu, a śmiercią parszywego odmieńca kto by się przejmował xD

Bez wiedzmakòw na tym etapie historii świat byłby lpeszy

Edytowane przez voltq
Opublikowano
43 minuty temu, voltq napisał(a):

Dla mnie negatywne, gdy Ciri zostaje Cesarzową lub ginie (prawdopodobnie), a pozytywne, gdy zostaje Wiedźminką.

Nie wiemy jeszcze czy czwarta część będzie na podstawie wyboru drogi Wiedźminki, czy gdy Ciri "poświęca" się by przerwać niszczenie światów przez Białe Zimno, ale ostatecznie przeżyje.

QBPp5vz.jpg

Opublikowano
12 minut temu, Kris194 napisał(a):

Czegoś tu chyba nie rozumiem, jak twórcy klepią cały czas to samo to wszyscy narzekają na schematyczność, jak pojawia się coś nowego to niektórzy narzekają, że muszą grać kobietą :E

Mogę grać kobietą ale jak mam widok z 3 osoby to bohaterka musi mieć kształty jeszcze lepsze niż w stellar blade :D