j4z 1 873 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Wyzywać się też zapraszam do polityki, a nie tutaj, gdzie kulturalnie rozmawia się o sztuce. 3
Mar_s 2 486 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Na razie to sami robicie syf dyskutując nie wiadomo o czym i po co Gordon nie zgłosił tego linku, po prostu skoro robi za forumowego prawnika to chciałem żeby potwierdził to co napisałem, więc czepiacie się chłopa zupełnie bez powodu. 2
leven 967 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja (edytowane) Imię Róży: https://vider.pl/vid/+fe8sc1m Tam też mam konto EDIT: przepraszam, poniosło mnie Nikt, oprócz moderacji, nie ma prawa kwestionować moich wypowiedzi. https://www.cda.pl/video/15337458d Edytowane 1 Maja przez leven 1
leven 967 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja (edytowane) Czy ktoś z Nas jest Vampirem ? https://www.cda.pl/video/19091147b7 Ona ma dziurkę w brodzie, jest piękna Edytowane 1 Maja przez leven 1
j4z 1 873 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Oceny słabe, ale obierze kiedyś, bo lubię wampiry. 😀 Mógłbyś podawać nazwę? W linkach, które dajesz przeważnie nie ma nazwy filmu, a klikać raczej nie będę.
GordonLameman 10 200 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja (edytowane) . Edytowane 24 Czerwca przez GordonLameman 2
j4z 1 873 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Cieplusi, aczkolwiek naiwny okład na serduszko... A i beczkę ze dwa razy miałem. Zdecydowanie warto https://www.filmweb.pl/film/Serce+i+dusze-1993-6084
leven 967 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Ciekawe, kto pamięta Konwój: https://www.cda.pl/video/2508939fb/vfilm
hubio 1 345 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Polecam film "Zniknięcia". Naprawdę fajne połączenie horroru, dramatu i filmu kryminalnego. Bardzo dobra gra aktorska. Jak zwykle z filami wydawanymi przez ostatnie parę lat miałem obawy czy nie jest przekombinowany, pełen przenośni itp. Nie - nowoczesne, ale dobre kino. Wleciało parę Oscarów. Ogląda się dobrze. Polecam. 1
Lypton 1 261 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja 8 godzin temu, hubio napisał(a): Wleciało parę Oscarów. A dokładnie to jeden, heh. leven niezły meltdown. 2
Mar_s 2 486 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Wyczyszczone. Kolego @leven, ja generalnie nie mam nic przeciwko takim linkom, ale nie wiem czy spamowanie nimi do tego stopnia powinno być dopuszczalne na forum. Pomijam fakt że faktycznie nie zamieszczasz tytułów nawet. Do klasyki w rodzaju "Konwoju" raczej nikt się nie przyczepi, ale wiadomo że nie są to oficjalne wrzuty dystrybutora tylko pirackie treści. 1
hubio 1 345 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja (edytowane) 4 godziny temu, Lypton napisał(a): A dokładnie to jeden, heh. Tak zgadza się. Dzięki za sprostowanie. Powinienem napisać wleciał jeden Oscar i była jedna nominacja Dla mnie, jak pisałem, miłe zaskoczenie. Obawiałem się jakieś dramy psychologiczno-symbolicznej, a dostajemy dobrze zrobiony horror z paroma dodatkowymi elementami. Obejrzałem na HBO, oczywiście z napisami bo z dubbingiem co ostatnio robią to nieporozumienie. Edytowane 6 Maja przez hubio
Lypton 1 261 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja (edytowane) 39 minut temu, hubio napisał(a): Tak zgadza się. Dzięki za sprostowanie. Powinienem napisać wleciał jeden Oscar i było parę nominacji Nominacja też była jedna. Z której wpadł ten jeden Oskar. Dwie nominacje do Złotych Globów były. Edytowane 6 Maja przez Lypton 1
Send1N 5 961 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Polecaliście tutaj wcześniej Project Hail Mary https://www.filmweb.pl/film/Projekt+Hail+Mary-2026-10047841 wczoraj w końcu wleciał u mnie i był świetny, czekałem na ten film po tym jak świetnie Gosling zagrał w genialnym First Man (2018) wiedziałem że będzie dobrze Interstell'ar to to nie jest gdyby ktoś się zastanawiał, to dużo bardziej pozytywna i luźna produkcja, czegoś takiego się nie spodziewałem ale jak najbardziej na plus 1
miro 1 244 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja w poniediziałek jest oficjalna premiera polska na vod, z oficjalnymi napisami i nie zdziwiłbym się z dubbingiem oni oglądali z tymi pseudo polskimi napisami AI, nie są złe...
leven 967 Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja Moder ? wywaliłeś mój film ? Ostateczne rozwiązanie. Lecisz za to do Admina. 1
Badalamann 1 103 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) Mortal Kombat 2. Większośc filmu to sceny walk. Niezłe, kilka bardzo dobrych. Fabuła banalna, służy tylko uzasadnieniu czemu bohatorwie gdzieś ruszają, a wszędzie muszą walczyć. Wszystko w większośći w mrocznym klimacie, z znacznym poziomem brutlaności i dużą ilościa humoru czerpanego wprost z gier MK. Tego oczekiwałem i to dostałem. Edytowane 13 Maja przez Badalamann 1
Oldman 579 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja W dniu 7.05.2026 o 13:44, Send1N napisał(a): Polecaliście tutaj wcześniej Project Hail Mary https://www.filmweb.pl/film/Projekt+Hail+Mary-2026-10047841 wczoraj w końcu wleciał u mnie i był świetny, czekałem na ten film po tym jak świetnie Gosling zagrał w genialnym First Man (2018) wiedziałem że będzie dobrze Interstell'ar to to nie jest gdyby ktoś się zastanawiał, to dużo bardziej pozytywna i luźna produkcja, czegoś takiego się nie spodziewałem ale jak najbardziej na plus do swietnego to wg mnie daleko bardzo daleko, solidny średniaczek w familijnych klimatach i otoczce S-F bardzo hajpowany (moim zdaniem niesłusznie) W dniu 6.05.2026 o 01:38, hubio napisał(a): Polecam film "Zniknięcia". Naprawdę fajne połączenie horroru, dramatu i filmu kryminalnego. Bardzo dobra gra aktorska. Jak zwykle z filami wydawanymi przez ostatnie parę lat miałem obawy czy nie jest przekombinowany, pełen przenośni itp. Nie - nowoczesne, ale dobre kino. Wleciało parę Oscarów. Ogląda się dobrze. Polecam. Dużo dużo lepszy niż jego poprzedni gniotek "Barbarian" tego reżysera ale nie na tyle dobry żeby dawać nagrody , bez jaj. Wg mnie solidne 7/10 (w pełnej 10 stopniowej skali)
ODIN85 4 926 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 2 godziny temu, Badalamann napisał(a): Mortal Kombat 2. Większośc filmu to sceny walk. Niezłe, kilka bardzo dobrych. Fabuła banalna, służy tylko uzasadnieniu czemu bohatorwie gdzieś ruszają, a wszędzie muszą walczyć. Wszystko w większośći w mrocznym klimacie, z znacznym poziomem brutlaności i dużą ilościa humoru czerpanego wprost z gier MK. Tego oczekiwałem i to dostałem. Pewnie zaraz wleci do neta bo słabo z odbiorem w kinach.
Badalamann 1 103 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja @ODIN85 Pewnie w czerwcu wejdzie na HBO. Jeśli faktycznie będzie słabo w kinach to niedobrze, bez zysku nie bedzie części 3 ;/ Ale coś kojarze newsa, że miał lepsze otwarcie niż część 1, także jestem dobrej myśli.
Lypton 1 261 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Pierwsza część wyszła w czasach pandemicznych i miała niższy budżet. Dwójkę dofinansowali (55 mln vs 80 mln), a wynik jest póki co taki średni. Przede wszystkim słabo to wygląda na rynkach spoza USA - o połowę mniej hajsu. Ostatecznie wpadnie między 150-175 baniek, co będzie wynikiem takim se i nie będzie już argumentu "bo covid". 1
hubio 1 345 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 53 minuty temu, Oldman napisał(a): Dużo dużo lepszy niż jego poprzedni gniotek "Barbarian" tego reżysera ale nie na tyle dobry żeby dawać nagrody , bez jaj. Wg mnie solidne 7/10 (w pełnej 10 stopniowej skali) 7/10 - uczciwa cena Ja 8/10 szczególnie biorąc pod uwagę co się ostatnio kręci tu trzeba docenić.
LeBomB 2 247 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 25 minut temu, Badalamann napisał(a): Ale coś kojarze newsa, że miał lepsze otwarcie niż część 1, także jestem dobrej myśli. To radzi sobie czy nie radzi?
Rekomendowane odpowiedzi