aureumchaos 713 Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) What a Ride!! 10/10 Grafika - nic nie stutterowalo, gory przepiekne, mimika twarzy perfekcyjna. sztos. 11/10 Fabula - jako fan scfi i fantasy dostalem wiecej niz oczekiwalem, mam nadzieje, ze kojima zrobi film z tego!!! Byl moment na prawde smutny co wywolalo emocje. 9/10 Gameplay - Zabieram 1pkt bo jak dla mnie za duzo akcji bylo i wszystkiego. Znerfili krajobraz i nie bylo czelendzy, wszedzie sie dalo dojsc latwo Nie bylo przez to uczucia izolacji, atmosfery apokaliptycznosci. Tym razem byli towarzysze to i samotnosci tez nie bylo. Jakos tak fabularnie bardziej niz dramatycznie jak bylo w DS1. Ale ogolnie dobrze sie biegalo choc za duzo napackali mi online. Generalnie gre przebieglem, 2 razy zmuszono mnie do uzycia pojazdow i uzylem kilka razy tyrolek i monorail ale jak to pokazuja staty nie wiele a reszta z buta kilka foterk z koncowki: Spoiler Edytowane 12 Kwietnia przez aureumchaos 4
Jaycob 2 728 Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia Zaskoczyłeś mnie. Myślałem, że bardziej pociśniesz po gameplayu.
Jaycob 2 728 Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia To i ja dodam kilka groszy, bo ukończyłem grę na 100%: Mam dość mieszane, ale ostatecznie pozytywne odczucia. Może to tu wielu zdziwić hehe , ale najbardziej bawiło mnie to, co zawsze… rozwożenie paczek. To nadal unikalny i satysfakcjonujący mechanizm, ale niestety jednak traci na znaczeniu przez to, jak bardzo gra została ułatwiona. Udostępnili naprawdę sporo ciekawych zabawek, szkoda tylko, że były one trywializowane przez pickupa. Ten pojazd jest tak OP, że można nim wjechać niemal wszędzie, nawet pod najstromszą górę z jakimś kosmicznym nachyleniem. Do tego jest pancerny, ma wyrzutnie rakiet, jest bardzo pojemny, a dzięki kolcom i tereny śnieżne nie stanowiły dla niego wyzwania. Rozumiem, że to gra sci-fi, ale chociaż podstawa realizmu by się przydała. Wjeżdżanie pod pionową ścianę z toną ładunku na pace to przesada. Zdecydowanie zabrakło tutaj balansu. Ktoś by powiedział: "no, ale przecież nie musiałeś go używać”. Dla mnie to żaden argument - to zadaniem gry jest stworzenie wyzwania, które wymusza na graczu kombinowanie, a nie moją rolą jest sztuczne ograniczanie się, by poczuć trudność. Skoro gra dawała mi tak potężne narzędzie i wymagała przewożenia kolosalnych ciężarów, naturalne jest, że sięgałem po najefektywniejsze metody. Same lokacje są piękne, z cudownymi widokami i dużą różnorodnością: od pustyń z zamieciami, przez tereny z palmami i kanionami, aż po absolutnie zachwycające góry (szczególnie w nocy na tle księżyca). Niestety, teren często wydawał się zbyt łatwy, przez co znikało napięcie i kombinowanie znane z pierwszej części (grałem bez DC). Nie czułem już takiej satysfakcji z pokonywania trasy, jaką miałem w poprzedniej grze. Tam każda podróż do nowego posterunku była dla mnie wielką przygodą, którą się autentycznie czuło. Tutaj przykładowo NPC mówi mi przez radio, że czeka mnie ciężka przeprawa, więc jako weteran zabrałem drabiny, spraye i haki... a potem załadowałem się do pickupa i było po zleceniu 3 minuty później. Parsknąłem z tego śmiechem. Jeśli chodzi o historię, to mam z nią największy problem. Nie jestem fanem metafizycznych odlotów Kojimy - te wszystkie rozważania o duszy i cyklu życia bywały dla mnie zbyt mętne. Zdecydowanie wolę bardziej przyziemne historie, bez całej symboliki... Sama historia też bywała trochę rozwleczona Spoiler te ciągle problemy z Magellanem czy prądami smolnymi. Jednak to, co dzieje się w finale, to absolutne kino. Rozmach, fabuła, aktorstwo i dramaturgia wbijają w fotel - pod tym względem gra deklasuje jedynkę. Kojima reżysersko robi tu świetną robotę. Naprawdę wzruszyłem się w ostatnich etapach i dla tych emocji warto było przejść całość. Muzyka jest absolutnie świetna, bardzo budowała klimat. Sporo kawałków wylądowało już u mnie na playliście i często powtarzałem podczas rozwożenia paczek. Technicznie port bez większych zastrzeżeń. Od premiery zero crashy, jedynie okazjonalne spadki klatek w niektórych miejscach i drobne problemy z HDR. Grało się bardzo komfortowo. 8.5/10 4
aureumchaos 713 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia 15 godzin temu, Jaycob napisał(a): Zaskoczyłeś mnie. Myślałem, że bardziej pociśniesz po gameplayu. Tak bo dalo sie biegac i tylko 2 misje byly ze trzeba miec pojazd. Balem sie, ze tez bedzie o wiele wiecej strzelania ale nie bylo tak zle. Ale i tak za duzo jak dla mnie 12 godzin temu, Jaycob napisał(a): To i ja dodam kilka groszy, bo ukończyłem grę na 100%: Mam dość mieszane, ale ostatecznie pozytywne odczucia. Może to tu wielu zdziwić hehe , ale najbardziej bawiło mnie to, co zawsze… rozwożenie paczek. To nadal unikalny i satysfakcjonujący mechanizm, ale niestety jednak traci na znaczeniu przez to, jak bardzo gra została ułatwiona. Udostępnili naprawdę sporo ciekawych zabawek, szkoda tylko, że były one trywializowane przez pickupa. Ten pojazd jest tak OP, że można nim wjechać niemal wszędzie, nawet pod najstromszą górę z jakimś kosmicznym nachyleniem. Do tego jest pancerny, ma wyrzutnie rakiet, jest bardzo pojemny, a dzięki kolcom i tereny śnieżne nie stanowiły dla niego wyzwania. Rozumiem, że to gra sci-fi, ale chociaż podstawa realizmu by się przydała. Wjeżdżanie pod pionową ścianę z toną ładunku na pace to przesada. Zdecydowanie zabrakło tutaj balansu. Ktoś by powiedział: "no, ale przecież nie musiałeś go używać”. Dla mnie to żaden argument - to zadaniem gry jest stworzenie wyzwania, które wymusza na graczu kombinowanie, a nie moją rolą jest sztuczne ograniczanie się, by poczuć trudność. Skoro gra dawała mi tak potężne narzędzie i wymagała przewożenia kolosalnych ciężarów, naturalne jest, że sięgałem po najefektywniejsze metody. Same lokacje są piękne, z cudownymi widokami i dużą różnorodnością: od pustyń z zamieciami, przez tereny z palmami i kanionami, aż po absolutnie zachwycające góry (szczególnie w nocy na tle księżyca). Niestety, teren często wydawał się zbyt łatwy, przez co znikało napięcie i kombinowanie znane z pierwszej części (grałem bez DC). Nie czułem już takiej satysfakcji z pokonywania trasy, jaką miałem w poprzedniej grze. Tam każda podróż do nowego posterunku była dla mnie wielką przygodą, którą się autentycznie czuło. Tutaj przykładowo NPC mówi mi przez radio, że czeka mnie ciężka przeprawa, więc jako weteran zabrałem drabiny, spraye i haki... a potem załadowałem się do pickupa i było po zleceniu 3 minuty później. Parsknąłem z tego śmiechem. Jeśli chodzi o historię, to mam z nią największy problem. Nie jestem fanem metafizycznych odlotów Kojimy - te wszystkie rozważania o duszy i cyklu życia bywały dla mnie zbyt mętne. Zdecydowanie wolę bardziej przyziemne historie, bez całej symboliki... Sama historia też bywała trochę rozwleczona Pokaż ukrytą zawartość te ciągle problemy z Magellanem czy prądami smolnymi. Jednak to, co dzieje się w finale, to absolutne kino. Rozmach, fabuła, aktorstwo i dramaturgia wbijają w fotel - pod tym względem gra deklasuje jedynkę. Kojima reżysersko robi tu świetną robotę. Naprawdę wzruszyłem się w ostatnich etapach i dla tych emocji warto było przejść całość. Muzyka jest absolutnie świetna, bardzo budowała klimat. Sporo kawałków wylądowało już u mnie na playliście i często powtarzałem podczas rozwożenia paczek. Technicznie port bez większych zastrzeżeń. Od premiery zero crashy, jedynie okazjonalne spadki klatek w niektórych miejscach i drobne problemy z HDR. Grało się bardzo komfortowo. 8.5/10 No i tu byl rzeczywiscie problem, nijak sie teren mial do DS1, widac ze kojima zrezygnowal z teg na poczet wiekszej ilosci graczy. Do tego przyznam tesknilem troche do tej zieleni jaka byla w 1. No i brak izolacji i osamotnienia... Inne odczucia byly. 1
JohnyWol 153 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) A dla kogoś kto nie korzysta z X/Twitter i nie zamierza o co chodzi? Co to za informacja? PS. OK, już widzę. Niepotrzebnie klikałem w link Opis patcha 1.6 Edytowane 29 Kwietnia przez JohnyWol
Art385 490 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Skończyłem. Wklepałem praktycznie 51h. Gierka fantastisz. Grafika topka i tak się zastanawiam czego nam Decimy do gardła nie wypychają zamiast UE5, bo bym wolał Niestety coś pokopali razem z końcowymi patchami, bo jak do ostatnich dwóch rozdziałów to 5800x po OC radził tak końcówka, to były takie uber ściny przy przejściach między scenami czy scenami do gry, że mi trochę sponiewierało zakończenie. Wrzuciłem nową platformę i nawet na 9800x3d naliczyłem 4 ścinki w cutscenkach ale różnica w odbierze zakończenia była kolosalnie na plus. Powiem tak Kojima miał srogie piguły na produkcji ale IMO końcówka to piękne lądowanie z telemarkiem. No skubany podał a myślałem, że zrobią jakieś gniota i fajrant a tu postarane z plottwistem. 10/10 teraz niech dają DS3 z Ciri albo prequel z Vaną czy jak mu tam.
j4z 1 816 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Jaką dziwna? Normalna, wcale nie taka rzadko spotykana.
ODIN85 4 866 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Na takim potworze nie powinno być czegoś takiego.
Art385 490 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Ale jest i to wina gry na starych patchach, ten stutter był tylko jak włączyłeś FG a bez tego śmigało rewelacyjnie. No nic wywalone gra skończona
Phoenix. 6 909 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca https://videocardz.com/newz/death-stranding-2-pc-gets-vsync-support-for-dlss-frame-generation
userKAMIL 1 230 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Ja zacząłem ogrywać teraz bo przy premierze jakoś bokiem przeszło. Wizualnie to jest majstersztyk i przepaść względem tego co miałem na zwykłym PS5.
Phoenix. 6 909 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Wymagania tez sa przepasc w stosunku do jedynki
userKAMIL 1 230 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Możliwe ale co za tym idzie gra w dzień czy w nocy wygląda zjawiskowo! Idealnie dla mnie aby chodzić i podziwiać widoczki. 2
DyndaS 98 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca Właśnie zdobyłem działko do podnoszenia gratów. Da się to jakoś w locie wyłączyć lub anulować jak próbuje coś podnieść? Po prostu podnosi czasem coś, czego totalnie nie chcę.
Dresiq 102 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Ta gra na PC jest wyłącznie w wersji cyfrowej ?
brainq 70 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca 3 godziny temu, Dresiq napisał(a): Ta gra na PC jest wyłącznie w wersji cyfrowej ? Niestety tak pudełko jest tylko na ps5.
DyndaS 98 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Grę ukończyłem, ale jest ten sam problem co i z pierwszą częścią Fabuła jest dobra, soudntrack jak najbardziej daje radę, ciekawy humor, który mi akurat pasuje. Jest klimat i trzyma w napięcku, ale... rozmyte jest to takimi czynnościami jak grindowanie aby zdobywać gwiazdki, a o budowaniu infrastruktury już nie wspomnę... Przecież to jest jakaś absurdalna ilość wymaganych materiałów aby budować te drogi, a szczególnie na późniejszym etapie. Kilka kursów aby zrobić jeden fragment, a do tego kopalnie, transport, potem przerzucanie tego milion razy pomiędzy stacją, a magellanem. No i budujesz, budujesz, aż na koniec się przekonujesz, że to budowanie było praktycznie bez sensu. 15 godzin temu, Dresiq napisał(a): Ta gra na PC jest wyłącznie w wersji cyfrowej ? 12 godzin temu, brainq napisał(a): Niestety tak pudełko jest tylko na ps5. No niestety brak pudła na PC... szkoda. 1
Rekomendowane odpowiedzi