Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, miro napisał(a):

nie no, ja ją zawsze ceniłem, dobra i zdolna jest

a że brzydula, no coż, Baśka Streisand też do najpiękniejszych nie należała i to łagodnie powiedziane

Głos świetny fakt ale kiczowate piosenki i tragiczny wygląd dopasowany do standardów ostatniej dekady skutecznie odpychały mnie od niej natomiast w "A star is born" przynajmniej przez jakiś czas filmu zagrała normalną osobę i nie tylko głos ale też wygląd i utwory się zgadzały że tak powiem ;) Długo jednak to nie potrwało, nawet Cooper nie dał rady jej powstrzymać przed sprzedaniem się :ExD 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@j4z

hah, doskonale wiem o co chodzi, z Jentl będzie tak samo, 

odrzuć uprzedzenia i spróbuj, po prostu wspaniałe, epickie filmy 

2 minuty temu, Send1N napisał(a):

Głos świetny fakt ale kiczowate piosenki

jakie czasy, takie divy, kiedyś była Madonna i Whitney, potem m.in Lady Gaga, teraz jest jeszcze gorzej. hehe

Edytowane przez miro
  • Upvote 1
Opublikowano

He nawet nie wiedziałem ze to jakiś remake :E

Co do wyglądu, i Gaga i Straisand miały większy nos, mnie tam się podobają. Wcale nie są brzydkie, wręcz przeciwnie.

Ogólnie jak Gage zobaczyłem pierwszy raz bez udziwnień to mowie WTF to ta sama osoba? :E

Fajnie że w filmie nawet o tym wspomina, ze nie dawali jej szans na sukces bo ma kinol za wielki...

MicrosoftTeams-image-5.jpg

NINTCHDBPICT000638746811.jpg?strip=all&q

Pitolenie o szopenie osób które jak zawsze zazdroszczą talentu.

A śpiewać ona potrafi, tez ją późno odkryłem...

• Like 2
Opublikowano

nie każda musi wyglądać jak Beyonce czy Dua Lipa 

Adele też była smokiem a jakoś się przebiła, Lady Gaga miał od początku pod górkę, po prostu była i jest dobra, teraz już nic nie musi..

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, miro napisał(a):

nie każda musi wyglądać jak Beyonce czy Dua Lipa 

Offtop się robi sami koneserzy damskiej urody się znaleźli :ExD jak już rozmawiamy to dla mnie najlepiej prezentowała się Nicole Scherzinger :thumbup: Brakuje jeszcze opinii Odina która piosenkarka miała najlepsze cycki 8:E

• Haha 3
Opublikowano
7 godzin temu, Send1N napisał(a):

Offtop się robi sami koneserzy damskiej urody się znaleźli :ExD jak już rozmawiamy to dla mnie najlepiej prezentowała się Nicole Scherzinger :thumbup: Brakuje jeszcze opinii Odina która piosenkarka miała najlepsze cycki 8:E

Doda. A niby kto:lovin:

• Haha 1
Opublikowano

Ja ostatnio odświeżyłem sobie dokonania Jima Carreya. Szkoda, że tak rzadko grywał w poważnych filmach, a to przecież bardzo dobry aktor, a nie tylko gumowa facjata. Jak ktoś jeszcze nie oglądał to polecam "Zakochany bez pamięci" oraz "Człowiek z księżyca"

• Like 1
Opublikowano

Oba świetne, choć to nie są filmy, które z miejsca wydawać się mogą interesujące. Carrey błyszczy właśnie w takich produkcjach, z Truman Show na czele. W Polsce sprzedawano go głównie poprzez głupkowate komedie.

• Like 1
Opublikowano

Warframe (2025) dostępny na Prime.

Jeśli ktoś lubi klimaty wojny w Iraku, to moim zdaniem warto.

Film ma swój klimat i koniec końców chyba fajnie chwyta bezsens wojny (przynajmniej z perspektywy tej konkretnej misji) i jej przypadkowość na poziomie oddziału. Nie jest to "film akcji", pomimo tego, że się strzelają, są wybuchy i latają samoloty, więc jeśli ktoś oczekuje "Helikoptera w ogniu", to jednak nie ten adres.

Opublikowano

Hell Comes to Frogtown (Miasto żab) 1988

Film tak zły, że aż dobry. Typowa produkcja klasy B z czasów VHS. W głównych rolach Roddy Pipper znany z Oni żyją oraz laska co grała z Arnoldem w Conanie. Fabuła pisana po lsd. Historia postapo, gdzie mężczyźni stanowią mały procent populacji, a takich co nie strzelają ślepakami to można ze świecą szukać. Nasz bohater, buhaj rozpłodowy udaje się na misję do miasta opanowanego przez zmutowane żaby w celu uwolnienia przyszłych matek.

p10888_p_v8_ab.jpg

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Trochę poważniej, brytyjski Santosh, dla smakoszy, 

zacytuje jeden tekst z filmweb:

Wszystko tam jest – kastowa społeczność, patriarchalna i tradycyjna do bólu, przeżarta korupcją. Widz nie dostaje nawet iskierki nadziei na pocieszenie, bo w Indiach jej zwyczajnie nie ma. Ten film boli – i jest bardzo ważny.

https://www.filmweb.pl/film/Santosh-2024-10051643

petarda kino !

Edytowane przez miro
  • Thanks 2
Opublikowano

Mission Impossible: Final Reckoning. Ponad 40 lat w biznesie, ponad 60 lat na karku, a Tom Cruise nadal nie rozmienia się na drobne i uczy Hollywood jak zrobić dobry film akcji. Czy najlepszy w serii? Niekoniecznie. Tym niemniej nadal topowa produkcja w gatunku, z całą charakterystyczną dla niej spektakularnością. 

• Like 1
  • Upvote 2