Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Vulc napisał(a):

Trzy pierwsze odcinki Black Mirror to straszna kiszka. Z trzecim na czele, gdzie twórcy za wszelką cenę chcieli mieć lesbijski romans z murzynką w klimacie starych filmów, więc na kolanie napisali jakąś absurdalną historię, żeby to wcisnąć. Porażka.

Na szczęście odcinek czwarty zmywa nieco niesmak po poprzednich, zdecydowanie najlepszy epizod, bardzo dobry sam w sobie. Nostalgia wjeżdża miejscami mocno, zwłaszcza jak na koniec poleciał kawałek z Wipeouta.

He? Pierwszy odcinek to mistrzostwo i powrót do pierwszych ciekawych serii. Potem faktycznie meh meh do 4ep.

Zostały mi dwa ostatnie.

Opublikowano
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

He? Pierwszy odcinek to mistrzostwo i powrót do pierwszych ciekawych serii. Potem faktycznie meh meh do 4ep.

Zostały mi dwa ostatnie.

Założenia były spoko, ale kiepska realizacja, dziecinne przerysowania i uproszczenia, zabiły jakikolwiek sens tego odcinka.

Opublikowano
46 minut temu, Lypton napisał(a):

Ciekawostka - gaslighting w drugim epizodzie Black Mirror S7 dotyczył nie tylko bohaterki.

Schrzanili odcinek przez ostatnie 30 sekund. Tak to był spoko.

45 minut temu, Vulc napisał(a):

Założenia były spoko, ale kiepska realizacja, dziecinne przerysowania i uproszczenia, zabiły jakikolwiek sens tego odcinka.

Dla mnie ok. Prosty pomysł i wleciał jak złoto.

Opublikowano (edytowane)

MOBLAND 2025 (1 sezon)

nowy serial gangsterski o rodzinie Harriganów, jednym z reżyserów jest Guy Ritchie, całkiem niezła obsada, imho świetnie wypada Pierce Brosnan w roli starego irlandzkiego mafiozy no i oczywiscie Tom Hardy którego już widzielismy w podobnych rolach. Obejrzałem dwa odcinki na razie, nie jest to serial wybitny ale jest naprawde całkiem spoko, jest klimacik. Na razie wstrzymam się z oceną bo za mało widziałem.

fnEUVJd.jpeg

Edytowane przez Oldman
Opublikowano

I trzeciego nie ma co oglądać, pierwszy miał pomysł i realizację, później było już tylko gorzej, z małymi wyjątkami.

Piąty epizod nowego sezonu Black Mirror ponownie bardzo dobry. Aktor dobrany idealnie.

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, J4Z66 napisał(a):

Pamiętam, że po polskim cisnęli, dopóki netflixowy nie wyszedł. xD Mi się zawsze polski podobał, nawet jak jeszcze nie było to modne. 😎

Oj tak, dopiero po latach jak wyszedł netflixowy to ludzie docenili naszego Wieśka :) Fakt, że efekty specjalne, smok i inne tego typu rzeczy były koszmarne, ale klimat na pewno lepszy niż w netflixowym :)

• Upvote 2
Opublikowano
W dniu 22.04.2025 o 07:06, J4Z66 napisał(a):

Pamiętam, że po polskim cisnęli, dopóki netflixowy nie wyszedł. xD Mi się zawsze polski podobał, nawet jak jeszcze nie było to modne. 😎

Dokładnie, chorągiewki xD 

W dniu 22.04.2025 o 07:59, ODIN85 napisał(a):

Smok kijowy a tak to lepszy pod każdym względem.

Na tego smoka można przymknąć oko :E to polska produkcja z 2002r ;) cały serial był całkiem udany, ten netflixowy mu do pięt nie dorasta. 

• Upvote 1
Opublikowano

z polskim Wiedzminem było troszkę inaczej

wychowaliśmy się na ksążkach, które czytali wszyscy

ogłosili że robią film, oczekiwania, mega wielkie, budżet spory, sponsorzy, kastingi,

relacje jak to Żebrowski ćwiczy itd itp,  a youtuba nie było i recenzentów z dupy..

no i paru znajomych poszło na premierę i każdy nie mógł uwierzyć w to co widzi, a smok przebił wszystko, generalnie totalnie pocięta historia, słaby montaż itd itp

dopiero bodaj po 2 latach wyszedł serial, sporo więcej materiału, to co w filmie kinowym zostało pocięte, tu nabrało więcej barw, przynajmniej 2 oczka wyżej w ocenie, albo i nawet 3.

jak macie możliwość to sobie porównajcie, bo pewnie wersji kinowej nie widzieliście, to jest coś, Asylum robi lepsze produkcje

a do pierwszego sezonu z neshixa osobiście nic nie mam, dwa razy obejrzałem, jak mi Yennefer na początku nie leżala, tak nawet fajnei tą historię poprawadzili. 2  sezon próbowałem, nie zmogłem.. 3 to już totalne dno.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Miałem wręcz identyczne odczucia więc podpisuje się pod tym w 100% :thumbup: film oglądałem - kiepski, natomiast serial mi się podobał i miło go wspominam ;) a co do netflixowego wiedźmina również pierwszy sezon obejrzałem bo wtedy było ciśnienie na ten serial i spore oczekiwanie niestety szału nie było, taki średniaczek nic więcej... drugi przemęczyłem totalnie takie 3/10 :E trzeciego nawet nie tknąłem jak naczytałem się że jest jeszcze gorszy niż 2 sezon.

Opublikowano
15 godzin temu, Katystopej napisał(a):

1923 - kurde, Sheridan potrafi zrobić serial tak, że patrząc wczuwam się w klimat lat '20. Drugi sezon mroczniejszy niż pierwszy, bardzo fajny.

Też obejrzałem, rewelacja :thumbup: Teraz tylko czekać na 1944 ;) 

Opublikowano

Od ostatniego wpisu ukończyłem Devil May Cry oraz jestem przed ostatnim odcinkiem drugiego sezonu 1923. Jeśli chodzi o DMC to złe toto nie jest no ale szału również nie ma - spokojnie można sobie to odpuścić. Generalnie kreska na plus, muza również (jestem stary). Nie rozumiem za bardzo zachwytów nad drugim sezonem 1923 no chyba, że 7 odcinek dużo zmienia w tym zakresie. Dla mnie drugi sezon jest ok no ale tyłka na ten moment mi nie urwało. Dla mnie z "trójcy" 1883/1923/Yellowstone "rządzi" pierwszy tytuł (1883). Następne, co będę oglądał to chyba Koło czasu (S3) do którego trochę się już zbieram. Jest to cykl, który kocham - przymierzam się do rereadu no ale na ten moment nie posiadam fizycznego wydania Nowej Wiosny. Możliwe też, że wcześniej wejdzie jednak Dojrzewanie (bo to tylko 4 odcinki).