Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cycki były?

6 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Dobry jest ten Predator Badlands. Historia ciekawa bo wciągnęło mnie, że nawet do kibla nie wyszedłem, w telefon nie spojrzałem ani nawet o jedzeniu nie pomyślałem. Znowu coś świeżego w uniwersum Predatora po Prey. Nawet jakbym chciał się do czegoś przyczepić to ciężko coś znaleźć. 

.

Opublikowano

Finestkind (2023) 6/10

Nie wiem czemu ten film został zjechany przez recenzentów. Na pomidorach ma ocenę 29%, od widzów 59%. Nie jest to jakiś wybitny obraz ale można obejrzeć. Obsada jest ok, Lee Jones, Foster i Ortega. Historia jest banalna. Dwóch braci co mają różnych ojców. Jeden dorastał w biedzie i ciężko pracuje, drugi to taki "Oskarek"  studencik, co chcę zbliżyć się do brata i spróbować czegoś innego. Film pokazuje rozwarstwienie społeczne w USA oraz jak łatwo można wpaść w kłopoty. Do piwa jak znalazł.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery. Kolejna odsłona serii Knives Out. Po świetnej jedynce, mocno rozczarowującej dwójce, Johnson ponownie wraca na właściwie tory. I choć udało się częściowo wykorzystać potencjał aktorski gwiazd (Brolin, Close, Craig), a O'Connor walnął popisówkę, nadal sporo brakuje do pierwszej części. Film nieco za długi, intryga nie tak przemyślana, ale jest progres. Do obejrzenia na Netflixie.

7/10.

Edytowane przez Vulc
Opublikowano

Szczerze mówiąc to mi się oba podobały :E mimo że nie lubię polskich filmów jakoś tak dałem szansę do piwka bo podobał mi się stary hooligans 2005 i się wciągnąłem, czy się komuś podoba czy nie to trzeba przyznać że Damięcki zrobił robotę :thumbup:

• Like 1