Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I nie było już nikogo (2015) 7,5/10

Właściwie to jest mini serial składający się z 3 odcinków. Łącznie wychodzi ok 2h 50min (czyli podobnie jak w badziewiach od Marvela). Fajnie zrealizowany i zagrany. Historia trzyma w napięciu. Agatha Christie więc wszystko jasne. Dobrze się ogląda, nawet nie odczułem jak zleciały te 3 godziny.

Opublikowano

Jestem po seansie Nosferatu. Bardzo, bardzo dobre kino. Dźwięk, scenografia, zdjęcia - pierwsza klasa. Przyzwoita gra aktorska, idealnie dobrani aktorzy. Nie jest to IMO film oscarowy (to w zasadzie może być równie dobrze komplementem :E ), ale zdecydowanie wart polecenia. Od Eggersa nie widziałem tylko The Witch, reszta mi się mniej lub bardziej podobała.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Vulc napisał(a):

Jestem po seansie Nosferatu. Bardzo, bardzo dobre kino. Dźwięk, scenografia, zdjęcia - pierwsza klasa. Przyzwoita gra aktorska, idealnie dobrani aktorzy. Nie jest to IMO film oscarowy (to w zasadzie może być równie dobrze komplementem :E ), ale zdecydowanie wart polecenia. Od Eggersa nie widziałem tylko The Witch, reszta mi się mniej lub bardziej podobała.

Teraz Oscar jest znakiem, żeby nie oglądać. xD

Jump scare-ami tam chyba nie straszą co? Mam słabe serce już i typowych horrorów straszaków od lat nie oglądam. :D

Przy okazji przypomniał mi się moim zdaniem świetny Pozwól mi wejść / Låt den rätte komma in (2008). Polecam. 

Edytowane przez J4Z66
  • Upvote 2
Opublikowano

Nie, to nie jest typowy straszak z tanizną w postaci jump scarów, tutaj napięcie buduje się dźwiękiem, cieniami i montażem scen. Więc serce raczej bezpieczne. Raczej. ;)

Pozwól mi wejść - również polecam, obejrzałem chyba właśnie z polecenia w tym wątku. Fajne, kameralne kino.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Tornado3 napisał(a):

Oglądał ktoś z Was Gomorre ? 

oczywiście, tak film ( 2008 ), jak i później wybitny serial

bardzo lubię włoskie i francuskie kino sensacyjne

24 minuty temu, J4Z66 napisał(a):

The Quick and the Dead (1995).

wtedy mi się to podobało, ale teraz, hmm

Sharon robiła robotę, sam film też wtedy nie najgorszy, pamiętam że równocześnie z Bad Boys to weszło

z tym westernów z lat 8x/9x to bardzo mi się podobały dwie częsci młodych strzelb, dwójka nawet lepsza..

no i oczywiście tańczący z wilkami, ale to do tej pory mój top ten

Edytowane przez miro
  • Thanks 1
Opublikowano

jasne, bez przebaczenia, Clinta  z Clintem w roli głownej to też absolutny klasyk

choć mnie nie rzucił na kolana, on wtedy kilka oscarów zgarnął, w tym te najwazniejsze

Zawsze uważałem że Eastwood był/jest lepszym reżyserem niż aktorem

Bardzo też lubię jego syna Scotta.

• Like 1
Opublikowano

dobry, dobry, tam chodziło o niemodny czas dla westernów, lata 80/90

te młodsze to np 3:10 do Yumy z Russelllem i Bale kapitalny, tak samo 7 wspaniałych nowa wersja z Denzelem.

Mnie stare westerny męczą, tak jak często kino wojenne, film trwał 3 godziny, z tego 2,5 przegadane i potem dopiero akcja ;)

• Like 1
Opublikowano
W dniu 16.02.2025 o 07:45, stefan999 napisał(a):

Nowy Kapitan Ameryka to taki średniak. Tak naprawdę to dobra jest tylko końcówka. 6.5/10

Miałem iść, ale na filmwebie wieszają na nim psy. Ocena na google 57% :hihot:

Opublikowano (edytowane)

lol, to był nowy Cap? Bez Evansa? Lol

Ja niedawno obejrzałem Deadpool i Wolverine. No nie był zły, ale chyba przez ładnych parę lat nie ruszę nic Marvela. xD

Edytowane przez J4Z66
Opublikowano

Nasz wiedzmin był super, miło wspominam oprócz tego smoka na koniec :E ;D

1 godzinę temu, J4Z66 napisał(a):

lol, to był nowy Cap? Bez Evansa? Lol

Teraz capitanem jest Sam wilson (Falcon) ten co otrzymał na koniec avengers end game tarczę od Evansa :D 

Opublikowano

Cicha noc (2017) 6/10

Nie jestem jakimś fanem polskich filmów (tych z ostatnich lat) ale ten jest całkiem udany. Choć to kalka filmów Smarzowskiego. Tylko bez większej intrygi. To jest prosta historia o typie co wraca ze szparagów na święta do domu. Mamy tu wszystko co słyszeliśmy o rodakach na zmywaku, do tego polską biedę, pijaństwo, zdrady i bicie żony. Można obejrzeć.

• Upvote 1