Jaki serial obecnie oglądacie?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Umpero · Opublikowano
Obejrzałem tylko przytoczony fragment tu na forum. Znając szerszy pogląd Brauna na te sprawy mogę jedynie stwierdzić, że być może chodzi o to by nie machać szabelką wobec państwa, które ma w swoim arsenale broń nuklearną. Jak by nie patrzył są mocarstwem także surowcowym. W 41 roku hitlerowskie Niemcy też się mocno przeliczyły gdyż stwierdzili, że ich rozjadą w krótkim czasie, a ich zdolność do reprodukcji dywizji jest znikoma. No i owszem rozjeżdżali ich armie jedna za drugą. Tylko, że ruska machina wojenna była w stanie w miejsce rozbitej armii wstawić zaraz drugą, a kolejna już czekała na wejście tej drugiej. W 41 roku sowiecie miesięcznie produkowali 4-5 tysięcy czołgów. Była to liczba nieosiągalna dla hitlerowców. Także wnioskując trochę po omacku (gdyż nie znam całej wypowiedzi) może to dotyczyć tego, żeby nie stać się pacynkami w tej rozgrywce wojennej i działać wielowektorowo. Co do Przemyśla to zakładam, że chodzi o, że jak rusek podbije Ukrainę to będzie swoją propagandą kierunkował winę za to co się stało w stronę Polaków. Sam już wspominałem w wątku na temat wojny na Ukrainie, że Ukraińcy ze swoimi banderowskimi podwalinami i niechęciami do Polaków będą w takiej sytuacji jako pierwsi wykorzystani aby wjechać na ziemie polskie. -
Przez Pentium D · Opublikowano
Pamiętam jak przy Battlefildzie 5 wszyscy podjarani, że łooo RT a ja wtedy sobie myślałem "na co to komu w dynamicznej grze". RT miał zmienić oblicze gier i zmienił. Może i jest mniej klatek, ale za to są szumy, artefakty i smużenie -
Przez JohnyWol · Opublikowano
Tak, chodzi o banding kolorow i cieni (tu akurat tryb SDR). W systemie ustawienia domyślne, testowałem z ustawieniem 8 bit, 10 bit, 12 bit. Na monitorze tryb sRGB czyli najlepszy fabryczny, gamma ustawiona na mode 2 czyli z tego co znalazłem w necie odpowiada gammie 2.2, ale próbowałem też pozostałe. Bez większych zmian. To W grach przy trybie HDR np w Cyberpunku przy cieniach lub w zaciemnionych miejscach też trochę widać taki banding kolorów i cieni -
Przez ryba · Opublikowano
19:10 - nie zrobilem nic prowokujacego ten chlop zle skonczy kiedys. -
Przez tomcug · Opublikowano
Soft sobie radzi i dobrze odczytuje. Tylko to jest pobór samego GPU. Z wyglądu ekstra.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi