j4z 1 432 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Obejrzałem jedenaście odcinków Tsubasy. Pierwszy mecz trwał tylko cztery odcinki. Ależ były emocje. 😀 W następnym pojawi się Kojiro. 1
Kabor 532 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego (edytowane) W dniu 11.02.2026 o 18:11, Sidr napisał(a): Jes tszacunek dla inteligencji widza - od strony dialogów i hisatorii jest dobrze Spoiler Zwłaszcza ze Szponami Śmierci. Na początku jeden się prostuje i rozwala bez problemu futrynę budynku a jednak bramy na łańcuch nie są wstanie rozwalić - to jest ten szacunek do inteligencji widza? Do tego potem kilka szponów rozwalanych jednym strzałem czy cięciem. Edytowane 16 Lutego przez Kabor
miro 1 138 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego ktoś już pisał o nim chyba , https://www.filmweb.pl/serial/Chad+Powers-2025-10059276 "Chad Powers" niestety tylko 6 niedługich odcinków, troszkę podobny do Teda Lasso Świetny
Sidr 240 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego 5 godzin temu, Kabor napisał(a): Ukryj zawartość Zwłaszcza ze Szponami Śmierci. Na początku jeden się prostuje i rozwala bez problemu futrynę budynku a jednak bramy na łańcuch nie są wstanie rozwalić - to jest ten szacunek do inteligencji widza? Do tego potem kilka szponów rozwalanych jednym strzałem czy cięciem. Gwarantuje Ci, że w każdym serialu, nawet najlepszym i najwyżej ocenianym znajdziesz jakieś bzdury. Kwestia jeszcze co i jakąmiarą oceniamy.
Oldman 534 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego (edytowane) Rycerz 7 królestw, odcinek 5 ...ale to był dobry odcinek Edytowane 16 Lutego przez Oldman 1 1 2
Dimazz 729 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego (edytowane) Ta retrospekcja niepotrzebna ale opowiadanie jest krótkie więc musieli jakoś wydłużyć odcinki. HBO umie w seriale. Szkoda że będą teraz netflixem Edytowane 16 Lutego przez Dimazz
ODIN85 4 253 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Spartacus taki sobie. Dużo polityki mało akcjii. Dzieje się coś od 7 odcinka a z zakończeniem mocno odjechali 6/10. 1
Liber8 201 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Pół-serial (?) dokumentalny o ujawnieniu.. The Age of Disclosure (2025), który przedstawia rozmowy z byłymi i obecnymi urzędnikami wojskowymi oraz wywiadowczymi, którzy twierdzą, że rządy USA ukrywają dowody na istnienie pozaziemskich zjawisk i technologie z nimi powiązane.
j4z 1 432 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 19 godzin temu, Oldman napisał(a): Rycerz 7 królestw Widziałem gdzieś posty, że jest tam sporo ciemnoskórych postaci, niekoniecznie pierwszo czy drugoplanowych, co według znawców uniwersum nie powinno mieć miejsca. Zgadzasz się z tą opinią? 1
Oldman 534 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 3 godziny temu, j4z napisał(a): Widziałem gdzieś posty, że jest tam sporo ciemnoskórych postaci, niekoniecznie pierwszo czy drugoplanowych, co według znawców uniwersum nie powinno mieć miejsca. Zgadzasz się z tą opinią? Jesli faktycznie ktoś sie dopatrzył w tym serialu jakiejs większej ilosci ciemnoskórych postaci (ja nie zauważyłem ale moze sie mylę) to musiałybyć postacie czwartoplanowe albo nawet piątoplanowe, bo jesli chodzi o główną obsadę to jest wyjątkowo "po staremu zrobiony" serial Z aktorów którzy mogą sie potencjalnie łapać do takiej klasyfikacji znalazłem dwóch: Tanzyn Crawford jako Tanselle Youssef Kerkour jako Steely Pate 1
ghostdog 1 092 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Ja to bym chciał sobie przypomnieć serial z danych lat - "Gdzie diabeł mówi dobranoc" (Picket Fences). Za małolata chyba nie za bardzo ogarniałem fabułę, pamiętam tylko że ruda mi się podobała. 2 1
j4z 1 432 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) Myślałem, że tylko nazwę kojarzę, ale na FW przypomniało mi się, że jakieś tam urywki widziało się. Dałem. Na listę, spróbuję kiedyś Edytowane 17 Lutego przez j4z
ODIN85 4 253 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 7 godzin temu, j4z napisał(a): No dobra, jak będzie całość, zacznę oglądać. To za 5 dni
Vulc 2 456 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 15 godzin temu, j4z napisał(a): Widziałem gdzieś posty, że jest tam sporo ciemnoskórych postaci, niekoniecznie pierwszo czy drugoplanowych, co według znawców uniwersum nie powinno mieć miejsca. Zgadzasz się z tą opinią? Pewnie chodziło o Targaryenów w czarnych zbrojach. A tak na poważnie, to nie Netflix. Przynajmniej nie w tym przypadku. Piąty odcinek Rycerza palce lizać, choć faktycznie można mieć mieszane uczucia co do pacingu. Za to pojedynek pierwsza klasa.
wallec 1 555 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Oglądam Rycerza, po drugim odcinku żona patrzy na mnie inaczej... 3
ODIN85 4 253 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Jutro chyba też wleci albo całość we wtorek
wallec 1 555 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Odcinek 5 widzowi rozwala czaszkę, rzuca na kolana. Dobry serial, ciekawa forma takich krótkich odcinków.
ODIN85 4 253 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Finał niestety w stylu GoT-cały przegadany.Dobrze że wcześniejsze odcinki były ciekawsze. Czekam na więcej. 8/10.
tgolik 655 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Od GoT odrzuciła mnie wielka polityka (już w połowie pierwszego odcinka). W Rycerzu mamy zwyczajną historię - to lubię.
ODIN85 4 253 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Walki rycerskie chyba najlepsze jakie widziałem w filmach czy serialach
maras2574 1 087 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego 8 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Finał niestety w stylu GoT-cały przegadany.Dobrze że wcześniejsze odcinki były ciekawsze. Czekam na więcej. 8/10. Kurde, nie wiedziałem że tylko 6 odcinków W sobotę skończyłem na 5. Będzie kontynuacja ??
Vulc 2 456 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Będzie, zekranizowano na razie jedno opowiadanie z trzech książkowych. 1
ODIN85 4 253 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Już kręcą Godzinę temu, maras2574 napisał(a): Kurde, nie wiedziałem że tylko 6 odcinków W sobotę skończyłem na 5. Będzie kontynuacja ?? . 1
maras2574 1 087 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Tak, właśnie przed chwilą czytałem TUTAJ
Rekomendowane odpowiedzi