Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Historia Vesemira też byłaby ciekawa, ale niejako W3 ją zakończyło, trzeba by się cofnąć w czasie. 

Właśnie tak myślałem, żę cofną się w czasie, pokażą historię Vesemira a ostatnią sceną z nowej trylogii będzie np scena, gdy Vesemir uczy rzemiosła swojego nowego ucznia, Geralta. 

Opublikowano
13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Mnie się trailer podoba. Szczególnie ostatnie zdanie.

wybor Ciri jest dość bezpieczny i podejrzewam że zostanie dobrze przyjęty na pozostałych rynkach. Nie wiem jak pożenią jej nowe umiejętności z fabułą, ale to jest do zrobienia.

Szczerze? Trochę taka zagrywka po linii najmniejszego oporu, pożyczka z trailera "killing monsters" do W3. Jak na coś, co ma promować nową odsłonę, mogli się bardziej postarać. Dostaliśmy dość przewidywalną zajawkę ze złymi, zabobonnymi wieśniakami i odwiecznym dylematem kto tutaj jest potworem. 😉

No, ale Ciri jest przynajmniej "swoja". Ja akurat jestem zwolennikiem dobrze napisanych postaci predefiniowanych vs jakieś cuda z kreatora.

Z jej nowymi umiejętnościami, w tym tymi typowo wiedźmińskimi, których mieć nie powinna, to akurat prosta sprawa - Starsza Krew. W świetle możliwości jakie ma dziewczyna, można tutaj sprzedać absolutnie wszystko. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Pavel87 napisał(a):

Właśnie tak myślałem, żę cofną się w czasie, pokażą historię Vesemira a ostatnią sceną z nowej trylogii będzie np scena, gdy Vesemir uczy rzemiosła swojego nowego ucznia, Geralta. 

I gra sprzedałaby się dużo gorzej niż z Ciri w roli głównej ;) 

Opublikowano
22 minuty temu, skypan napisał(a):

CDPR nie dopasował W4 do mojego najlepszego z najgorszego zakończenia :placz:

No właśnie, jeżeli w czwartej części będziemy importować save z części trzeciej to ciekawe jak to wytłumaczą jak komuś Ciri zginęła...Pewnie będzie tak, że jednak udało jej się jakimś cudem uniknąć śmierci ;) 

Opublikowano

Zawsze jedno z zakończeń jest kanoniczne, tutaj można w sumie uczynić takim dwa z W3. Pannie się przestało podobać cesarzowanie i wróciła na szlak. To akurat żaden problem. 

Opublikowano
18 minut temu, Jaycob napisał(a):

Mam nadzieję, że pod kątem walki przebije, bo ta lekko mówiąc ssała.

No walka była mega drewniana, ale w W3 klimat polskości wylewał się wiadrami ;) 

12 minut temu, PaVLo napisał(a):

Po prostu kontynuacja będzie na podstawie pozytywnego zakończenia Wiedźmina 3.

A to było moje pierwsze zakończenie :D 

Opublikowano

Na trailerze widać, że Ciri nie nosi medalionu wilka, tylko właśnie ryśka z klanu, więc też tutaj też widać, że idzie swoją drogą a nie wytyczoną przez Geralta. Ciekawe czy próba traw też jej wypaliła PMS bo jednak comiesięczne krawienie może wabić niektóre potwory

Opublikowano
9 minut temu, galakty napisał(a):

A to było moje pierwsze zakończenie :D 

Mnie wydawało się, że jak została cesarzową, ale potem cofnąłem ostatnie 30h gry i zmieniłem wybory, aby zrobić to "najlepsze" ⚔️ :D

• Haha 3
Opublikowano
9 minut temu, Pavel87 napisał(a):

tylko właśnie ryśka z klanu

Nosi ze szkoły Kota bo taki wzięła z Leo Bonharta.

Czyli pozytywne zakończenie W3 jest kanoniczne, Ciri wiedźminką. To zostawia nas z opcją, że Północ wygrała wojnę, patrząc na zacofanych wieśniaków i preferencje Redów pewnie zostawią Radowida na tronie. Dziwi mnie trochę decyzja, żeby historia toczyła się po wydarzeniach z poprzednich gier, książki i gry dawały do zrozumienia, że czas wiedźminów się kończy, potwory, starsze rasy etc. wypycha cywilizacja, wiedźmini stają się zbędni. Taka decyzja wyrzuca decyzje gracza przez okno co dla mnie jest zawsze minusem (mimo że sam miałem takie zakończenie).

Moim zdaniem historia sprzed czasów Geralta, kiedy świat był jeszcze bardziej dziki byłaby lepsza (albo inne miejsca niż Królestwa Północy), ale to byłoby bardziej z ich strony ryzykowne rozwiązanie. Sami Redzi wprowadzili inne cechy wiedźmińskie i ich lore w samodzielnym Gwincie, więc potencjał tam leży niewykorzystany. A jeśli chodzi o Ciri to do mutacji potrzebny jest bardzo potężny czarodziej/czarodziejka, wątpię żeby Yennefer była skłonna oglądać jak jej córka cierpi przemiany, Triss też wątpię. W samych książkach przecież przejście prób wiązało się z śmiertelnością 80% i przechodzili je młodzi chłopcy, których ciała były jeszcze "plastyczne", a dziewczyny nie mogły ze względów biologicznych... Więc decyzja żeby Pani Czasów i Miejsc, która może być konieczna do ratowania świata przed białymi zimnami czy innym plugastwem, ryzykowała życie żeby móc cosplay'ować tatusia jest dziwna.

Może jestem negatywnie nastawiony, bo Ciri nie znoszę z Sagi. Mam nadzieję, że gra dowiezie dobrą historię i znany nam klimat :)

Opublikowano
3 minuty temu, tuhmunud napisał(a):

Więc decyzja żeby Pani Czasów i Miejsc, która może być konieczna do ratowania świata przed białymi zimnami czy innym plugastwem, ryzykowała życie żeby móc cosplay'ować tatusia jest dziwna.

Może jestem negatywnie nastawiony, bo Ciri nie znoszę z Sagi. Mam nadzieję, że gra dowiezie dobrą historię i znany nam klimat :)

Tak samo to odczuwam, ale jeśli odrzucić książki i sens, to taki wybór już ma ręce i nogi. Historia i gameplay będą ciekawe, nowe możliwości dzięki starszej krwi. 

I też chciałbym się mocno cofnąć w czasie, do początków Wiedźminów. Tylko coś czuję że to nie nastąpi.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Pavel87 napisał(a):

No właśnie nie jestem pewien czy to kot, trochę podobny do tego, który chyba miał być cechem "Rysia" z tego co pamiętam

Ryś nie kot? :P

A na poważniej, to może, ale nie widziałem tego cechu jeszcze nigdzie wspomnianego w ich wcześniejszych grach

Edytowane przez tuhmunud
Opublikowano
41 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Ale teraz Sapkowski będzie miał nawał pomysłów na napisanie kolejnej książki :E 

Tez tak uwazam, skoro wczesniej pisal ksiazki na podstawie gier to i teraz nie przepusci okazji.

• Haha 1